Μπραουνσβάιγκ - Πετρολίνα ΑΕΚ 89-59: Σκληρή ήττα στην Γερμανία

Παρά την καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, η Πετρολίνα ΑΕΚ δεν κατάφερε να φύγει από την Γερμανία με θετικό πρόσημο και το κακό δεύτερο ημίχρονο οδήγησε στην πολύ βαριά ήττα με 89-59!

Δύσκολη αναμέτρηση επιφύλασσε η πρεμιέρα του FIBA Europe Cup στην ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μπραουνσβάιγκ μέσα στην Γερμανία.

Η ομάδα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη, εισήλθε στην αναμέτρηση ως το αουτσάιντερ, όπως είναι λογικό, καθώς το επίπεδο των Γερμανών είναι υψηλό, ωστόσο η κάθε αρχή σε μια διοργάνωση, έχει τις δυσκολίες της για την κάθε ομάδα. Η ΑΕΚ δεν επρόκειτο να μην παλέψει στο παιχνίδι, με την ποιότητά της να είναι μεγάλη και ικανής εξίσου να ανταγωνιστεί της Μπραουνσβάιγκ.

Το ιδανικό ξεκίνημα

Ακριβώς λοιπόν με αυτή τη λογική, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε κεφάλι στην αναμέτρηση από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, στην πρώτη περίοδο, έτρεξε σερί επιμέρους 13-0, αφήνοντας πίσω τους Γερμανούς, οι οποίοι αναζητούσαν μια διέξοδο.

Η άμυνα της ομάδας της Λάρνακας είχε ολοκληρωτικά απενεργοποιήσει τους αυτοματισμούς της Μπραουνσβάιγκ, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο με σκορ 12-21!

 

Χαντ και Χόλινγκσγουορθ την κράτησαν

Παρά το οποιοδήποτε σερί, οι Γερμανοί μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο δυναμικά, καταγράφοντας σκορ 13-0 επίσης, με την ΑΕΚ να βρίσκει τους πρώτους της πόντους στην περίοδο με ένα καλάθι στο 25-23!

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο στο 32-32, με τον Τζέσε Χάντ να έχει ήδη κάνει double-double (μαζεύοντας 10 ριμπάουντ), και τον Τάβιον Χόλινγκσγουορθ, να σκοράρει κρίσιμα καλάθια στο τέλος της περιόδου, τα οποία κρατήσαν τους φιλοξενούμενους στην εμβέλεια του παιχνιδιού.

Οι αλλαγμένοι Γερμανοί επιβλήθηκαν

Η δύσκολη κατάσταση συνεχίστηκε στο Β' μέρος ακόμα πιο εμφατικά. Παρά την μέχρι εκείνο το σημείο καλή εικόνα της Κυπριακής ομάδας, η Μπραουνσβάιγκ σκόραρε 29 πόντους στο καλάθι τους, ενώ δέχθηκε μόλις 15 και με ηγέτη τον Βίνσεντ Μίτσελ των 15 πόντων σε 22 λεπτά (μέχρι εκείνο το σημείο) ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 14 πόντους(61-47).

Πλέον περίμενε ένα βουνό της ΑΕΚ, η οποία ήθελε να φτάσει μέχρι την ανατροπή, ή έστω στη χειρότερη των περιπτώσεων να μειώσει την πιθανή διαφορά.

Το γεγονός ότι το ποσοστό των εύστοχων σουτ της ΑΕΚ, ήταν στο 28%, έναντι του αποτελεσματικού 44% των Γηπεδούχων δεν βοηθούσε την κατάσταση.

Δυστυχώς, ούτε στην τέταρτη περίοδο, η ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει την απαιτούμενη αντίδραση και να διεκδικήσει στα ίσια το θετικό αποτέλεσμα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν το βαρύ 89-59 το οποίο αφήνει σαφώς μια πικρία στην ομάδα του Λειβαδιώτη, καθώς μπορούσε και είχε την δυνατότητα να αποκομίσει κάτι από το παιχνίδι.

Αδιαμφισβήτητος MVP για τους «Κιτρινοπράσινους», ο Τάβιον Χόλινγκσγουορθ, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 24 πόντους(9/19 σουτ, 8/16 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 5/6 βολές σε ποσοστό ευστοχίας 47%), ενώ γέμισε ολοκληρωτικά την στατιστική του με τα 7 ριμπάουντ που μάζεψε, 4 ασίστ και επίσης 4 κλεψίματα. Στήριγμά του, ο Τζέσε Χάντ με 17 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Είναι χαρακτηριστικό της σημερινής εικόνας της ΑΕΚ, ότι οι 41 από τους 59 πόντους που πέτυχε προέρχονταν από αυτούς τους δυο, ενώ σε συνδυασμό με το επιμέρους σκορ 57-27 στο δεύτερο ημίχρονο επρόκειτο να «γεννηθούν» νέοι προβληματισμοί στο στρατόπεδο της Λάρνακας.

Τα δεκάλεπτα

12-21, 20-11, 29-15, 28-12

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα