Giannis όπως… Γιαννάκης

Giannis όπως… Γιαννάκης

Δημήτρης Πετρούνιας Δημήτρης Πετρούνιας
Giannis όπως… Γιαννάκης

bet365

O ψυχολόγος Δημήτρης Πετρούνιας γράφει στο Gazzetta για τη σύγκριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τα «ιερά τέρατα» του παρελθόντος και για την παρακαταθήκη της εθνικής για το μέλλον.

Όλες αυτές τις μέρες αναφέρεται συχνά η σύγκριση του Γιάννη με τον μοναδικό και αγαπητό σε όλους μας Νίκο Γκάλη, με αφορμή την υπέρβαση των 40 πόντων σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αν όμως δούμε τη γενική παρουσία αυτών των δύο μυθικών αθλητών, η εν λόγω σύγκριση στα μάτια μου φαντάζει ατυχής για αρκετούς λόγους. Ο Γιάννης είναι εκείνος ο αθλητής ο οποίος κάνει πραγματικά τα πάντα στο γήπεδο και συνεισφέρει σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς. Σκοράρει κατά βούληση, αμύνεται με πάθος, μοιράζει ασίστ κι εμψυχώνει συνεχώς τους συμπαίκτες του, δημιουργώντας στα αποδυτήρια ένα ιδανικό κλίμα .

Όλα τα παραπάνω τεχνικά και συμπεριφορικά χαρακτηριστικά τα είχε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος πάταξε τον εγωισμό του για το καλό του συνόλου και συνείσφερε με ταπεινότητα σε όλους τους τομείς εντός γηπέδου και αποδυτηρίων με σεβασμό στον οποιοδήποτε προπονητή του. Giannis και Παναγιώτης Γιαννάκης, λοιπόν, αποτελεί εντέλει μια πιο…εύστοχη σύγκριση.

Ο δρόμος των δακρύων είναι η παρακαταθήκη για το μέλλον

Η Εθνική μας δυστυχώς δεν προχώρησε, όμως τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι πολλά και σημαντικά για τη συνέχεια. Θα τολμήσω να αναφέρω πως ενδεχομένως η εθνική μας, αν αντιμετώπιζε χθες μια ομάδα με ιστορία και πιθανότητες κατάκτησης, να είχε μια εντελώς διαφορετική εικόνα και τώρα να μιλούσαμε για ακόμα μια σημαντική νίκη, μιας κι έμοιαζε πνευματικά πιο προετοιμασμένη για αγώνες με ομάδες που θεωρούνταν φαβορί.

Παρόλα αυτά, πιστεύω πως αν παραμείνει ο ίδιος κορμός παικτών στην επόμενη διοργάνωση η εθνική μας θα είναι ακόμα πιο ψυχωμένη, συγκεντρωμένη και μεστή σε αγώνες ανάλογης πίεσης φέρνοντας και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δυστυχώς, όσον αφορά το χρονικό σημείο, με το σφύριγμα της λήξης οι αθλητές μας άρχισαν να συνειδητοποιούν το τι είχε διαδραματιστεί εντός γηπέδου κι αυτός ήταν ο λόγος των αυθόρμητων και ειλικρινών δακρύων. Αυτά τα δάκρυα είναι το κέρδος μας από αυτή τη διοργάνωση και αποτελούν παρακαταθήκη για μια λαμπρή συνέχεια…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Πετρούνιας
Δημήτρης Πετρούνιας

O Δημήτρης Πετρούνιας είναι απόφοιτος του University of East London στο τμήμα Ψυχολογίας, όπου μετέπειτα ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές Κλινικής-Κοινοτικής Ψυχολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. H αγάπη του για τον αθλητισμό τον ώθησε να εξειδικευτεί στην Αθλητική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Hamilton αλλά και να επιμορφωθεί εξ αποστάσεως στο Barcelona soccer coaches clinic αποκτώντας γνώση, που μετέπειτα αποδείχθηκε πολύτιμη, αποκτώντας και πιστοποίηση προπονητή από την UEFA.

Έχει συνεργαστεί με τον Παναθηναϊκό Α.Ο, είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του Παναθηναϊκού ΑμεΑ, έχει συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρίες για την προετοιμασία των πρωταθλητών στους Παραολυμπιακούς του 2021 στο Τόκιο καθώς και με αρκετούς παγκόσμιους πρωταθλητές και ολυμπιονίκες. Επίσης, είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Giannakis Academy και πλαισιώνει το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ελλάδος Ακρωτηριασμένων. Παράλληλα με τις σπουδές του, επιμορφώνεται συνεχώς σε ψυχομετρικά και διαγνωστικά εργαλεία ώστε να ενισχύσει περαιτέρω την δυναμική συνεργασία του με φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης αλλά και με την Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, όπου ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο.

Τελευταία, ολοκλήρωσε επιτυχώς τις εξειδικεύσεις της Παιδοψυχολογίας-Παιδοψυχιατρικής και του Οικογενειακού Δικαίου για Κοινωνικούς επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τώρα πλέον επιμορφώνεται στο Life Coaching, ώστε να αποκτήσει νέες μεθόδους μετάδοσης της πληροφορίας σε αθλητές και μαθητές. Έχει βραβευτεί για καινοτομίες όπως την αυτόνομη ξενάγηση και την παρακολούθηση αγώνων από άτομα με περιορισμένη όραση, αλλά και για το πρώτο οικολογικό παραμύθι σε γραφή Μπράιγ. Τέλος, προετοιμάζει να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο.