Εθνική: Η επόμενη ημέρα

Εθνική: Η επόμενη ημέρα

Εθνική: Η επόμενη ημέρα

bet365

Η Ελλάδα δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των προημιτελικών. Ο αποκλεισμός της σηματοδοτεί μία ακόμη νέα αρχή. Με πολλά ερωτηματικά. Και μία υποχρέωση: την εγγύηση της συνέχειας.

Αποστολή στο Βερολίνο: Μιχάλης Γκιουλένογλου

Η επόμενη ημέρα θα μοιάζει με ένα ταξίδι στο άγνωστο για την Εθνική ομάδα. Μία πορεία που διαθέτει τις βάσεις. Τη μαγιά. Αλλά και πολλά ερωτηματικά.

Το φινάλε, είτε πρόωρο, είτε επιθυμητό, φέρνει στο προσκήνιο την επόμενη ημέρα. Και αυτή για την Ελλάδα, μετά την ήττα και τον αποκλεισμό από τη Γερμανία στα προημιτελικά του EuroBasket 2022 συνοδεύεται από πολλά και διάφορες όσο έυλογες απορίες.

Αλλά και ένα τεράστιο «πρέπει». Αυτή τη στιγμή είναι τόσο νωρίς για να μιλήσουμε για τις σκέψεις των παικτών, αναφορικά με την παρουσία της στα επόμενα μεγάλα τουρνουα.

Πρώτα, ωστόσο, θα πρέπει να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής. Και ύστερα να συζητήσουμε.

Οι δηλώσεις των παικτών, μετά τον αποκλεισμο από τη Γερμανία, δείχνουν ότι η ομάδα έχει μέλλον. Και μέλη για να το διασφαλίσουν. Ο Νικ Καλάθης, στην έναρξη της προετοιμασίας είχε μιλήσει για τη δεδομένη παρουσία του μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Πριν από μερικές ώρες, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είπε στο Gazzetta ότι: «Ο Λαρεντζάκης, ο Λούντζης, ο Παπανικολάου, ο Σλούκας, ο Κώστας και ο Γιάννης, ο Νικ, εγώ, ο Αγραβάνης και ο Ντόρσεϊ... Ο Παπαγιάννης. Όλα τα παιδιά που είμαστε εδώ. Ο κόουτς Ιτούδης. Όλοι! Είναι μόνο η αρχή! Χτίζουμε κάτι πάρα πολύ ωραίο και θα 'ρθει».

Ο Κώστας Παπανικολάου στάθηκε στις βάσεις που μπήκανε. Αλλά η αλήθεια είναι πως μπροστά από την Εθνική προβάλλει ένας μονόδρομος: Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 είναι επιβεβλημένη.

Όμως θα γίνει μέσα από τη διαδικασία των «παραθύρων» που απομένουν. Και εκεί είναι δεδομένo ότι δεν θα υπάρχει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, όπως λογικά και όσοι αγωνίζονται στις ομάδες της EuroLeague.

Εκτός και αν οι δύο «αιώνιοι» αποφασίσουν να δώσουν παίκτες στην Εθνική την ώρα που θα έχουν υποχρεώσεις στη EuroLeague.

Αυτό σημαίνει ότι μία ομάδα... ανάγκης, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα κληθεί να πάρει μία απαραίτητη πρόκριση. Μία εξέλιξη που θα δώσει ελπίδα στην Εθνική, αφού μέσα από το Παγκόσμιο κρίνεται η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 (προκρίνονται, εκτός από τη Γαλλία, οι δύο ομάδες της Ευρώπης που θα τερματίσουν ψηλότερα στην κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου).

Αν για κάποιο λόγο η Εθνική δεν πάει στα γήπεδα των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας και της Ιαπωνίας σε ένα χρόνο από τώρα, τότε η γαλανόλευκη θα πρέπει να ετοιμάζεται για ενα κενό τουλάχιστον δύο ετών.

Επίσης, η ΕΟΚ θα πρέπει να λύσει και το θέμα του προπονητή. Η πρόσληψη του Δημήτρη Ιτουδη δεν ανέφερε χρονικό όριο και το μόνο δεδομένο ήταν ότι θα οδηγήσει την Εθνική στο EuroBasket 2022.

Τέλος, αν όχι αμελητέο, είναι η διατήρηση των καλών σχέσεων της ΕΟΚ με τους Μιλγουόκι Μπακς. Προκειμένου να μπορεί να διασφαλιστεί η παρουσία του Giannis και τα επόμενα χρόνια, με τον δύο φορές MVP να είναι ανάμεσα στον κορμό της Εθνικής με τους παίκτες που απέχουν ακόμη από την ηλικία των 30 ετών.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα