Σαμπάχ - Μαρούσι 70-82: «Άλωσε» το Μπακού με φοβερό δεύτερο ημίχρονο και έκανε το 2/2 στο FIBA Europe Cup

Αλέκος Χρυσικόπουλος

bet365

Το Μαρούσι ήταν εκπληκτικό και στο Μπακού, επικρατώντας με 82-70 της Σαμπάχ και κάνοντας το 2/2 στους ομίλους του FIBA Europe Cup.

Το Μαρούσι συνεχίζει αήττητο το φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι αφού επικράτησε και της Σαμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν με 82-70 για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του FIBA Europe Cup.

Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο σε άμυνα και επίθεση, η ομάδα του Νίκου Βετούλα έθεσε τις βάσεις για μια σπουδαία και καθαρή νίκη, φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στο +14 στην τελευταία περίοδο για να νικήσει και να κάνει το 2/2 στους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης αλλά και το 4/4 συνολικά, συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών αγώνων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Η ομάδα των βορείων προαστίων ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και με επιθετικούς πόλους τους Ρέινολντς και Ραντούλιτσα, κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα με διαφορά τεσσάρων πόντων για το 11-15 και 14-18 στο 7'.

 

Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, μπήκαν και αυτοί με καλό επιθετικό ρυθμό και κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο με το σκορ υπέρ τους στο 27-25. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες δεν συνέχισαν στο ίδιο επιθετικό τέμπο και κυρίως το Μαρούσι το οποίο είδε τους αντιπάλους τους να ξεφεύγουν στο σκορ και να αποκτούν ακόμα και διαφορά διψήφιας τιμής για το 35-25 στο 14'.

Με τον Φρίντρικσον να αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες, το Μαρούσι όχι μόνο κατάφερε να ισορροπήσει και πάλι το παιχνίδι, αλλά με 3/3 βολές του Ρέινολντς στην τελευταία επίθεση του πρώτου μέρους, το προβάδισμα πήγε και πάλι σε ελληνικά χέρια για το 40-41 με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το σύνολο του Νίκου Βετούλα παρουσιάστηκε ακόμα καλύτερο, διατηρώντας την βελτιωμένη αμυντική του εικόνα και παίρνοντας σημαντικές επιθετικές λύσεις από τους Γιαννόπουλο και Φρίντρικσον με το ποσοστό κοντά στο καλάθι να είναι πολύ καλύτερο από της περιφέρειας. Έτσι, το Μαρούσι κρατούσε ένα προβάδισμα της τάξης των έξι πόντων (42-48 και 44-50), ενώ το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 53-62 υπέρ των φιλοξενούμενων δείχνοντας πως είχαν θέσει τις βάσεις για να πάρουν τη νίκη.

Στην τελευταία και πιο καθοριστική περίοδο, η Σαμπάχ προσπάθησε να αντιδράσει και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα, καταφέρνοντας μεσα σε λίγα λεπτά να μειώσει στους τρεις για το 59-62 στο 31'. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Χάρης Γιαννόπουλος ο οποίος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στην επίθεση του Αμαρουσίου, πετυχαίνοντας το ένα μακρινό σουτ μετά το άλλο προκειμένου να «εκτοξεύσει» και πάλι τη διαφορά για την ελληνική ομάδα η οποία έφτασε ακόμα και στο +14 (61-75 στο 36').

Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει ρυθμό και ψυχολογία για τα καλά, ήταν αποτελεσματικοί στις επιθέσεις τους, την ώρα που η ομάδα του Μπακού δεν είχε απαντήσεις. Έτσι, το τελικό 70-82 ήταν γεγονός, με το Μαρούσι να διασφαλίζει την διαφορά που είχε χτίσει στα τελευταία λεπτά και να φτάνει στη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές ομίλων του FIBA Europe Cup.

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 40-38, 53-62, 70-82

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου μετά τη νίκη του Αμαρουσίου:

  1. Μαρούσι 2-0
  2. Σπίρου 1-0
  3. Νόρκεπινγκ 0-1
  4. Σαμπάχ 0-2

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο ξέσπασμα του Αμαρουσίου στα μέσα της τελευταίας περιόδου με τα συνεχόμενα μεγάλα σουτ από μακριά που «εκτόξευσαν» τη διαφορά σε επίπεδα που δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να επανέλθουν στο παιχνίδι.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Χάρης Γιαννόπουλος ήταν πρώτος σκόρερ με 20 πόντους (μαζί με τον Κάμερον Ρέινολντς) και κυρίως ηγήθηκε των προσπαθειών στο τέλος ώστε να κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Άξιος συμπαραστάτης ο Φρίντρικσον με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 9 ασίστ και ο Ισμαέλ Σανόγκο με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ακολούθησαν σε απόδοση οι Ρέινολντς (20 πόντοι) και Ραντούλιτσα (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ).

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Κάμρον Μπλου με 18 πόντους και Κλαβς Κάβαρς με 8 πόντους και 11 ριμπάουντ, προσπάθησαν για τους Αζέρους αλλά δεν ήταν αρκετοί.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Χασάνι Γκράβετ είχε μεν 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ αλλά μόλις με 5/22 σουτ όντας άστοχος και μη βοηθώντας στα κρίσιμα την ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα τρία από τα τέσσερα εύστοχα μακρινά σουτ του Χάρη Γιαννόπουλου ήρθαν από το 32' έως το 36' βελτιώνοντας και το μέχρι στιγμή κακό περιφερειακό ποσοστό της ομάδας του.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Το Μαρούσι υποδέχεται το Περιστέρι για την τρίτη αγωνιστική της STOIXIMAN GBL το ερχόμενο Σάββατο (19/10, 18:00, ERT SPORTS 1), ενώ την Κυριακή (20/10) η Σαμπάχ φιλοξενεί στην έδρα της την συμπολίτιοσσα Σερχέτζι για το πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν.

marousi

sabah

Θυμηθείτε το live-streaming της αναμέτρησης:

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα