Σλοβενία - Γαλλία 78-82: Πρωταθλήτρια Ευρώπης με ανατροπή!

Newsroom
Γαλλία

bet365

Αν και είχε βρεθεί στο -9 πέντε λεπτά πριν από το τέλος, η Γαλλία κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Eurobasket U20 κερδίζοντας στον τελικό τη Σλοβενία με 82-78.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Γαλλία κατάφερε να σκαρφαλώσει στο υψηλότερο σκαλί του Eurobasket U20! Μετά την Κρήτη το 2023, οι «τρικολόρ» στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στην κατηγορία Νέων Ανδρών και στη διοργάνωση η οποία φιλοξενήθηκε στην Γκντίνια της Πολωνίας!

Στον μεγάλο τελικό επικράτησε της Σλοβενίας με 82-78, αν και πέντε λεπτά πριν από το τέλος είχε βρεθεί στο -9 (67-58) και όλα έδειχναν ότι το τρόπαιο θα κατέληγε στα χέρια των Σλοβένων. Όμως με αντεπίθεση στην τελευταία στροφή του αγώνα, η Γαλλία έκανε την ολική ανατροπή και φόρεσε και πάλι το χρυσό μετάλλιο στο στήθος.

Αντίστοιχα η Σλοβενία έμεινε με την γλυκόπικρη γεύση του ασημένιου μεταλλίου, ενώ το χάλκινο κατέληξε φυσικά στα χέρια της ελληνικής ομάδας.

Ο Ζακαρί Περίν ήταν ο καλύτερος για τους Πρωταθλητές Ευρώπης καθώς στον μεγάλο τελικό είχε 19 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ακολούθησε ο Πεντά (15π., 14ριμπ., 5ασ.). Μοιραίος για την Σλοβενία ήταν ο Άρνε Οσόινικ, ο οποίος αστόχησε σε τρίποντα στα 2'' πριν από το τέλος και με το σκορ στο 78-80. Όπερ και σημαίνει ότι εάν ευστοχούσε θα χάριζε στην ομάδα του το τρόπαιο!

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 42-37, 59-54, 78-82.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα