EuroBasket U20, Καρακώστας: Το... διαμάντι που λάμπει και κάνει την Εθνική να ονειρεύεται

EuroBasket U20, Καρακώστας: Το... διαμάντι που λάμπει και κάνει την Εθνική να ονειρεύεται

Καρακώστας

bet365

Ο Γιάννης Καρακώστας πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις με την Εθνική Νέων Ανδρών στο EuroBasket U20 και δικαιούται να... ονειρεύεται μετά τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει για να φτάσει ως εδώ!

«Όχι δε μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο. Είχα δουλέψει, όμως, πολύ το καλοκαίρι ώστε να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος γίνεται φέτος. Νιώθω τυχερός, αλλά έχω δουλέψει και γι’ αυτό. Έτσι όπως έχει δημιουργηθεί η ομάδα φέτος έχω βρει αυτόν τον ρόλο και προσπαθώ να το κάνω κάθε βδομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα για να κερδίζουμε τους αγώνες». Αυτή είναι μια προ μηνών τοποθέτηση του Γιάννη Καρακώστα.

Η Εθνική Νέων Ανδρών βρίσκεται στα ημιτελικά, με εκείνον να στρέφει πάνω του τα βλέμματα στο παιχνίδι της πρόκρισης κόντρα στη Λιθουανία. Ο Καρακώστας έκλεισε με 20 πόντους, 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ και μαζί με τους Ζούγρη, Πλώτα, Σαμοντούροβ, ξεχώρισε σε αυτήν την πορεία ως την τετράδα.

Μία πορεία που κανείς από την ομάδα δε θέλει να σταματήσει απλά στα ημιτελικά, όπως δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος. Η «μάχη» με τη Γαλλία, όμως, απέχει ακόμα, κάτι περισσότερο από ένα 24ωρο.

Επιστρέφοντας στον Καρακώστα και την εικόνα του σε αυτό το EuroBasket U20, η αλήθεια κρύβεται στις δηλώσεις του. Ο 20χρονος επέλεξε να βρεθεί σε μία ομάδα με ρόλο και στον Παπάγο το περιβάλλον ήταν ιδανικό για να ανθίσει τα ταλέντα του. Στην Elite League, ο Καρακώστας κέρδισε παραστάσεις, εμπειρίες, αλλά κυρίως έμαθε να ζει με τις… ευθύνες στις πλάτες του. Κάτι που θα κληθεί να μεταφέρει και στη Stoiximan Basket League με τη φανέλα του Αμαρουσίου, όπου και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο.

Και σα φυσιολογική εξέλιξη στο παιχνίδι του, αυτό μπορεί να το καταθέσει με ευκολία απέναντι στους συνομηλίκους του στην Γκντίνια, αποτελώντας έναν από τους κινητήριους μοχλούς της επίθεσης. Δε θα μπορούσε να γίνει άλλωστε διαφορετικά, όταν κουβαλά ήδη στο βιογραφικό του μια σεζόν με 13.9 πόντους στην Elite League και μέσο όρο 30 λεπτά!

Ο δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης

Μάλιστα, αποτελεί και τον δεύτερο σκόρερ της διοργάνωσης όσον αφορά τους μέσους όρους, με 16.8, πίσω από τους 18.0 του Εμρέ Τουντσά.

Φυσικά είναι πρώτος σκόρερ της Εθνικής. Και παράλληλα ο καλύτερος δημιουργός της με τις 3.4 ασίστ του. Αν μετρήσει κανείς την προσφορά του στην αλυσίδα της παραγωγής των πόντων, ο Καρακώστας προσφέρει 16.8 πόντους με το σκοράρισμά του και άλλους 7.4 από αυτούς που δημιουργεί με τις τελικές του πάσες. Οι 24.2 από τους 72.0 πόντους που σκοράρει η Εθνική, έρχονται από τα χέρια του. Ήτοι, ακριβώς το 1/3 των πόντων της ομάδας.

Με τη γεμάτη του χρονιά στον Παπάγο να αποτυπώνεται πλήρως στην ετοιμότητά του να αναλάβει ευθύνες. Τα δύο του τρίποντα στον προημιτελικό, ήρθαν μόλις η αναμέτρηση μπήκε στο τελικό της βιράζ, στο τελευταίο εξάλεπτο. Δεν είναι όμως μόνο η εμπειρία, καθώς τέτοια σουτ χρειάζονται πέραν από τα… κότσια, το ταλέντο. Μέχρι τον προημιτελικό, ο Καρακώστας μετρούσε 5.3 πόντους μετά το pick n’ roll, δείχνοντας την ικανότητα να σουτάρει μετά από ντρίπλα. Ακόμα σπουδαιότερα τα νούμερά του στις catch n’ shoot καταστάσεις, με 3.8 πόντους ανά 2.3 κατοχές!

Αριθμοί που σε μικρό δείγμα μεν, επιβεβαιώνουν με το παραπάνω το 36.7% που κουβαλούσε από την Elite League. Και δικαίως, ως ένας από τους… οδηγούς της περιφέρειας αυτής της ομάδας και ένα σημείο αναφοράς μαζί με τον Ζούγρη στην επίθεση, μπορεί να ονειρεύεται ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Οι μέσοι όροι του Καρακώστα στο EuroBasket U20

  • Πόντοι: 16.8
  • Δίποντα: 2.2/4.6 (47.8%)
  • Τρίποντα: 13/30 (43.3%)
  • Λεπτά: 29.0
  • Ριμπάουντ: 3.2 (2.4 + 0.8)
  • Ασίστ: 3.4
  • Λάθη: 3.4
  • Κλεψίματα: 0.4
@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα