Μπουρσασπόρ - Ανόρθωση 86-79: Έφυγε με το κεφάλι ψηλά η «Κυρία»

Η Ανόρθωση πάλεψε σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού, έδειξε σθένος και ποιότητα, ωστόσο δεν κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα και έφυγε ηττημένη από την Τουρκία, γνωρίζοντας την ήττα από την Μπουρσασπόρ με σκορ

Η 2η αγωνιστική στον Β' Όμιλο του FIBA Europe Cup, επιφύλασσε δύσκολο τεστ για την Ανόρθωση καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μπουρσασπόρ μέσα στην Τουρκιά. Ασφαλώς, μια ομάδα έμπειρη και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την «Κυρία» να έχει να εκπληρώσει μια...πολύπλοκη αποστολή! Ιδίως μετά την ήττα εντός έδρας στην πρώτη αγωνιστική από την Λεβίτσε Πατριότι, η Ανόρθωση αναζητούσε αντίδραση.

Η σκληράδα του «Φοίνικα»

Παρά το γεγονός ότι στα πρώτα λεπτά του αγώνα, η ομάδα της Αμμοχώστου, επέτρεψε κάποια εύκολα καλάθια στη ρακέτα της από τους Τούρκους, σε κανένα σημείο δεν τέθηκε εκτός αγώνα.

Χωρίς να εναποτίθεται τόσο στο σουτ στη περιφέρεια, η Ανόρθωση κυρίως με διεισδύσεις έβρισκε διαρκώς σκορ, καθώς παρατηρήθηκε μεγάλη δυσκολία στην εναλλαγή των μαρκαρισμάτων από την Μπούρσασπορ. Σε πολλές περιπτώσεις όπου υπήρξε mismatch κοντού-ψηλού, η αμυντική λειτουργία των Τούρκων «χώλαινε» δίνοντας την ευκαιρία στην «Κυρία» να παραμένει εντός στόχων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ανόρθωση τελείωσε την 1η περίοδο με 9/16 δίποντα, με 18 από τους 19 πόντους της να προέρχονται από σουτ δυο πόντων! Τελικό σκορ περιόδου 20-19.

 

Η αμυντική αστάθεια...διασώθηκε

Η 2η περίοδος ξεκίνησε με σερί 5-0 για τους Κύπριους, οι οποίοι πήραν κεφάλι στο σκορ με 20-24. Ένα δυναμικό ξεκίνημα το οποίο δε συνοδεύτηκε από ανάλογη συνέχεια στο αμυντικό κομμάτι. Το 8-0 των Τούρκων σε 2 λεπτά τους επέτρεψε να πάρουν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (28-24).

Η Ανόρθωση συλλήβδην επέτρεψε πολλά σουτ τριών πόντων, ενώ στο επιθετικό της ρεπερτόριο δεν ενέταξε την εν λόγω «προοπτική». Εν αντιθέσει επίσης με το πρώτο δεκάλεπτο δυσκολεύτηκε πολύ στα box-out δίνοντας πολλές δεύτερες επιθέσεις και ευκαιρίες.

Η σταθερότητα στο επιθετικό κομμάτι όμως, σε συνδυασμό με την τρομερή εμφάνιση του Μαρκές Τάουνς (13π) κράτησαν την Ανόρθωση σε εμβέλεια του σκορ του παιχνιδιού, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 41-38 υπέρ της Μπουρσασπόρ. Αν μη τι άλλο, τα 8 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν οι Τούρκοι ήταν μια πληγή που έπρεπε στο δεύτερο μέρος να «επουλωθεί». Εξαιρετικός και ο Σμιθ και στις δυο πλευρές του παρκέ.

Δύσκολο τρίτο...

To ημίχρονο ξεκίνησε με hook του Μαραγκού, ο οποίος έφερε το παιχνίδι στον έναν πόντο (41-40). Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τους γηπεδούχους να τρέχουν ένα σερί 7-0.

Η Μπούρσασπορ, έβαλε ζόρια στην άμυνα, με την ομάδα της Ανόρθωσης να δυσκολεύεται πολύ να βρει λύσεις και σουτ. Οι αυτοματισμοί που ήθελε Αντώνης Κωνσταντινίδης να έχει η ομάδα του δεν αποτυπωνόντουσαν στο γήπεδο.

Παρά το γεγονός ότι συλλήβδην δεν δεχόντουσαν πόντους, δεν έφθαναν στο εύκολο καλάθι με πολλά λάθη από αμφότερους. Με το σκορ στο 53-46 ο Κωνσταντινίδης αναγκάστηκε να καλέσει timeout ώστε να ανασυντάξει το σύνολο του με 3:50 να απομένουν για την ολοκλήρωση της περιόδου. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την «Κυρία» πίσω για οκτώ πόντους (63-55), έχοντας να ανέβει ένα βουνό εάν θέλει να φθάσει μέχρι την ανατροπή!

Έφθασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό

Στα πρώτα 2 λεπτά του «φινάλε» η Ανόρθωση έφθασε το παιχνίδι στους πέντε (65-60). Ο Σμιθ με τρίποντο μείωσε στους δυο και πλέον είχαμε μπροστά μας ένα δραματικό τέλος και ένα μεγάλο ντέρμπι.

Ο Μουτάφ με 5 δικούς του προσωπικούς πόντους έφερε πάλι την διαφορά εκεί που ήταν (70-65). Το μομέντουμ έγερνε ξεκάθαρα προς την πρασινόλευκη πλευρά του παρκέ ωστόσο η μαχητική ψυχή των φιλοξενουμένων ήταν παρούσα! Με ένα ακροβατικό λέι απ ο Γούλιαμς έφερε την διαφορά στους τρεις, ενώ στην συμπληρωματική βολή που ήταν άστοχη ο αλάνθαστος Σμιθ πήρε το «σκουπίδι» φτάνοντας στο -1 από τους Τούρκους (72-71).

Δυο σερί καλάθια από τον Μαραγκό κράτησαν την ομάδα της Αμμοχώστου στην «υπόθεση», παραμένοντας σε απόσταση ενός καλαθιού με κάτι λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει (79-77). Άλλο ένα καλάθι από τον ίδιο, έφερε το παιχνίδι ισόπαλο! (79-79).

Ο εξαιρετικός απόψε Γκαβρίλοβιτς (20 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), έβαλε μπροστά τους Τούρκους, μετά από επιθετικό ριμπάουντ του σε άστοχο τρίποντο. Δυο λανθασμένες επιλογές και ένα κακό transition σπατάλησαν δυο επιθέσεις για την «Κυρία», η οποία έμεινε πίσω στο σκορ με 83-79, με κάτι λιγότερο από 17 δευτερόλεπτα να απομένουν στο χρονόμετρο.

Το τελικό σκορ, 86-79, δεν αφήνει σίγουρα ικανοποιημένη την Ανόρθωση, η οποία πάλεψε στο 100% τον αγώνα και είχε κάθε δικαίωμα να ζητάει την νίκη. Μια εμφάνιση που αφήνει πολλές ελπίδες για το μέλλον.

Κορυφαίος για την ομάδα της Αμμοχώστου ο Τάουνς, με 19 πόντους, σε ποσοστό ευστοχίας 46%, (7/12 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 5/5 βολές). Στο πλευρό του στάθηκε επάξια ο Σμιθ ο οποίος έκανε double-double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα

20-19, 41-38, 63-55, 86-79

@Photo credits: FIBA Europe Cup

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα