Παναθηναϊκός - Εσπερίδες 87-62: «Πράσινη» κυριαρχία και repeat (vid)

Η Κατερίνα Σωτηρίου στον τελικό Παναθηναϊκός - Εσπερίδες.

bet365

Ό Παναθηναϊκός διατήρησε το Κύπελλο Γυναικών, με μία επιβλητική εμφάνιση απέναντι στις Εσπερίδες (87-62). Πρώτη σκόρερ η Τζασμίν Τζόουνς με 27, εξαιρετικές εμφανίσεις από Σωτηρίου (9π., 7 ριμπ., 5 ασίστ, 3 κλεψ.)και Αλέιν (22π., 13 ριμπ.). Αποστολή στο Ηράκλειο: Μιχάλης Γκιουλένογλου.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το Κύπελλο Γυναικών σε... πράσινα χέρια (87-62). Με μία δυναμική εμφάνιση που άφησε λίγα περιθώρια αμφισβήτησης από τις Εσπερίδες οι οποίες ήταν έτσι και αλλιώς το αουτσάιντερ του τελικού.

Το κλειστό «Δύο Αοράκια» άνοιξε τις οπύλες του νωρίτερα από κάθε άλλη ημέρα του Final 8 για να υποδεχτεί τον τελικό των Γυναικών, τα προεόρτια του τελικού των Ανδρών, ανάμεσα στους «αιώνιους» και οι προληπτικοί θα μπορούν να υποστηρίξουν ότι η κατάκτηση από τον Παναθηναϊκό είναι οιωνός για όσα θα ακολουθήσουν.

Η εξέδρα ήταν αποκλειστικά παναθηναϊκό προνόμιο, στην πρώτη φορά που υπάρχε οργανωμένη εξέδρα στη διοργάνωση. Μαζί φυσικά και ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Στο παρκέ ήταν μία διαφορετική υπόθεση. Οι Εσπερίδες έμειναν κοντά στο σκορ μέχρι το 14-12 και το 20-18, στην 1η περίοδο.

Η ομάδα της Καπογιάννη με αιχμή του δόρατος την Τζίλιαν Αλέιν (22π,, 12 ριμπ. ο τελικός απολογισμός της), η οποία «έγραψε» από το πρώτο ημίχρονο double double, κυριάρχησε κοντά στο καλάθι, αντισταθμίζοντας την αστοχία στα τρίποντα (το πρώτο μπήκε στην 8η προσπάθεια).

Η είσοδος της Κατερίνας Σωτηρίου άλλαξε εντελώς τον Παναθηναϊκό. Η έμπειρη φόργουορντ κατέγραψε απίθανη στατιστική στα πρώτο ημίχρονο (7π,, 5 ριμπ., 5 ασίστ, 3 κλεψίματα) και ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια της ομάδας της.

Η διαφορά ξεπέρασε στους 10 πόντους στο 36-25 και αφού νωρίτερα οι Εσπερίδες είχαν βρει λύση από το μακρινό σουτ της Ιλάιρ (11π.). Την ίδια στιγμή, η Τζασμίν Τζόουνς, το επιθετικό όπλο του Παναθηναίκού είχε 12 πόντους, αλλά κουβαλούσε 3 φάουλ και πέρασε αρκετό διάστημα στον πάγκο.

Πράσινο ξέσπασμα και κούπα

Στην 3η περίοδο η διαφορά των δύο ομάδων φάνηκε ακόμα περισσότερο, με τις παίκτριες του Παναθηναϊκού να κυριαρχούν, την Τζόουνς να αρχίσει να σκοράρει ξανά και την Τσβίτκοβιτς να μπαίνει επίσης στην εξίσωση.

Η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους στο τέλος της 3ης (69-46) και οι «πράσινες» άρχισαν να κάνουν όνειρα απονομής από νωρίς. Οι Εσπερίδες εγκλωβίστηκαν στην άμυνα του Παναθηναίκού, με την Σιέρα Μουρ, μία από τις κορυφαίες σκόρερ του πρωταθλήματος να μένει στους 11 πόντους (7 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Σχεδόν τρία λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, υπήρξε μικρή διακοπή για την καταγραφή υβριστικών συνθημάτων.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Σταμολάμπρου 10, Παυλοπούλου 5 (1), Καμπάκα, Τσβίτκοβιτς 14 (2), Μπάτσιου, Σωτηρίου 9, Αλεξανδρή, Τζόουνς 20 (1), Θεοδωρομανωλάκη, Αλέιν 22, Χαιριστανίδου, Υφαντοπούλου

Εσπερίδες Καλλιθέας (Σόφτσης): Χιλέρ 12 (2), Χατζηβασιλείου, Μουρ 13, Πρίφτη 2, Κορρέ 9 (3), Μπενέκη 6, Μαργέλου, Πάτι 20 (2)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-15, 42-30, 69-46, 87-62.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα