Τα τρία τάιμ άουτ του Πρίφτη που έφεραν επιμέρους... 22-2!
Ναι. Ο Ντάριλ Μέικον έκανε απίστευτο παιχνίδι με 34 πόντους και 9/12 τρίποντα.
Ναι. Ο Γιώργος Παπαγιάννης «σκέπασε» τα καλάθια έχοντας 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 τάπες.
Ναι. Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος ήταν ένα από τα «κλειδιά» για να ανοίξει η διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο.
Ναι. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν «άχαστος» με 3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 5/5 βολές.
Ναι. Ο Πέρι με τον Έβανς έκαναν την «βρώμικη» δουλειά στο ματς με την Εφές.
Όμως, εκείνος που έχει τον άτυπο ρόλο του πολυτιμότερου παίκτη δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος έβαλε τη δική του «σφραγίδα» στο παιχνίδι και στη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Εκτός από την προετοιμασία ενός αγώνα, τη σωστή προπόνηση και τους ρόλους που μοιράζει ένας προπονητής, πρέπει να είναι πάντα έτοιμος να αντιδράσει, να γίνεται κομμάτι του αγώνα, να βγάζει... λαγούς απο το καπέλο και να βάζει τη δική του «σφραγίδα» σε κάθε παιχνίδι. Είτε πηγαίνει καλά, είτε στραβώνει. Πάντα πρέπει να παρεμβαίνει. Και ο Δημήτρης Πρίφτης το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κόντρα στην Εφές.
Τουλάχιστον αυτό «μαρτυρούν» οι αριθμοί κάθε φορά που αντιδρούσε και καλούσε τάιμ άουτ προκειμένου να μην «στραβώσει» το παιχνίδι και πάνε στα σκουπίδια οι κόποι και οι προσπάθειες που είχαν κάνει συνολικά στον Παναθηναϊκό από το πρώτο τζάμπολ και μετά.
Σε όλο το ματς ο Έλληνας τεχνικός πήρε τρία τάιμ άουτ. Και τα πήρε σε στιγμές που η Εφές προσπαθούσε να επιστρέψει στο παιχνίδι, έστω και αν οι «πράσινοι» κρατούσαν μια διαφορά στο σκορ και δεν έμοιαζαν να απειλούνται. Όμως για να μην φτάσει η κατάσταση στο... απροχώρητο και αποκτήσει η τουρκική ομάδα το μομέντουμ του αγώνα, οι παρεμβάσεις του Δημήτρη Πρίφτη ήταν καίριες και αποτελεσματικές.
Τα τρία τάιμ άουτ του Πρίφτη στο ματς
1ο τάιμ άουτ: Στο πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου και με το σκορ στο 28-19 υπέρ του Παναθηναϊκού, το οποίο είχε διαμορφωθεί από 2/2 βολές του Λάρκιν και με την Εφές να είχε επιστρέψει από το -14. Μετά το τάιμ άουτ ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε σερί 8-0 σε διάστημα δύο λεπτών και εκτόξευσε την διαφορά στο +17 (36-19). Πρώτα με συνεργασία Παπαπέτρου-Ουάιτ και καλάθι του Αμερικανού «πάρε βάλε», στη συνέχεια με ασίστ του Πέρι στον Παπαπέτρου και τρίποντο του αρχηγού των «πρασίνων» και τέλος με τρίποντο του Νέντοβιτς από ασίστ του Παπαπέτρου.
2ο τάιμ άουτ: Στο 18' και με το σκορ στο 45-31 καθώς ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί ένα μικρό σερί 5-0 με το οποίο η Εφές είχε μετατρέψει το «πράσινο» +19 (45-26) σε +14 (45-31). Ποια η συνέχεια; Επιμέρους 7-2 και ξανά η διαφορά στο +19 (52-33). Άλλωστε με ένα ολόκληρο ημίχρονο να απομένει θα ήταν διαφορετικό ένα +17 (52-35) από ένα +12 ή +10.
3ο τάιμ άουτ: Με το σκορ στο 85-65 ο Πρίφτης ήθελε να δώσει «τέλος» στα διαδοχικά καλάθια του Ελάιζα Μπράιαντ, έστω και αν δεν υπήρχε περίπτωση να κινδυνεύσουν οι «πράσινοι» στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς. Παρόλα αυτά δικαιώθηκε πανηγυρικά γιατί ο Παναθηναϊκός «αντέδρασε» σε άμυνα και επίθεση και με σερί 7-0 έφτασε στις παρυφές των 30 πόντων.
Αποτέλεσμα; Τα τρία τάιμ άουτ του 52χρονου έφεραν επιμέρους σκορ 22-2 για τον Παναθηναϊκό και εκτός από αυτό ήταν η ομάδα που σκόραρε πρώτη! Είτε επειδή είχε την επίθεση, είτε επειδή έβγαλε μια καλή άμυνα πριν βρει καλάθι στην επίθεση...
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.