Καρακώστας για το EuroBasket U20: «Δεν είμαστε ακόμη ευχαριστημένοι από αυτό που έχουμε καταφέρει, δε σταματάμε εδώ»

Καρακώστας για το EuroBasket U20: «Δεν είμαστε ακόμη ευχαριστημένοι από αυτό που έχουμε καταφέρει, δε σταματάμε εδώ»

Newsroom
Καρακώστας

bet365

Ακόμα ψηλότερα από την τετράδα στο EuroBasket U20 στοχεύει η Εθνική Νέων Ανδρών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιάννης Καρακώστας.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της πρόκρισης στα ημιτελικά του EuroBasket U20 για την Εθνική Νέων Ανδρών ήταν ο Γιάννης Καρακώστας. Ο διεθνής γκαρντ απέναντι στη Λιθουανία σκόραρε 20 πόντους μαζί με 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, τονίζοντας σε δηλώσεις του πως αυτή η ομάδα σε σκοπεύει να σταματήσει στην τετράδα.

Οι δηλώσεις του Καρακώστα

«Το πιστεύαμε ναι… Και η χθεσινή ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη, μας έφερε στους οχτώ, αλλά με το που μπήκαμε στα αποδυτήρια είπαμε «το αφήνουμε πίσω μας». Κάναμε την προπόνησή μας, είδαμε βίντεο, προετοιμαστήκαμε και φάνηκε στο γήπεδο ότι είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Είχαμε το πλάνο από τους προπονητές, αλλά είχαμε και διάθεση, καταθέσαμε ψυχή και πήραμε αυτήν την πρόκριση.

Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε… Η νίκη ανήκει ήδη στο παρελθόν και ήδη το μυαλό μας στρέφεται στη Γαλλία. Θέλουμε να συνεχίσουμε. Δεν είμαστε ακόμη ευχαριστημένοι από αυτό που έχουμε καταφέρει. Μπορούμε το κάτι παραπάνω».

Για τη Γαλλία: ««Ναι πιστεύω ότι μπορούμε αυτή τη φορά να φύγουμε με τη νίκη. Είδαμε που υστερούσαμε στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι εδώ. Θα προετοιμαστούμε λοιπόν κατάλληλα, θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα δούμε στο παρκέ τι θα γίνει. Πάντα εκεί φαίνονται όλα».

Για αυτό που χαρακτηρίζει την Ελλάδα: «Η ομαδικότητα: Όλοι οι παίκτες είμαστε μια γροθιά πραγματικά. Δεν κοιτάμε πόντους, χρόνο, στατιστικά… Δεν κοιτάμε τίποτα άλλο από το τελικό αποτέλεσμα. Είμαστε όλοι εκεί για να βοηθήσουμε για ένα δευτερόλεπτο ή καθόλου. Παίζουμε για το εθνόσημο και παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Είμαστε μια γροθιά».

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα