Βιλερμπάν - ΛεΜαν 85-71: Ξεκίνησε με το «δεξί» τις εγχώριες υποχρεώσεις της

Βιλερμπάν
Η Βιλερμπάν ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο την αγωνιστική σεζόν στο Γαλλικό πρωτάθλημα, επικρατώντας της ΛεΜαν στο ''Αστρομπαλ'' με σκορ 85-71, την στιγμή που η «ευρωλιγκάτη» Παρί γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από την Γκραβελίν με σκορ 89-85

Στη πρεμιέρα του Γαλλικού πρωταθλήματος, η Βιλερμπάν πήρε άνετη εντός έδρας νίκη επί της ΛεΜαν στο ''Αστρομπάλ'' με σκορ 85-71. Παρά το «νωθρό» ξεκίνημα των γηπεδούχων, η ΛεΜαν δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα που «κληρονόμησε» από το πρώτο δεκάλεπτο (23-18), με τους παίκτες της ομάδα της Λυών να πατούν «γκάζι» στη δεύτερη περίοδο. Αν και άστοχοι από τη γραμμή του τριπόντου, οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο «ζωγραφιστό» και τελικά κατάφεραν να φτάσουν με άνεση στην επικράτηση και να κάνουν το 1-0 στη σεζόν.

Κορυφαίος της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο 32χρονος σέντερ της Βιλερμπάν, Τζόφρι Λοβρέν που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 43-37, 68-56, 85-71

Στον αντίποδα, η «σταχτοπούτα» της φετινής Euroleague, Παρί, ξεκίνησε με γκέλα τις υποχρεώσεις της στο εγχώριο πρωτάθλημα, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκραβελίν στη Φλάνδρα, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 89-85. Παρά τους 21 πόντους του περσινού MVP του Eurocup, τον Τι Τζέι Σορτς, η ομάδα του Τιάγκο Σπλίτερ έχασε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες, εμφανίζοντας κενά στην αμυντική της λειτουργία.

Ο κορυφαίος του ματς ήταν ο Γκλεν Γουάτσον της Γκραβελίν που σημείωσε 19 πόντους και μάζεψε 8 ριμπαόυντ.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 44-46, 69-69, 89-85

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΓΑΛΛΙΑ Τελευταία Νέα