Πετρολίνα ΑΕΚ - Κεραυνός Στροβόλου 82-73: Ο κυπριακός εμφύλιος βάφθηκε Κιτρινοπράσινος

Newsroom
Η Πετρολίνα ΑΕΚ σε ένα πραγματικό ντέρμπι, πήρε τη μεγάλη νίκη επί του Κεραυνού Στροβόλου με σκορ 82-73 στη Κυπριακή σύγκρουση της τρίτης αγωνιστικής του FIBA Europe Cup, με την ομάδα της Λάρνακας να παίρνει την πρώτη της νίκη στην εν λόγω διοργάνωση.

Ο πρώτος Κυπριακός εμφύλιος στο FIBA Europe Cup, ήταν γεγονός, με την Πετρολίνα ΑΕΚ στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Α' Ομίλου να υποδέχεται, τον Κεραυνό Στροβόλου.

Η ομάδα της Λάρνακας προερχόμενη από δυο ήττες, αναζητούσε το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα, ενώ ο Κεραυνός μετά την μεγάλη νίκη επί της Μπραουνσβάιγκ, ήθελε να δώσει συνέχεια στις νίκες και να πάρει πλεονεκτική θέση στον όμιλο.

Σιμιτζής και Χάγκινς έδωσαν το ρυθμό

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δυο ομάδες ξεκίνησαν με πάρε-δώσε. Αμφότερες πέτυχαν μεγάλα σουτ τριών πόντων και ξεκίνησαν με καθομολογουμένως πολύ ανεβασμένους ρυθμούς.

Καθοριστικοί στο πρώτο δεκάλεπτο οι Σιμιτζής με 6 πόντους για την ΑΕΚ και ο Τζος Χάγκινς για την ομάδα του Στροβόλου με 7 πόντους. Σκορ περιόδου 18-16.

 

Το ντέρμπι καλά κρατάει

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ομάδες συνέχιζαν με τον ίδιο τρόπο. Η ΑΕΚ δε μπορούσε με κανέναν τρόπο να περιορίσει τον Χάγκινς, ενώ ο Κεραυνός δυσκολευόταν ιδιαίτερα στα box-out και γενικότερα στην αμυντική αντιμετώπιση στο ζωγραφιστό.

Με τρίποντο του Φίλιππου Τίγκα στο 6:44, η ομάδα του Στροβόλου με ένα μικρό 4-0 πέρασε μπροστά στο σκορ, (24-25). Χόλινγκγουορθ και Μπελ με δυο καλάθια έκαναν ένα δικό τους σερί 5-0 έβαλαν μπροστά τους Λαρνακείς με 29-25.

Ο Χάγκινς συνέχισε το μονοπώλιό του και με εντυπωσιακό σουτ από τα 8μιση μέτρα έφερε την διαφορά στον έναν πόντο (29-28). Αδιαμφισβήτητος MVP, του πρώτου ημιχρόνου, ο Τζος Χάγκινς, με 12 πόντους 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Τελικό σκορ ημιχρόνου 38-37.

Εντυπωσιακό στατιστικό αν μη τι άλλο το γεγονός, ότι η ΑΕΚ ήταν μπροστά για 13 λεπτά από τα συνολικά 20 υποδείκνυε την ελαφρά ανωτερότητα των Κιτρινοπράσινων! Παρόλα αυτά η διαφορά δεν ξεπέρασε τους 6 πόντους σε κανένα σημείο.

Το ξέσπασμα της ΑΕΚ

Στα πρώτα 3μιση λεπτά της τρίτης περιόδου, η ΑΕΚ είχε σερί 12-3 παίρνοντας διαφορά 10 πόντων, με το σκορ στο 50-40. Μεγάλες δυσλειτουργίες από την ομάδα του Μιχάλη Κακιουζή, και στα δυο μέρη του παρκέ.

Χρειάστηκε τάιμαουτ στα 4 λεπτά για να συνέλθει ο Κεραυνός, ο οποίος έτρεξε σερί 5-0 και πλησίασε στους πέντε πόντους, αποδεικνύοντας ότι το ματς δεν είχε τελειώσει. Μεγάλο layup από τον Σιμιτζή, επανέφερε τη διαφορά στους επτά, ωστόσο στην επόμενη φάση ο Φίλιππος Τίγκας κέρδισε τρεις βολές, ευστοχώντας στις δυο και φέρνοντας το παιχνίδι στο ίδιο στάδιο με προηγουμένως.

Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον «μπούσουλα» στους έξι πόντους. Τρομερός ο Τάβιον Χόλινγκσγουορθ, ο οποίος ήδη είχε σημειώσει 20 πόντους και 3 ασίστ. 11 ριμπάουντ ο Χάντ συνέβαλε τα μέγιστα σε άμυνα και επίθεση.

Τα μέγιστα που δεν αρκούσαν

Ο Κεραυνός ωστόσο δεν επρόκειτο να τα παρατήσει και με κάθε τρόπο προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά. Η ΑΕΚ δεν θα άφηνε να συμβεί σε καμία περίπτωση, καθώς αναζητούσε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Ο Στυλιανού με δίποντο μείωσε στους τέσσερις με τον Μπελ αμέσως να ευστοχεί σε μακρινό σουτ και να διατηρεί το +7. Αν μη τι άλλο, ο Κεραυνός είχε μεγάλες επιθετικές δυσλειτουργίες και εφόσον δεν έμπαιναν καλάθια στη μια μπασκέτα, θα έμπαιναν στην άλλη.

Δύο εύστοχες βολές του Τέιλορ στο 4:10 έφεραν το παιχνίδι στους 5, με τον Γκρέσχαμ να παίρνει μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ στην επόμενη φάση και να διατηρεί την σταθερή «7αρα». Μεγάλη πληγή οι πόντοι δεύτερης ευκαιρίας από που δέχθηκαν οι Πρωταθλητές Κύπρου.

Ξανά ο απόψε πολύ αξιόπιστος Τίγκας, με σουτ τριών πόντων (το τρίτο του για απόψε), έφερε τη διαφορά στους 5 κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι με 1:48 να απομένουν!

Η υπόλοιπη ομάδα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ωστόσο, με την ΑΕΚ να παίρνει την μεγάλη νίκη με σκορ 82-73 και να κερδίζει το πρώτο της ροζ φύλλο στο FIBA Europe Cup.

Κορυφαίος παίκτης του αγώνα, ο Τάβιον Χόλινγκσγουορθ (23 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ)

Από την πλευρά του Κεραυνού, αδιαμφισβήτητα κορυφαίος ο Χάγκινς (23 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ)

Τα δεκάλεπτα

18-16, 38-37, 60-54, 82-73

@Photo credits: FIBA Europe Cup

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα