Ολυμπιακός - Ιωνικός 110-85: Πρόκριση με «κατοστάρα» και τώρα ΤΣΣΚΑ (vid)

Ολυμπιακός - Ιωνικός 110-85: Πρόκριση με «κατοστάρα» και τώρα ΤΣΣΚΑ (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός παρά τις απουσίες δεν είχε πρόβλημα να επιβληθεί του Ιωνικού με 110-85 παίζοντας ωραίο μπάσκετ και να προκριθεί στο Final 4 του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στον Ιωνικό, τον νίκησε με 110-85 και προκρίθηκε στο Final 4 του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο (16-18/12). Οι Πειραιώτες παρά τις απουσίες των Ουόκαπ, Σλούκα και Έισι βρήκαν λύσεις εκ των έσω και πρόσφεραν σκορ και θέαμα και πλέον σκέφτονται την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (29/12).

Στο πρώτο δίλεπτο του παιχνιδιού ο Ιωνικός βρήκε σκορ από μακρινή κυρίως απόσταση και προηγήθηκε με 5-7, ωστόσο πολύ γρήγορα οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρήκαν ρυθμό και κυρίως βρήκαν στόχο από τα 6.75μ. Με τρία τρίποντα από Παπανικολάου, Λούντζη και Βεζένκοβ το σκορ μετατράπηκε σε 15-7 (5’). Ο πλουραλισμός και οι λύσεις των «ερυθρόλευκων» ήταν αυτά που έκαναν την διαφορά από νωρίς. Με τον Βεζένκοβ να εκτελεί, αλλά και τους Φαλ, ΜακΚίσικ να σκοράρουν από κοντά η διαφορά πήγε στο +9 (27-18, 10’).

Ο Λαρεντζάκης σε ρόλο «άσου» μοίραζε ασίστ στον Μάρτιν, ευστοχούσε σε τρίποντα και με συνοπτικές διαδικασίες το σκορ έγινε 40-24 (14’) με μακρινό σουτ του Παπανικολάου. Αθηναίου και Γόντικας φρόντισαν να μην απομακρυνθεί επικίνδυνα ο Ολυμπιακός, ειδικά ο Έλληνας γκαρντ ήταν καταπληκτικός στη δημιουργία και φρόντισε να δώσει πόντους σε Αρσενόπουλο και Γκιουζέλη (48-40, 18’). Πάντως στο χρόνο που απέμενε μέχρι την ανάπαυλα ο Ολυμπιακός με τους ΜακΚίσικ και Ντόρσεϊ εκτόξευσαν τη διαφορά στους 20 πόντους (61-41).

Ο Ιωνικός ξεκίνησε με διάθεση το τρίτο δεκάλεπτο και μαζί με αυτή βρήκε κι ένα 0-11 σερί μειώνοντας σε 61-52 (23’). Τα κακώς κείμενα της άμυνας διορθώθηκαν άμεσα και στην άλλη πλευρά ο Λούντζης με δύο καλάθια στον αιφνιδιασμό κι ο Φαλ με άλλα δύο έκαναν το 72-53 (25’). Μέχρι τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου η εικόνα των δύο ομάδων δεν άλλαξε διατηρώντας την μεγάλη διαφορά (81-61).

Ο νικητής είχε κριθεί από πολύ νωρίς κι έμενε να μάθουμε το ύψος της διαφοράς καθώς και στους πόσους πόντους θα σταματούσε ο Ολυμπιακός. ΜακΚίσικ και Πρίντεζης είχαν κέφια (98-73, 36’) με την κόρνα της λήξης να βρίσκει το ταμπλό με σκορ 110-85.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός μετά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να πάρει την πρόκριση στο Final 4.

Ο MVP: Ο ΜακΚίσικ βρίσκεται σε ανοδική πορεία και μετά το ΟΑΚΑ ήταν καταπληκτικός και κόντρα στον Ιωνικό σκοράροντας 17 πόντους. Ο Λούντζης παρά την έλλειψη ρυθμού έπαιξε πολύ καλά έχοντας 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μουσταφά δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα στα 13 λεπτά που αγωνίστηκε.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Πρίντεζης βοήθησε αρκετά με 11 πόντους και 3 ριμπάουντ. Ο Ντόρσεϊ είχε 10 πόντους, 7 ασίστ. Ο Λαρεντζάκης είχε 5 πόντους, 8 ασίστ κι ο Παπανικολάου σκόραρε 12 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο είχε 16/18 δίποντα, είχαν αστοχήσει από μία φορά Ντόρσεϊ και ΜακΚίσικ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το ντεμπούτο του Σωτήρη Οικονομόπουλου ο οποίος καταχειροκροτήθηκε κι έδειξε σοβαρότητα στα 2:44 που αγωνίστηκε.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός ξεμούδιασε ενόψει του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει του Ιωνικού, αλλά σίγουρα το έκανε με όμορφο τρόπο αφού πρόσφερε θεαματικές φάσεις στον κόσμο που παρακολούθησε από κοντά το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 61-41, 81-61, 110-85

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα