ΑΕ Λεμεσού - Βιλερμπάν 44-97: Μεγάλη ήττα της Κυπριακής ομάδας, ανώτερες οι Γαλλίδες

Newsroom
ael
Η ΑΕΛ Λεμεσού γνώρισε μια μεγάλων διαστάσεων ήττα από την Βιλερμπάν Λυών στην Λεμεσό, με σκορ 44-97, για τον Α΄όμιλο του FIBA Europe Cup Γυναικών.

Η ΑΕΛ Λεμεσού υποδέχθηκε στο κλειστό στάδιο Νίκος Σολομωνίδης την Βιλερμπάν Λυών για την πρώτη αγωνιστική του FIBA Europe Cup Γυναικών για τον Α΄όμιλο.

Η ομάδα της Λεμεσού δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τον αγώνα και η Γαλλική ομάδα ήταν καταιγιστική στο πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ περιόδου να είναι 33-9 υπέρ των Γαλλίδων.

Στην δεύτερη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι με δύο σερί τρίποντα αύξησαν την διαφορά στους 30 με σκορ 9-39. Κάπου εκεί η ΑΕΛ πήρε μπρος και λίγο μετά το 15' μείωσε στους 19 με σκορ 24-43. Η δεύτερη περίοδος τελείωσε με επιμέρους σκορ 18-19 και σκορ ημιχρόνου 27-52.

Η Λυών με ένα σερί 12 πόντων στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου ξαναπήρε σημαντικό προβάδισμα με το σκορ να φτάνει στο 27-64 και κάπου εκεί έδωσε τέλος στις όποιες ελπίδες είχε η Κυπριακή ομάδα για την ανατροπή. Το σκορ πριν το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν 40-74 με τις Γαλλίδες να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα 34 πόντων.

 

Η τέταρτη περίοδος περισσότερο έμοιαζε σαν τυπική διαδικασία για τους φιλοξενούμενους, αλλά δεν σταμάτησαν στην ήδη μεγάλη διαφορά που είχαν και η διαφορά στο σκορ ξέφυγε αρκετά με την ΑΕΛ να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση. Τρία λεπτά πριν το τέλος η Γαλλική ομάδα διπλασίασε την διαφορά της με σκορ 44-88 υπέρ της, ενώ το τελικό σκορ ήταν 44-97.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-33, 27-52, 40-74, 44-97

Κορυφαία για την Κυπριακή ομάδα ήταν η Τισάρα Μόρχαους με 11 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Τέα Κλίντ και Κεκέλι Ελένγκα με 20 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα