Τόφας Μπούρσα - Κεραυνός Στροβόλου 99-81: Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ονειρική ανατροπή και ηττήθηκε στο φινάλε

Ο Κεραυνός δεν άντεξε και παρά την ονειρική τρίτη περίοδο που μείωσε από τους μείον 20 στους μείον 5, ηττήθηκε στο τέλος με από την Τόφας Μπούρσα.

Εφιαλτικό ξεκίνημα

Ο Κεραυνός Στροβόλου αντιμετώπισε την Τόφας Μπούρσα στην Τουρκία για την πρεμιέρα του FIBA Europe Cup για τον Α' όμιλο. Η Κυπριακή ομάδα δεν μπήκε καλά στον αγώνα και μόλις στην πρώτη περίοδο βρέθηκε πίσω με 15 πόντους με σκορ 30-15.

Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Στροβόλου προσπάθησε να μην αφήσει την Τουρκική ομάδα να ξεφύγει με μεγάλη διαφορά πριν το ημίχρονο και με επιμέρους σκορ περιόδου 19-14 υπέρ των Τούρκων πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 49-29 και στους μείον 20.

Το ονειρικό δεκάλεπτο...

Στην επανέναρξη του αγώνα, ο Κεραυνός έκανε ένα εκπληκτικό δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 33-16 υπέρ του και ξαναμπήκε για τα καλά στην διεκδίκηση του αγώνα, καθώς μείωσε στους τρεις με σκορ 65-62, ενώ δευτερόλεπτα πριν είχε αγγίξει το προβάδισμα με το σκορ να είναι 62-60 υπέρ των γηπεδούχων και τον Κεραυνό να χάνει πολύ σημαντικό τρίποντο για να μπει μπροστά για πρώτη φορά στον αγώνα.

Μέχρι τις αρχές και του πρώτου δεκαλέπτου, η Κυπριακή ομάδα δέχθηκε 46 πόντους εντός της ρακέτας, στατιστικό που δείχνει ότι αμυντικά δεν ήταν καλά στημένη και οι αντίπαλοι έβρισκαν εύκολα χώρους για lay up και σουτ εντός της ρακέτας.

 

Δεν ήταν το ιδανικό τέλος...

Στην τέταρτη περίοδο η Τόφας πήρε ξανά μπρος και με ένα σερί 6 πόντων ξαναπήρε προβάδισμα 9 πόντων, βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Στροβόλου για να επανέλθει στον αγώνα. Το παιχνίδι στην συνέχεια εξελίχθηκε πόντο με πόντο με τον Κεραυνό να μην καταφέρει να μειώσει σε λιγότερο από 7 πόντους διαφορά, ενώ η Τόφας σιγά σιγά αύξανε την διαφορά της μέχρι και τους 12 βαθμούς. Το τελευταίο δίλεπτο ήταν καταστροφικό με την Τούρκικη ομάδα να ξεφεύγει με διαφορά 17 πόντων στο φινάλε, και με το τελικό σκορ στο 99-81.

Παρά την ήττα, ξεχώρισε με την εμφάνιση του, ο Τζος Χάγκινς, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους και 7 ασίστ. Ο Αμερικανός γκάρντ, σούταρε σε ποσοστό 66% (7/8 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 3/4 βολές), ενώ μάζεψε και δυο ριμπάουντ.

Για τους νικητές, πολυτιμότερος παίκτης ήταν Σαϊμπίρ με 18 πόντους. Σίγουρα ένα στατιστικό που πλήγωσε τον Κεραυνό, ήταν η αστοχία στα τρίποντα. Η ομάδα από τον Στρόβολο σούταρε μόλις σε ποσοστό 22%, ενώ το αντίστοιχο των Τούρκων ανερχόταν στο 33%! Επίσης, οι νταμπλούχοι, δέχτηκαν 56(!) πόντους στην ρακέτα τους, περισσότερους από τους μισούς πόντους που συνολικά βρήκε η Τόφας!

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-15, 49-29, 65-62, 99-81

@Photo credits: FIBA.com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα