Προμηθέας - Παναθηναϊκός 73-91: Απλά, εύκολα και χαλαρά στον τελικό! (vid)

Γιώργος Κούβαρης

bet365

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί του Προμηθέα στον ημιτελικό με 91-73 και να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (16/2, 20:15) όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Σκόραραν και οι 12 παίκτες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Γιώργος Κούβαρης

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να κάνει την... δουλειά όσο πιο εύκολα γινόταν. Και την έκανε. Επικράτησε στο... ρελαντί του Προμηθέα Πάτρας στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα διεκδικήσει το 21ο Κύπελλο στην ιστορία του.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου προσπάθησε να είναι ανταγωνιστική στο μέτρο του δυνατού και το κατάφερε έως και τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όταν και είχε μειώσει στους πέντε πόντους. Έκτοτε οι «πράσινοι» άρχισαν να χαϊδεύουν το πόδι στο γκάζι και με αποκορύφωμα το σερί 10-0 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου «καθάρισαν» με χαρακτηριστική ευκολία την υπόθεση της πρόκρισης.

Ο Εργκίν Αταμάν είδε τέσσερις παίκτες να είναι διψήφιοι, με πρώτο και καλύτερο τον Ντίνο Μήτογλου ο οποίος είχε 17 πόντους και εξαιρετική παρουσία στα 15:55 που αγωνίστηκε με 4/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Πολύ καλή παρουσία και πάλι από τον Γουέινιεν Γκέιμπριελ (14π., 7ριμπ., 4μπλ.), σε μια βραδιά που ο Κέντρικ Ναν ήταν και πάλι άστοχος με 5/16 εντός παιδιάς.

 

Το ματς: Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Ο Γουέινιεν Γκέιμπριελ ήταν εντυπωσιακό στο ξεκίνημα του αγώνα έχοντας πετύχει τους 9 από τους 11 πόντους του Παναθηναϊκού στο πεντάλεπτο για το 5-11, έχοντας 4/7 δίποντα, 1/1 βολή, 4 επιθετικά ριμπάουντ και ένα μπλοκ. Ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε τις συνεργασίες με τον Λορέντζο Μπράουν όπως επίσης και το γεγονός ότι ο Προμηθέας υστερούσε ποιοτικά και υψομετρικά μέσα στις ρακέτες. Όμως η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο αποδοτική για τους «πράσινους» καθώς είδαν τους Πατρινούς να «τρέχουν» ένα επιμέρους 10-2 δια χειρός Τζόρνταν Γουόκερ για το προσπέρασμα με 15-13!

Παρόλα αυτά δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια καθώς ο Τσέντι Όσμαν (7π.) ανέλαβε δράση και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 17-22 με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ένα διάστημα όπου ο Γκέιμπριελ είχε κάνει την (μεγαλύτερη) διαφορά με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 μπλοκ, ενώ ο Κέντρικ Ναν (2π.) ήταν και πάλι άστοχος με 1/6 σουτ! Οι «πράσινοι» είχαν «γράψει» 8/15 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 3/3 βολές, 10-7 ριμπάουντ και πέντε ασίστ για τρία λάθη ενώ ο Προμηθέας είχε 6/11 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 2/3 βολές, 10 ριμπάουντ λιγότερα (6-1) και 3 ασίστ για ένα λάθος.

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα, στο οποίο οι «πράσινοι» πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα με +7 πόντους (20-27) στο 13' ύστερα από πέντε σερί πόντους του Κέντρικ Ναν ωστόσο δεν μπόρεσαν να «χτίσουν» πάνω σε αυτό και είδαν την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να πραγματοποιεί σερί 6-0 με το οποίο μείωσε σε 26-27 και στην ουσία εξανέμισε σε χρόνο «dt» το προβάδισμα των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν και η τελευταία φορά στο πρώτο μισό του αγώνα όπου ο Προμηθέας προσπάθησε να γίνει ανταγωνιστικός. Ο Σλούκας είχε συμμαζέψει την κατάσταση στην πράσινη επίθεση, οι Όσμαν (10π.) και Μήτογλου έγιναν επιδραστικοί και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με +10 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (31-41) έχοντας 13/22 δίποντα, 4/14 τρίποντα, 3/5 βολές, 16-9 ριμπάουντ και 10 ασίστ για 6 λάθη ενώ οι Πατρινοί είχαν αντίστοιχα 10/20 δίποντα, 2/14 τρίποντα, 5/7 βολές, 11-5 ριμπάουντ και 8 τελικές πάσες για εννέα λάθη.

Μετά την έναρξη της 3ης περιόδου ο Προμηθέας προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς και να «ανησυχήσει» κάπως τον Παναθηναϊκό μειώνοντας δύο φορές στους πέντε πόντους (39-45 και 42-47) χάρη στα περιφερειακά σουτ. Και πάλι. Οι «πράσινοι» δεν... ένιωσαν την ανάσα των Πατρινών καθώς προηγήθηκαν εκ νέου με +13 πόντους (50-63) με τη λήξη του δεκαλέπτου, με τους Ερνανγκόμεθ και Μήτογλου να γίνονται «παράγοντες» του ματς.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τον Παναθηναϊκό καθώς ξεκίνησε την 4η και τελευταία περίοδο με σερί 10-0 για το 73-50 το οποίο έμελλε να ρίξει οριστικά και αμετάκλητα τους τίτλους τέλους στον πρώτο (χρονικά) ημιτελικό του φετινού Κυπέλλου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην πρώτη αντίδραση του Παναθηναϊκού όταν ο Προμηθέας είχε πλησιάσει στους πέντε πόντους (42-47) στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου «χτίζοντας» διαφορά στο σκορ και φυσικά στο 10-0 σερί στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου με το οποίο έστειλε τον δείκτη του σκορ στο +23!

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ντίνος Μήτογλου επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις έχοντας 17 πόντους με 4/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ένα ακόμα πολύ καλό ματς από τον Γουένιεν Γκέιμπριελ ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους και έχοντας 6/10 δίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ και 4 τάπες σε 18:59.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκτός κλίματος αγώνα ο Κένι Γουίλιαμς ο οποίος είχε 1/4 σουτ σε 17:30 λεπτά συμμετοχής.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Τζόρνταν Γουόκερ (23π., 5/9τρ., 6ασ.) και Γουές Ιβούντου (19π., 8/13 σουτ) πέτυχαν τους 42 από τους 73 πόντους της ομάδας τους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ, με τον Παναθηναϊκό να έχει 50 έναντι... 27 του Προμηθέα!

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (16/2, 20:15) κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ (14/2), ενώ ο Προμηθέας θα ταξιδέψει στη Ρόδο για την επανέναρξη της Stoiximan GBL προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Κολοσσό (1/3, 17:30).

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 31-41, 50-63, 73-91.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα