ΠΑΟΚ - Πόρτο 89-70: Περίπατος στην Πυλαία και συνεχίζει αήττητος στο FIBA Europe Cup (vid)

paok_basket

bet365

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε άνετα της Πόρτο με 89-70 στην Πυλαία για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του FIBA Europe Cup κάνοντας το 2/2 στην ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Με τον πιο ιδανικό τρόπο συστήθηκε στο κοινό του ο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της νέας σεζόν, επικρατώντας με 89-70 της Πόρτο για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του FIBA Europe Cup.

Οι Θεσσαλονικείς δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερη αντίσταση από τους Πορτογάλους, παρά μόνο στην τρίτη περίοδο, πιστοποιώντας την κυριαρχία τους στο παρκέ και κάνοντας το 2/2 στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ αυτό ήταν το πρώτο ματς με κόσμο στην Πυλαία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Δυναμικό ξεκίνημα από τον «δικέφαλο του βορρά» ο οποίος πιστοποίησε την κυριαρχία του στις δύο ρακέτες, έκανε θραύση στο ζωγραφιστό και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, πραγματοποιώντας εξαιρετική αρχή κυρίως στο μπροστινό μέρος του παρκέ για να κλείσει την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με 26-18 και με τους Μπάρτλεϊ, Χέντερσον και Ρέινολντς να οδηγούνται της ομάδας του Μάσιμο Καντσελιέρι.

 

Οι Πορτογάλοι κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ακόμα και στο -2 (28-26 στο 12'), όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και συνέχισε στο ίδιο επιθετικό τέμπο, τρέχοντας ένα επιμέρους 15-4 για να φτάσει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της με τρίποντο του Παπαδάκη στο 17' για το 43-30 και το +13. Οι Θεσσαλονικείς έκλεισαν το πρώτο μέρος με το σκορ υπέρ τους στο 46-39, έχοντας ένα πλουραλισμό στο σκοράρισμα και παραμένοντας κυρίαρχοι στις δύο ρακέτες απέναντι στην Πόρτο.

Με τρίποντο του Χέντερσον στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε διψήφια τιμή τη διαφορά του για το 51-41 στο 22', όμως με ένα σερί 9-0 οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στην ελάχιστη δυνατή τιμή γράφοντας το 51-50 στο 24' εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι πλέον είχε γίνει ντέρμπι, ενώ το τρίποντο του Μαξ Λάντις έδωσε το προβάδισμα στην Πόρτο (60-61), δύο λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε εν τέλει με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν ξανά κεφάλι στο σκορ χάρη σε ένα προσωπικό επιθετικό σερί του Κατσίβελη.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο και πιο καθοριστικό δεκάλεπτο με το σκορ στο 68-63. Εκεί, ο ΠΑΟΚ έδειξε ένα πολύ πιο βελτιωμένο πρόσωπο όσον αφορά την άμυνα σε σχέση με το υπόλοιπο παιχνίδι μέχρι εκείνη τη στιγμή. Παράλληλα, διατηρούσε την κυριαρχία του τόσο στα ριμπάουντ όσο και στο σκοράρισμα από κοντινή απόσταση για να επαναφέρει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα για το 77-66 στο 34'.

Στα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου, η ομάδα της ιβηρικής εξακολουθούσε να μην μπορεί να συνδεθεί με το καλάθι ένεκα και της αμυντικής εικόνας του ΠΑΟΚ ο οποίος όχι μόνο υπερασπίστηκε την υπέρ του διαφορά αλλά την αύξησε για το μέγιστο +19, επικρατώντας με το τελικό 89-70 και παίρνοντας το καλύτερο δυνατό για την δεύτερη «στροφή» του Europe Cup αλλά και στο πλαίσιο του πρώτου εντός έδρας αγώνα της χρονιάς με κόσμο.

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 46-39, 68-63, 89-70

Η βαθμολογία του ομίλου του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί της Πόρτο:

  1. ΠΑΟΚ 2-0
  2. Νίμπουργκ 1-1
  3. Πόρτο 1-1
  4. Σζολνόκι 0-2

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα επιμέρους 12-3 στα πρώτα επτά λεπτά της τελευταίας περιόδου, βάζοντας... ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των τρομερά άστοχων Πορτογάλων για να διεκδικήσουν κάτι.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τζέικομπ Φόρεστερ (15 πόντοι, 7/9 δίποντα, 6 ριμπάουντ) πήρε στο... νήμα τον τίτλο του MVP από τον Φρανκ Μπάρτλεϊ (18 πόντους, 5/13 σουτ, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), έχοντας 21 βαθμούς αξιολόγησης, έναντι 20 του συμπατριώτη του.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Εκτός των Φόρεστερ και Μπάρτλεϊ, ξεχώρισαν επίσης οι Ρέινολντς και Χέντερσον με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Τάνερ Όμλιντ των 14 πόντων και των 22 βαθμών στο σύστημα αξιολόγησης ήταν ο μόνος που στάθηκε αξιοπρεπώς από τους «δράκους».

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Μαξ Λάντις δεν βοήθησε όσο θα ήθελε την ομάδα του, αφού παρά τους 17 πόντους, ήταν εξαιρετικά άστοχος με 5/17 σουτ και 1/7 δίποντα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 54% του ΠΑΟΚ στα σουτ εντός πεδιάς σε σύγκριση με το κάκιστο 37% της Πόρτο, τα λέει όλα για την εικόνα του αγώνα.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην έδρα του Πανιωνίου το ερχόμενο Σάββατο (19/10, 20:15, ΕΡΤ3) για την τρίτη αγωνιστική της Stoiximan GBL, ενώ η Πόρτο υποδέχεται την Βιτόρια την Παρασκευή (18/10) για την τρίτη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

paok

porto

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα