Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 60-66: Απόδραση από το θρίλερ του ΣΕΦ και...Final 4

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 60-66: Απόδραση από το θρίλερ του ΣΕΦ και...Final 4

bet365

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +14 στο πρώτο ημίχρονο του προημιτελικού του Κυπέλλου, είδε τον Ολυμπιακό να παίρνει το προβάδισμα στο 33' όμως κατάφερε να βγει νικητής... στο θρίλερ και να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για το Final 4 με 60-66.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βγει... νικητής στο ράλι των τελευταίων λεπτών και με το 60-66 που έγραψε ο πίνακας με την ολοκλήρωση των 40 λεπτών επικράτησε του Ολυμπιακού και πήρε το τελευταίο εισιτήριο του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «πράσινες» βρέθηκαν στο +14 στο πρώτο ημίχρονο, είδαν τον αντίπαλό τους να επιστρέφει και να παίρνει κεφάλι στο σκορ στο 33', όμως κράτησαν την ψυχραιμία τους και είχαν τις απαντήσεις για τη νίκη και το «στοπ» στο σερί των «ερυθρόλευκων» αποτελεσμάτων (τρία παιχνίδια).

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την πρώτη επίθεση να περνά από τα χέρια της Ριντ, η οποία βρήκε και στόχο για να ανοίξει το σκορ, την ώρα που ο Παναθηναϊκός πίεσε πολύ στην άμυνά του με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει στην Γκούσταφσον να πλησιάσει το καλάθι. Η Αμερικανίδα, ωστόσο σκόραρε από μακριά, με την Κάρτερ να απαντά δις με τον ίδιο τρόπο και την Πότερ να γράφει το 5-10. Οι «πράσινες» κρατούσαν την απόστασή τους με την Κάρτερ να συνεχίζει να δίνει λύσεις και την Αλεξανδρή να ανεβάζει την ένταση με την είσοδό της τόσο σε δημιουργία όσο και σε επίθεση (9-18). Η ίδια, μάλιστα, έγραψε και το +12 (11-23) μετά από 9 αγωνιστικά λεπτά και όσο ο Μάρτινς προσπαθούσε να ανακατέψει την τράπουλα και να βάλει παίκτριες στην εξίσωση. Μετά από τρία «άγονα» λεπτά για τις γηπεδούχες και με τον το 11-25 να έχει γίνει από την Κάρτερ, η Γκούσταφσον τροφοδοτήθηκε στη ρακέτα και με διπλή προσπάθεια έκανε το 13-25 με το οποίο έκλεισε και η πρώτη περίοδος.

Τα ηνία για τις «ερυθρόλευκες» στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου πήρε η Σταμολάμπρου, που αρχικά μοιράζοντας στην Σουκ και έπειτα με προσωπική προσπάθεια, έφερε τη διαφορά στους 10 πόντους (17-27) ανεβάζοντας τον ρυθμό για τον Ολυμπιακό. Η Σουκ λίγο αργότερα έκανε το 20-29 από τη γραμμή μειώνοντας σε μονοψήφια επίπεδα με επιμέρους 7-4 στο 13’. Η Ριντ κρατούσε το σκορ από την άλλη πλευρά σε εκείνο το διάστημα, όσο ο Ολυμπιακός επέλεγε αρκετά να επιτεθεί από την περιφέρεια χωρίς να έχει αποτέλεσμα (1/10) με τις λύσεις να έρχονται από την Γκούσταφσον για το 24-33 στο 18’. Ένα σουτ της Σταμολάμπρου για το δεύτερο τρίποντο του Ολυμπιακού έφερε τις δύο ομάδες σε απόσταση 6 πόντων (27-33), με το 27-34 να τις βρίσκει στο δρόμο για τα αποδυτήρια.

 

Σε εκείνο το σημείο το σύνολο του Ζίμπαρτς μετρούσε 10/18 δίποντα και 2/13 τρίποντα, με τον Παναθηναϊκό να έχει 13/28 και 2/4 αντίστοιχα με τα λάθη στο 6-3.

Τόσο η Πότερ, όσο και η...άχαστη μέχρι εκείνο το σημείο Κάρτερ, κράτησαν την επαφή τους με το καλάθι για το 29-41 με το γκολ-φάουλ της Αγιούσο και τις εμπνεύσεις της Νικολοπούλου να φέρνουν εκ νέου τις γηπεδούχες στο -7 (34-41). Η Γκούσταφσον έδωσε οντόνητα στη ρακέτα των «ερυθρολεύκων». Πήρε επιθέσεις, μάζεψε τα ριμπάουντ κέρδιζε τις προσωπικές της «μάχες» (40-47, 28'). Με απανωτούς και αναπάντητους πόντους, η Αμερικανίδα σέντερ διαμόρφωσε το 44-47 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου και έδωσε ξανά τον χαρακτήρα του ντέρμπι στο παρκέ. Η Ριντ ξεκόλλησε το «τριφύλλι» που κλείστηκε για αρκετή ώρα στην άμυνα του Ολυμπιακού (45-49), με την Σταμολάμπρου να μειώνει σε απόσταση αναπνοής με έμμεσο τρίποντο και να δίνει το πρώτο προβάδισμα (!) στην ομάδα της στο 33' (50-49). Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τα ηνία με Κάρτερ και Ριντ, όμως το δίδυμο των «ερυθρολεύκων» έκανε σπουδαία δουλειά στο άλλο άκρο φτάνοντας στο +3 (58-55) στο 37΄. Στα 26'' πριν το τέλος, η Αλεξανδρή βρήκε στόχο από... το τόξο (60-62) αλλάζοντας και πάλι τη ροή του αγώνα. Ακολούθησε το 0/2 της Σταμολάμπρου από τις βολές και το γκολ-φάουλ της Πότερ για το 60-65.

Το δεκάλεπτα: 13-25, 27-34, 45-47, 60-66.

ss

pao

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα