Σαραγόσα - Ανόρθωση 92-77: Η ανωτερότητα των Ισπανών επικράτησε και η «Κυρία» γνώρισε την ήττα, παρά την καλή εμφάνιση

Η αμυντική αδυναμία εντός της ρακέτας στοίχισε στην Ανόρθωση και η Κυπριακή ομάδα γνώτισε την ήττα από την Σαραγόσα στην Ισπανία με σκορ 92-77.

Δυναμικό ξεκίνημα

Η Ανόρθωση αντιμετώπισε την Σαραγόσα στην Ισπανία για την 3η αγωνιστική του FIBA Europe Cup. Η «Κυρία» μπήκε πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση και στο 3' βρέθηκε μπροστά με 9-6. Οι Ισπανοί απάντησαν άμεσα και στα μισά της περιόδου με δύο εύστοχα τρίποντα των Σουλεϊμάνοβιτς και Γιούστα ανέβασαν το σκορ στο 13-9.

Η πολύ μαχητική Ανόρθωση με δύο εύστοχες βολές και ένα τρίποντο του Σανάτζε ξαναμπήκε μπροστά και δεν άφηνε τους Ισπανούς να ξεφύγουν από νωρίς. Οι γηπεδούχοι με ένα λεπτό να απομένει για την περίοδο έφεραν το ματς στα ίσα, ενώέκλεισαν την περίοδο με προβάδισμα 5 πόντων, χάρη στο τρίποντο του Ροντρίγκες και καλάθι του Σλότερ στο τελευταίο λεπτό.

Το καταστροφικό δίλεπτο στο φινάλε

Η Κυπριακή ομάδα στην δεύτερη περίοδο προσπάθησε να μειώσει και στα πρώταδύο λεπτά ο Τάουνς μείωσε στους τρεις με δικό του καλάθι, όμως ο Μενσία απάντησε άμεσα και ο Γκονζάλεζ με τρίποντο ανέβασε και πάλι την διαφορά.

Ιερονιμίδης, Τάουνς και Γουίλιαμς σκόραραν για την Ανόρθωση σε σερί 6 πόντων και στο 14' πλησίασαν στο καλάθι με το σκορ να είναι 33-31 υπέρ των Ισπανών. Η ομάδα της Αμμοχώστου κράτησε την διαφορά χαμηλά μέχρι το 17', όμως η Σαραγόσα με σερί 11 πόντων στο φινάλε της περιόδου έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά για 14 και σκορ 50-36.

 

Δύο διαφορετκές ομάδες σε άμυνα και επίθεση

Στο 23' η Σαραγόσα κρατούσε ακόμη διψήφιο προβάδισμα παρά τα τρία ρτρίποντα του εκπληκτικού Σμίθ, αλλά η διαφορά σιγά σιγά αυξανόταν και στο 25' η διαφορά έφτασε στους 17 με σκορ 66-49 υπέρ των Ισπανών.

Τάουνς και Γουίλιαμς μείωσαν στους 10 με σερί 6 πόντων αλλά δεν ήταν αρκετά και οι γηπεδούχοι έκλεισαν την περίοδο στο συν 12 με σκορ 72-60. Η αδυναμία των παικτών της Κυπριακής ομάδας να αμυνθούν εντός της ρακέτας στοίχισαν στην Ανόρθωση να πλησιάσει, παρά τους 24 ποντους που σκόραρε στο δεκάλεπτο.

Υπέκυψε στην ποιότητα του αντιάλου

Μέχρι το 34' η Κυπριακή ομάδα βρήκε απαντήσεις μόνο από την γραμμή των βολών, ενώ οι Ισπανοί συνέχιζαν να χτυπούν από την ρακέτα και η διαφορά παρέμενε εις βάρος της «Κυρίας», ενώ ο χρόνος ολοένα και μειωνόταν.

Η Ανόρθωση δεν τα έβαλε κάτω και συνέχισε να «παλεύει», αλλά η αδυναμία της άμυνας στεκόταν εμπόδιο στην όποιαδήποτε επιθετική υπέρβαση και η διψήφια διαφορά έμενε, έτσι η Σαραγόσα πήρε την νίκη με σκορ 92-77.

Δυνατό στοιχίο της Σαραγόσα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα ήταν τα 18 επιθετικά ριμπάουντ, έναντι μόλις 5 για την Ανόρθωση.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Σουλεϊμάνοβιτς με 27 πόντους, 13 ριμπάουντ και μία ασίστ, ενώ για την Κυπριακή ομάδα ξεχώρισε ο Σανάτζε με 18 πόντους, 2 ριμπάουντ και μία ασίστ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-19, 50-36, 72-60, 92-77

Η Ανόρθωση για ακόμη μία αγωνιστική βλέπει την ήττα, παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις, και παραμένει χωρίς νίκη και στην 4η θέση του Β' ομίλου.

Βαθμολογία Β' ομίλου:

1. Σαραγόσα 3νίκες

2. Λεβίτσε 2 νίκες

3. Μπουρσασπόρ 2 νίκες

4. Ανόρθωση 0 νίκες

@Photo credits: FIBA.com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα