FIBA Europe Cup: Οι Κυπριακές συμμετοχές και το format της διοργάνωσης

fiba_europe_
Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από τρεις ομάδες στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της FIBA στην Ευρώπη, με την κάθε ομάδα να έχει μπροστά της μια πρόκληση να υπερβεί ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση!

Ανόρθωση

Ξεκινάμε από την Ανόρθωση, η οποία μετά την διπλή επικράτηση επί της Στάρλαιτς από την Μάλτα, κέρδισε για πρώτη φορά την ιστορική της πρόκριση στους ομίλους του FIBA Europe Cup. Η «Κυρία», στην παρθενική της παρουσία, θα βρεθεί στον 2ο όμιλο με αντιπάλους την Ισπανική Σαραγόζα, την τουρκική Μπούρσασπορ και την Λεβίτσε από την Σλοβακία.

Το πρόγραμμα της Ανόρθωσης

Ανόρθωση - Λεβίτσε (Κίτιον, 08/10)

Μπούρσασπορ - Ανόρθωση (Τουρκία, 16/10)

Σαραγόζα - Ανόρθωση (Ισπανία, 23/10)

Λεβίτσε - Ανόρθωση (Σλοβακία, 30/10)

Ανόρθωση - Μπούρσασπορ (Κίτιον, 06/11)

Ανόρθωση - Σαραγόζα (Κίτιον, 13/11)

anorthosi fiba europe cup

Κεραυνός Στροβόλου

Συνεχίζουμε με τον περσινό πρωταθλητή Κεραυνό Στροβόλου, ο οποίος βρίσκεται στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης. Η ομάδα του Κακίουζη, είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί και στην «πρώτη» διοργάνωση της FIBA το Basketball Champions League, ωστόσο γνώρισε τον αποκλεισμό σε διπλές αναμετρήσεις από την Τρέπτσα. Στον πρώτο όμιλο, η ομάδα από τον Στρόβολο, θα έρθει αντιμέτωπη, με την τουρκική Τόφας, την γερμανική Μπράουνσβαϊγκ και την «συντοπίτισσα» ΑΕΚ Λάρνακας.

Το πρόγραμμα του Κεραυνού

Τόφας - Κεραυνός (Τουρκία 9/10)

Κεραυνός - Μπράουνσβαϊγκ («Κώστας Παπαέλληνας» 16/10)

Πετρολίνα ΑΕΚ - Κεραυνός (Κίτιον 23/10)

Κεραυνός - Τόφας («Κώστας Παπαέλληνας» 30/10)

Μπράουνσβαϊγκ - Κεραυνός (Γερμανία 6/11)

Κεραυνός - Πετρολίνα ΑΕΚ («Κώστας Παπαέλληνας» 13/11)

aek keravnos group

Πετρολίνα ΑΕΚ

Tρίτη και τελευταία Κυπριακή συμμετοχή, η Πετρολίνα ΑΕΚ. Όπως προαναφέραμε, η ομάδα της Λάρνακας θα βρίσκεται στον πρώτο όμιλο της διοργάνωσης, στο «πλευρό» του Κεραυνού και θα παλέψει για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Για τα πρακτικά να αναφέρουμε ότι οι άλλες ομάδες του ομίλου όπως προείπαμε είναι η τουρκική Τόφας, η γερμανική Μπράουνσβαϊγκ και ο Κεραυνός Στροβόλου.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Μπράουνσβαϊγκ - Πετρολίνα ΑΕΚ (Γερμανία 9/10)

Πετρολίνα ΑΕΚ - Τόφας (Κίτιον 16/10)

Πετρολίνα ΑΕΚ - Κεραυνός (Κίτιον 23/10)

Πετρολίνα ΑΕΚ - Μπράουνσβαϊγκ (Κίτιον 30/10)

Τόφας - Πετρολίνα ΑΕΚ (Τουρκία 6/11)

Κεραυνός - Πετρολίνα ΑΕΚ («Κώστας Παπαέλληνας» 13/11)

aek keravnos group

Το φορμάτ της διοργάνωσης

Και οι τρεις εκπρόσωποι της Κύπρου ξεκινάνε από την φάση των ομίλων με βλέψεις την συνέχεια στη διοργάνωση. Οι πρώτες 10 ομάδες από τους αντίστοιχους ομίλους κερδίζουν την απευθείας συνέχεια στην επόμενη φάση, ενώ μαζί τους θα συνεχίσουν και οι 6 καλύτερες βαθμολογικά «δεύτερες».

Από εκεί οι 16 ομάδες που απέμειναν, θα μοιραστούν σε τέσσερα γκρουπ, από τα οποία θα προκριθούν οι δυο πρώτοι στο καθένα και θα προχωρήσουν στα προημιτελικά. Από εκεί και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν διπλοί αγώνες, εντός και εκτός έδρας μέχρι τον τελικό. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι και στο Group Stage οι αναμετρήσεις είναι εντός και εκτός με κάθε αντίπαλο.

europe cup format

@Photo credits: FIBA Europe Cup

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα