FIBA Europe Cup: Τα αποτελέσματα των Κυπριακών ομάδων στην πρώτη αγωνιστική

Newsroom
anorthosis
Η πρώτη αγωνιστική του FIBA Europe Cup έληξε με τις τρεις εκπροσώπους της Κύπρου, Ανόρθωση, Κεραυνό και ΑΕΚ να γνωρίζουν ισάριθμες ήττες.

(8/10) Ανόρθωση - Λεβίτσκι Πατριότι 72-83:

Η Ανόρθωση υποδέχθηκε την Σλοβακική Λεβίτσκι Πατριότι στην Λάρνακα στο ιστορικό ντεμπούτο της ομάδας στους ομίλους του FIBA Europe Cup.

Η «Κυρία» έκανε συγκλονιστική προσπάθεια, μένοντας κοντά στο σκορ σε ολόκληρο το ματς, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 38-38. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο με το σκορ να είναι και πάλι ισόπαλο με σκορ 56-56.

Στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι με 11 εύστοχες βολές πήραν ισάριθμη διαφορά και πανηγύρισαν την νίκη με σκορ 72-83, απέναντι σε μια πολύ «μαχητική» Ανόρθωση.

(9/10) Τόφας Μπούρσα - Κεραυνός Στροβόλου

Ο Κεραυνός Στροβόλου αντιμετώπισε την Τόφας Μπούρσα στην Τουρκία. Η Κυπριακή ομάδα δεν μπήκε καλά στον αγώνα και μόλις στην πρώτη περίοδο βρέθηκε πίσω με 15 πόντους με σκορ 30-15.

 

Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Στροβόλου προσπάθησε να μην αφήσει την Τουρκική ομάδα να ξεφύγει με μεγάλη διαφορά πριν το ημίχρονο και με επιμέρους σκορ περιόδου 19-14 υπέρ των Τούρκων πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 49-29 και στους μείον 20.

Στην επανέναρξη του αγώνα, ο Κεραυνός έκανε ένα εκπληκτικό δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 33-16 υπέρ του και ξαναμπήκε για τα καλά στην διεκδίκηση του αγώνα, καθώς μείωσε στους τρεις με σκορ 65-62.

Στην τέταρτη περίοδο η Τόφας πήρε ξανά μπρος και με ένα σερί 6 πόντων ξαναπήρε προβάδισμα 9 πόντων, βάζοντας δύσκολα στην ομάδα του Στροβόλου για να επανέλθει στον αγώνα. Το τελευταίο δίλεπτο ήταν καταστροφικό με την Τούρκικη ομάδα να ξεφεύγει με διαφορά 17 πόντων στο φινάλε, και με το τελικό σκορ στο 99-81.

(9/10) Μπραουνσβάιγκ - Πετρολίνα ΑΕΚ 89-59:

Δύσκολη αναμέτρηση επιφύλασσε η πρεμιέρα του FIBA Europe Cup στην ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μπραουνσβάιγκ μέσα στην Γερμανία. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε κεφάλι στην αναμέτρηση από τα πρώτα λεπτά.

Η άμυνα της ομάδας της Λάρνακας είχε ολοκληρωτικά απενεργοποιήσει τους αυτοματισμούς της Μπραουνσβάιγκ, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο με σκορ 12-21.

Παρά το οποιοδήποτε σερί, οι Γερμανοί μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο δυναμικά, καταγράφοντας σκορ 13-0 επίσης, με την ΑΕΚ να βρίσκει τους πρώτους της πόντους στην περίοδο με ένα καλάθι στο 25-23. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο στο 32-32.

Παρά την μέχρι εκείνο το σημείο καλή εικόνα της Κυπριακής ομάδας, η Μπραουνσβάιγκ σκόραρε 29 πόντους στο καλάθι τους, ενώ δέχθηκε μόλις 15, και ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο όντας μπροστά με 14 πόντους.

Δυστυχώς, ούτε στην τέταρτη περίοδο, η ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει την απαιτούμενη αντίδραση και να διεκδικήσει στα ίσια το θετικό αποτέλεσμα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν το βαρύ 89-59 το οποίο αφήνει σαφώς μια πικρία στην ομάδα του Λειβαδιώτη.

Πρόγραμμα 2ης αγωνιστικής:

Α' όμιλος:

Κεραυνός - Μπράουνσβαϊγκ («Κώστας Παπαέλληνας» 16/10)

Πετρολίνα ΑΕΚ - Τόφας (Κίτιον 16/10)

Β' όμιλος:

Μπούρσασπορ - Ανόρθωση (Τουρκία, 16/10)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα