Τάις στο Gazzetta: «Καλύτερος στον κόσμο ο Γιάννης, κορυφαία η Ελλάδα»

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Τάις στο Gazzetta: «Καλύτερος στον κόσμο ο Γιάννης, κορυφαία η Ελλάδα»

bet365

O Ντάνιελ Τάις μίλησε στο Gazzetta για το πιθανό αντάμωμα με την Ελλάδα και αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Ελλάδα. Το μήνυμα δύναμης που έχει στα παπούτσια του.

Αποστολή στο Βερολίνο: Μιχάλης Γκιουλένογλου

Η Γερμανία πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά, επικρατώντας του Μαυροβουνίου. Και πλέον, μπροστά τους υπάρχει ένα σταυροδρόμι.

Η επιλογή δεν ανήκει στους Γερμανούς. Αλλά στους Έλληνες και τους Τσέχους. Ο Ντάνιελ Τάις γνωρίζει όσοι λίγοι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από την κοινή του θητεία στο NBA και τις δυνατές αναμετρήσεις ανάμεσα στους Μιλγουόκι Μπακς και τους Μπόστον Σέλτικς (σ.σ.: Ο Γερμανός δόθηκε με ανταλλαγή το καλοκαίρι στους Ιντιάνα Πέισερς).

Ο Τάις μιλώντας στο Gazzetta δεν φοβήθηκε να ονομάσει την Ελλάδα ως μία από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά και τον Γιάννη ως τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο. Αλλά πρόσθεσε με νόημα πως αυτό αναζητεί η Γερμανία.

«Σίγουρα προτιμάμε να παίξουμε με την Τσεχία. Αλλά στο τέλος της ημέρας δεν έχει σημασία για εμάς. Κοιτάμνε την ομάδα μας. Αν παίξουμε με την Ελλάδα, θέλουμε να ανταγωνιστούμε με τους καλύτερους. Η Ελλάδα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες, ο Γιάννης ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Και αυτό ζητάμε», είπε στο Gazzetta.

Και συνέχισε αναφορικά με το ματς απέναντι στο Μαυροβούνιο και το φινάλε που παραλίγο να κοστίσει: «Σταματήσαμε να παίζουμε. Η επίθεσή μας επηρεάσε την άμυνά μας, δεν βρήκαμε τα εύκολα σουτ που είχαμε στο 1ο ημίχρονο. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Το ένα επηρεάζει το άλλο, επειδή η ταυτότητά μας είναι να παίζουμε δυνατά και να αμυνόμαστε. Αυτό κάναμε στην αρχή του αγώνα. Και στο δεύτερο τους δώσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, το ένα τρίποντο μετά το άλλο, απέκτησαν εμπιστοσύνη και μπήκαν στο ματς ξανά».

Τα μηνύματα στα παπούτσια του

Κάθε παίκτης αντλεί δύναμη από κάτι διαφορετικό. Ο Τάις το κάνει από τα παπούτσια του. Ένα ζευγάρι Κόμπι Μπράιαντ Όπου πάνω έχει γράψει τα ονόματα των παιδιών του. Και μερικές σκόρπιες λέξεις που έχουν μεγάλη σημασία γι' αυτόν.

«Βάζω πάντα τα ονόματα των παιδιών μου στα παπούτσια μου και λέξεις που μου δίνουν ώθηση όπως αγάπη, ενέργεια, χαρά, δύναμη. Το μπάσκετ είναι ένα συνθετικό παιχνίδι. Η αγάπη της οικογένειάς μου και η χαρά να παίζω το παιχνίδι που αγαπώ και να το έχω κάνει επάγγελμα».

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα