Κεραυνός Στροβόλου - Μπραουνσβάιγκ 95-94: Επική ανατροπή στην παράταση και νίκη για τους Στροβολιώτες

Τεράστια νίκη για τον Κεραυνό που επικράτησε με 95-94 κόντρα στην Μπραουνσβάιγκ στην παράταση, μετά από μεγάλη επιστροφή καθώς βρισκόταν πίσω στο σκορ για 13 πόντους λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο.

Το κακό ξεκίνημα στοίχισε

Ο Κεραυνός Στρoβόλου υποδέχθηκε την Μπραουνσβάιγκ στο «Κώστας Παπαέλληνας» για την δεύτερη αγωνιστική του FIBA Europe Cup. Η Κυπριακή ομάδα δεν ξεκίνησε καλά και στο 3' βρέθηκε πίσω με 9 πόντους και σκορ 5-14. Ο Χόρτον με δύο σερί τρίποντα μείωσε στους τρεις και έδωσε ψυχολογία γρήγορα πριν αυξηθεί η διαφορά.

Στο 8' η Γερμανική ομάδα ξαναπήρε την διαφορά στους 9 που κράτησε και μέχρι τα τελευταία 30' δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου. Με 5 ομαδικά φάουλ χρεωμένη, έδωσε λύση στον Κεραυνό που μείωσε στους 6 με τέσσερις εύστοχες βολές στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με σκορ 22-28.

Ανέβασε στροφές και δεν τους άφησε να ξεφύγουν

Στην δεύτερη περίοδο ο Κεραυνός μπήκε πού δυναμικά και στα μισά της περιόδου έφερε τις ισορροπίες στον αγώνα με σκορ 34-34. Η Μπραουνβάιγκ όμως με τρίποντο του Ζίλκα και πέντε πόντους του Στσούκα ανέβασε και πάλι την διαφορά. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με την Γερμανική ομάδα να προηγείται με 48-41.

Η υπερπροσπάθεια πήγε «στράφι» στο τέλος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Κρόκετ να ευστοχεί για τρεις, αλλά οι Γερμανοί με τρία τρίποντα και ένα δίποντο σε ενάμιση λεπτό πήραν για πρώτη φορά στον αγώνα διψήφια διαφορά με σκορ 44-57.

 

Σε λιγότερο από μισό λεπτό ο Κεραυνός με 5 σερί πόντους ξαναμείωσε στους 8, και με τρίποντο του Χόρτον και 4 εύστοχες βολές έναντι μόλις δύο πόντους από την γραμμή των βολών για τους Γερμανούς πλησίασε στους 3 με σκορ 56-59 στα μισά του δεκαλέπτου.

Η υπόλοιπη περίοδος δεν εξελίχθηκε ιδανικά για την Κυπριακή ομάδα που σκόραρε μόλις τρεις εύστοχες βολές έναντι 14 πόντων των Γερμανών και η διαφορά ξέφυγε στους 14 με σκορ 59-73 με 20' δευτερόλεπτα να απομένουν. Με τρίποντο του Χόρτον ο Κεραυνός έκλεισε την τρίτη περίοδο με την διαφορά στους 11 και σκορ 62-73.

Έσβησαν τους Γερμανούς και έφτασαν μια ανάσα από την νίκη

Οι νταμπλούχοι Κύπρου μπήκαν πολύ δυναμικά στην τελευταία περίοδο. Με δύο τρίποντα του Στυλιανού, πέντε πόντους του Χόρτον και δίποντο του Χάγκινς κατάφερε να μειώσει στο 36' στους πέντε με σκορ 75-80. Δύο λεπτά πριν το φινάλε ο Χάγκινς ευστόχησε για τρεις και έφερε την διαφορά στους δύο, για να κάνει την τεράστια ανατροπή και να πάρει την νίκη.

Ο Χάγκινς με δύο εύστοχες βολές στα 20 δευτερόλεπτα έφερε το ματς στα ίσα με σκορ 80-80 και έστειλε τον αγώνα στην παράταση.

Το «θρίλερ» της επικής νίκης

Στην έναρξη της παράτασης, το πρώτο ενάμιση λεπτό πέρασε με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες και το σκορ να παραμένει το ίδιο. Ο Βελίτσκα με δύο εύστοχες βολές έβαλε μπροστά την Μπραουνβάιγκ, αλλά ο Χόρτον απάντησε με σουτ μέσα από την ρακέτα και ισοφάρισε. Ο Αϊντινόγλου με λέι απ στα δυόμιση λεπτά ξαναέδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Ο Τέιλορ ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές και ο Βελίτσκα σκόραρε για να αυξήσει την διαφορά στους τρεις. Ο Χόρτον ισοφάρισε με μεγάλο σουτ τριών πόντων, ο Φλάνιγκαν σκόραρε για τους Γερμανούς δίποντο και ο Χάγκινς με εύστοχο τρίποντο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Στροβόλου για πρώτη φορά στον αγώνα και με ένα λεπτό να απομένει.

Ο Φλάνιγκαν βρήκε ελεύθερο διάδρομο και κάρφωσε, όμως ο Χάγκινς με σουτ από την ρακέτα απάντησε άμεσα για να διατηρήσει το προβάδισμα του Κεραυνού μισό λεπτό πριν την λήξη.

Ο Χάγκινς με δύο εύστοχες βολές και 17 δευτερόλεπτα να απομένουν ανέβασε την διαφορά στους τρεις με σκορ 93-90. Στην συνέχεια οι δύο ομάδες αναμετριόνταν στις βολές από συνεχόμενα φάουλ με τον Κεραυνό να καταφέρνει να παίρνει την νίκη στο φινάλε με 95-94.

Κορυφαίος του αγώνα ο Χόρτον με 34 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασσίστ, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Ζίλκα με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ κι 2 ασσίστ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-28, 41-48, 62-73, 80-80

ΣΚΟΡ ΠΑΡΆΤΑΣΗΣ: 95-94

@Photo credits: FIBA.com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα