EuroBasket 2022: Πρόστιμο σε Κορκμάζ, Σενγκέλια, Σανάντζε και Μπιτάτζε για τον καυγά στην Τιφλίδα

EuroBasket 2022: Πρόστιμο σε Κορκμάζ, Σενγκέλια, Σανάντζε και Μπιτάτζε για τον καυγά στην Τιφλίδα

bet365

Σχεδόν τρεις μήνες μετά το τέλος του EuroBasket 2022 η FIBA ανακοίνωσε τις ποινές για τον καυγά ανάμεσα στον Φουρκάν Κορκμάζ και τρεις παίκτες της Γεωργίας. Τιμωρήθηκαν και με αποκλεισμό, αλλά με αναστολή. Τιμωρήθηκαν και οι δύο ομοσπονδίες.

Η FIBA ανακοίνωσε χρηματικά πρόστιμα για τον Φουρκάν Κορκμάζ, τον Τόρνικε Σενγκέλια, τον Ντούντα Σανάτζε και τον Γκόγκα Μπιτάτζε, μετά τον περίφημο καυγά τους στο ματς ανάμεσα στην Τουρκία τη Γεωργία για τη φάση των ομίλων του EuroBasket 2022.

Ο Κορκμάζ καλείται να πληρώσει περίπου 6.000 ευρώ (το πρόστιμο είναι σε ελβετικά φράγκα και η μετατροπή του σε ευρώ είναι σχεδόν η ίδια), ο Σανάτζε 3.000 ευρώ, ο Σενγκέλια 5.000 ευρώ και ο Μπιτάτζε 15.000 ευρώ.

Παράλληλα, τιμωρήθηκαν και οι δύο ομοσπονδίες: Αυτή της Τουρκίας με 15.000 ευρώ και εκείνη της Γεωργίας με 40.000 ευρώ!

Τιμωρία με αναστολή

Οι τέσσερις παίκτες τιμωρήθηκαν και με αποκλεισμό αγώνων (Μπιτάτζε 5 αγώνες, Σανάτζε 1 αγώνα, Σενγκέλια 2 αγώνες, Κορκμάζ 3 αγώνες), αλλά η ποινή είναι με αναστολή τριών ετών. Αν υποπέσουν σε κάτι παρόμοιο, τότε ο αποκλεισμός θα τεθεί σε ισχύ.

«Αρχίσαμε να ρίχνουμε γροθιές ο ένας στον άλλον»

«Είδατε ένα μικρό μέρος αυτού που συνέβη στο γήπεδο. Ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο, και άρχισε να μου λέει βλακείες. Δεν θα αφήσω κανέναν να μου μιλάει έτσι μέσα στο πρόσωπό μου. Στο παιχνίδι, ναι. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Όμως αυτό που είπε δεν ήταν κάτι που θα το άφηνα να περάσει.. Αντέδρασα ως άνθρωπος, ως παίκτης και ως άνθρωπος» και συνέχισε:

«Όταν πήγαινα στα αποδυτήρια ήταν μαζί και ο φροντιστής της ομάδας. Λίγο πριν φτάσουμε είδα τρεις παίκτες της Γεωργίας μαζί με δύο ανθρώπους της ασφαλείας να κινούνται εναντίον μας. Αρχίσαμε να ρίχνουμε γροθιές ο ένας στον άλλον. Δεν έγινε καμία κουβέντα. Οι άνθρωποι απλώς ήρθαν κατά πάνω μας και προσπαθούσαν να μας επιτεθούν. Φυσικά, αντιδράσαμε και προσπαθήσαμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Αυτό ακριβώς που θα κάνουμε ως άνδρες», είχε πει κατά τη διάρκεια του EuroBasket ο Κορκμάζ.

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα