Ουκρανία - Ιταλία 84-73: Στο 3-0 οι Ουκρανοί, ντέρμπι αήττητων με Ελλάδα (vid)

Ουκρανία - Ιταλία 84-73: Στο 3-0 οι Ουκρανοί, ντέρμπι αήττητων με Ελλάδα (vid)

bet365

Η Ουκρανία συνέχισε την αήττητη πορεία της (3-0) επικρατώντας της Ιταλίας με σκορ 84-73 για τον 3ο όμιλο του EuroBasket 2022. Εξαιρετική εμφάνιση από τους Μιχάιλιουκ (25π.), Σάνον (17π.) και Τσατσένκο (17π.).

Αποστολή στο Μιλάνο: Μιχάλης Γκιουλένογλου

Η Ουκρανία θα είναι είναι ένα σκληρό καρύδι. Η Ιταλία το κατάλαβε καλά, καθώς ηττήθηκε με 84-73. Και το μήνυμα έφτασε μέχρι και την Ελλάδα, την επόμενη αντίπαλο των Ουκρανών στο EuroBasket 2022 (6/9, 18:00).

Επιχείρησαν και το πέτυχαν, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, να ταλαιπωρήσουν τους Ιταλούς τόσο μακριά (43% στο τρίποντο με 6/13), όσο και από κοντά (14 πόντοι στο «ζωγραφιστό»).

Αυτό δεν σημαίνει ότι η γηπεδούχος έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Η αδυναμία της στις θέσεις των γκαρντ είναι δεδομένη, οπότε για άλλο ένα ματς τηην ευθύνη ανέλαβαν οι ψηλοί.

Ο Ακίλε Πολονάρα, που έγινε ξανά μπαμπάς και πανηγύρισε τα καλάθια του με αφιερώσεις στο νέο μέλος της οικογένειάς του, ο Σιμόνε Φοντέκιο και ο Τζανπάολο Ρίτσι.

Η αλήθεια είναι πως σε αυτό το ματς ο Τόνουτ πρόσφερε πόντους στην αρχή (7π.), με τους Ιταλούς να μην μπορούν να διατηρήσουν τη διαφορά των 10 πόντων (34-24).

Οι Ουκρανοί με καλή άμυνα και σωστές επιλογές, κυρίως από τον Μιχάιλιουκ και την αποκάλυψη του Τσατσένκο, έφτασαν το ματς σχεδόν στο όριο (42-38 στο ημίχρονο).

Και συνέχισαν να βάζουν δύσκολα στους Ιταλούς και στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου. Με την Ιταλία να μην μπορεί να αποκτήσει μεγαλύθτερη διαφορά από ένα καλάθι.

Ο Ισούφ Σάνον ήταν η αποκάλυψη των Ουκρανών στο 3ο δεκάλεπτο, με τον Νίκο Μάνιον να αναλαμβάνει το ρόλο της απάντησης, στην κόντρα των δύο «άσων» των ομάδων. Μόνο τυχαία δεν είναι η ισοπαλία (57-57) στο τέλος της 3ης περιόδου.

Η Ουκρανία, χωρίς Λεν και Μιχάιλιουκ, πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (61-57) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, βγάζοντας εξαιρετικές συνεργασίες.

Και λίγο αργότερα, με την Ιταλία να αδυνατεί να βρει στόχο, ξέφυγε με έξι (65-69) και ύστερα με 8 (67-59) από τξην εκπληκτική ενέργεια του Μιχάιλιουκ (20π. σε εκείνο το σημείο).

Το μπλακ αουτ των Ιταλών

Όσο η Ιταλία ήταν... χαμένη στο δικό της παρκέ, οι Ουκρανοί ανέβαζαν τη διαφορά, με το απίθανο άλεϊ ουπ του Τσατσένκο να διαμορφώνει το σκορ σρ 70-59!

Η ομάδα του Ποτζέκο βρήκε τους πρώτους πόντους της μετά από σχεδόν 4 λεπτά «αφλογιστίας» και αυτοί προήλθαν από τις βολές (70-62).

Ένα τρίποντο του απίθανου Μιχάιλιουκ, τρία λεπτά πριν το τέλος, έφερε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο (75-64).

Η τραγική εικόνα της Ιταλίας στο τελευταίο δεκάλεπτο σχεδόν ολοκληρώθηκε με το... παιδικό λάθος ανάμεσα στον Σπίσου και τον Μέλι και την μπάλα να καταλήγει άουτ!

Στην εξέλιξη, ο Τσατσένκο σκόραρε και πήρε το φάουλ: Σκορ 80-66. Ο Σπίσου έδωσε μία ανάσα, αλλά ήταν περισσότερο ψευδαίσθηση ανατροπής (80-69).

To φινάλε έκρυβε και ένταση, με τους Μιχάιλιουκ και Σπίσου να τα λένε έντονα, μετά το φάουλ του δεύτερου στον πρώτο, με 45 δεύτερα στο ρολόι.

Το τάιμ άουτ που πήρε η Ουκρανία με τη διαφορά στους 11 πόντους και με 0.9 στο ρολόι δεν βοήθησε στην ηρεμία.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Ιταλία έμεινε άποντη για σχεδόν τέσσερα λεπτά στην 4η περίοδο, με την Ουκρανία να παίζει εκπληκτική άμυνα και τους Ιταλούς να υποπίπτουν και σε αστεία λάθη. Εκεί οι Ουκρανοί πήραν διαφορά ακόμα και 14 πόντων και έφτασαν στη νίκη.

MVP: Ο Σβι Μιχάιλιουκ. Ήταν σκόρερ και ηγέτης για τους Ουκρανούς, με 23 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ισούφ Σάνον οδήγησε την Ουκρανία στο μικρό διάστημα που ο Μιχάλιουκ ήταν στο πάγκο. Τελείωσε το ματς με 17 πόντους. Όσους και η αποκάλυψη Τσατσένκο.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Η Ιταλία περίμενε περισσότερα απο τον Νικολό Μέλι, μόλις 2 πόντοι σε 21:42 και με ελάχιστες προσπάθειες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Ουκρανία έκανε 7 παραπάνω λάθη από την Ιταλία (17 έναντι 10). Όμως δεν μέτρησαν στο τελικό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ουκρανία έστειλε ένα δυνατό μήνυμα, εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση και σε λίγες ώρες θα παίξει με την Ελλάδα στο ντέρμπι των αήττητων του 3ου ομίλου. Οι Ουκρανοί εξαργύρωσαν την υπεροπλία τους στους κοντούς, εκεί που η Ιταλία είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Και με σωστή τακτική κατάφερε να πάρει πόντους ακόμη και απέναντι στα ατού των Ιταλών, τους ψηλούς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-21, 38-42, 57-57, 84-73

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα