Μαρούσι - Νόρκεπινγκ 99-80: Ξεκίνημα με το δεξί για το υπερηχητικό Μαρούσι στους ομίλους του FIBA Europe Cup

bet365

Με ένα επιθετικό ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, το Μαρούσι επικράτησε με 99-80 της Νόρκεπινγκ και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του FIBA Europe Cup.

Ιδανικό ξεκίνημα στους ομίλους του FIBA Europe Cup έκανε το Μαρούσι επικρατώντας με 99-80 της Νόρκεπινγκ και πραγματοποιώντας εξαιρετική επιθετική εμφάνιση.

Το σύνολο του Νίκου Βετούλα βρήκε φοβερό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο κερδίζοντας με ευκολία ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι για 30 αγωνιστικά λεπτά. Άσχημο σημείο της αναμέτρησης ο σοβαρός τραυματισμός που υπέστη ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, με τον νεαρό γκαρντ να χτυπά στο χέρι και να αναμένονται οι ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Η ομάδα των Βορείων Προαστίων ξεκίνησε καλά το παιχνίδι παίρνοντας το προβάδισμα με 7-6 στο 3', όμως είχε σοβαρά αμυντικός προβλήματα ιδίως στην ρακέτα της, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να τρέξει ένα σερί 10-0 προκειμένου να περάσει μπροστά με 17-6 στο 7', την στιγμή που οι παίκτες του Νίκου Βετούλα αδυνατούσαν να βρουν και ρυθμό στο μπροστινό μέρος του παρκέ.

 

Με επτά συνεχόμενους πόντους από τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο Σέρβος σέντερ προσπαθήσει να «ξεκολλήσει» την ομάδα του στο σκορ, με το Μαρούσι να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο όντας πίσω στο σκορ με 14-19. Οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικά άστοχες από την περιφέρεια (1/7 το Μαρούσι, 0/6 η Νόρκεπινγκ), όμως οι Σουηδοί έκαναν τη διαφορά στο ζωγραφιστό και έκλεισαν υπέρ τους την εναρκτήρια περίοδο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στο παρκέ και κυρίως στην άμυνα καταφέρνοντας να μειώσουν στο καλάθι για το 20-22 (12') και εν συνεχεία να περάσουν μπροστά στο σκορ με 27-26 χάρη σε τρίποντο του Ισμαέλ Σανόγκο στο 14'.

Το Μαρούσι έφτασε ακόμα και σε ενα +4 (33-29) συνεχίζοντας να «χτυπά» στο ζωγραφιστό, όμως με τον ίδιο τρόπο απαντούσαν και οι Ντόλφινς κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και εν τέλει την ελληνική ομάδα να παίρνει βραχεία κεφαλή ενός πόντου για το 44-43 που αποτέλεσε το σκορ της ανάπαυλας.

Το Μαρούσι μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και με πρωταγωνιστές τους Φρίντρικσον και Λάνγκεβαϊν ανέβασαν ακόμα περισσότερο τον δείκτη της διαφοράς φτάνοντας ακόμα και στο +8 (57-49 στο 24'). Η διαφορά έδρασε ακόμα και στο +9 έπειτα από κάρφωμα του Σανόγκο για το 59-50, με τον σύλλογο των Βορείων Προαστίων να διατηρεί ένα προβάδισμα και να «φλερτάρει» διαρκώς με διψήφια διαφορά, ενώ η τρίτη περίοδος έληξε με το σκορ στο 68-62.

Με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, η Νόρκεπινγκ μείωσε στους τρεις (68-65) όμως οι Ραντούλιτσα και Σανόγκο βγήκαν μπροστά και υπέγραψαν ένα σερί πόντων που έφερε ξανά τη διαφορά της ελληνικής ομάδας σε επίπεδα ασφαλείας, αγγίζοντας ξανά τη διψήφια τιμή για το 80-71 στο 34'. Με δύο συνεχόμενα σουτ τριών πόντων από τους Γιαννόπουλο και Φρίντρικσον, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +13 (86-73) δίνοντας μαξιλαράκι ασφαλείας στο Μαρούσι, τέσσερα λεπτά για το τέλος.

Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα άρχισαν να ευστοχούν σε κάθε σουτ που έπαιρναν, βελτιώνοντας παράλληλα και το ποσοστό τους από την περιφέρεια με αποτέλεσμα να ανοίξουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά, φτάνοντας τα επίπεδα των 20 πόντων και εν τέλει επικρατώντας με το 99-80 που αποτέλεσε και το τελικό σκορ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-19, 44-43, 68-62, 99-80

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο επιθετικό ξέσπασμα των παικτών του Αμαρουσίου στην τελευταία περίοδο όπου έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ανεπανάληπτη εμφάνιση του Ισμαέλ Σανόγκο με 29 πόντους, 11/16 σουτ, 7 ριμπάουντ και 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Άξιοι συμπαραστάτες οι Φρίντρικσον με 13 πόντους και 13 ασίστ και Ραντούλιτσα με άλλους 13 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ:Ο Σέιν Χάντερ προσπάθησε για τους Σουηδούς έχοντας 16 πόντους με 6/6 σουτ αλλά δεν ήταν αρκετός.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Νέιθαν Ντάβιτ δεν βοήθησε καθόλου τους φιλοξενούμενους μένοντας στο μηδέν με 0/4 σουτ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 23 ασίστ και τα μόλις 9 λάθη αναδεικνύουν την φοβερή επιθετική απόδοση των γηπεδούχων.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:

MAROUSI_BOX

DOLPHINS_BOX

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα