
Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον ημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας αφού επικράτησε εύκολα του Άρη με 82-51. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, υποχρέωσαν τους Θεσσαλονικείς σε χαμηλά ποσοστά και στην μπροστινή πλευρά απλά επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους.
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ρυθμός ήταν άγνωστη λέξη αφού καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να τον ελέγξει. Η εκπληκτική άμυνα του Ολυμπιακού εμπόδιζε τον Άρη να σκοράρει και τα λάθη βιασύνης των «ερυθρόλευκων» διατηρούσαν τους Θεσσαλονικείς κοντά στο σκορ (4-4, 5’). Μέχρι το τέλος της εναρκτήριας περιόδου Βεζένκοβ και Φαλ βρήκαν πόντους από την καλή κυκλοφορία της μπάλας απέναντι στην match up ζώνης του Άρη, η άμυνα έγινε ακόμη πιο πιεστική και τα εύκολα καλάθια διαδέχονταν το ένα το άλλο από ΜακΚίσικ και Μπλακ. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ένα σερί 18-0 και το σκορ να μετατραπεί σε 22-4.
Στη δεύτερη περίοδο οι Θεσσαλονικείς πείσμωσαν στην άμυνά τους και υποχρέωσαν σε διαδοχικά λάθη τους παίκτες του Μπαρτζώκα κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στο σκορ μειώνοντας σε 29-16 (16’) με καλάθια του Γκούντγουιν. Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα λειτούργησε έβαλε και πάλι στη σωστή κατεύθυνση τους Πειραιώτες, η είσοδος του Σλούκα βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας και ο Φαλ κάρφωσε για το 36-20 (18’).
Στο τρίτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό μπάσκετ, βρήκαν καλές επιλογές στην επιθετική τους λειτουργία και ο Μήτρου Λονγκ μείωσε σε 48-35 (26’). Η άμυνα match up ζώνης του Άρη δημιούργησε αρχικά ορισμένα προβλήματα στον Ολυμπιακό, όμως Βεζένκοβ και Παπανικολάου βρήκαν λύση (60-37, 29’).
Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Μπαρτζώκα να έχει περισσότερο το μυαλό του στο να διαχειριστεί το χρόνο συμμετοχής και να «ξεκουράσει» ορισμένους παίκτες που θα τους χρειαστεί περισσότερο στον πιο απαιτητικό ημιτελικό. Λαρεντζάκης, Μπλακ και Σλούκας παρέμειναν συγκεντρωμένοι πηγαίνοντας τη διαφορά στο +27 (76-49, 37’) και η κόρνα της λήξης ακούστηκε την ώρα που ο πίνακας του σκορ έδειχνε 82-51.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός με σερί 20-0 μετέτρεψε το 4-4 σε 24-4 και στη συνέχεια δεν ασχολήθηκε κανείς με τον τελικό νικητή.
MVP: Ο Βεζένκοβ ολοκλήρωσε με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Παπανικολάου από την πλευρά του πρόσφερε 9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.
Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μπλακ βοήθησε αρκετά στα 19:51 που έπαιξε έχοντας 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ.
Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Δε βοήθησαν καθόλου Τολιόπουλος και Νετζήπογλου. Ο πρώτος έμεινε χωρίς πόντο και ο δεύτερος με 2.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Αρκετός κόσμος στα «Δύο Αοράκια». Δε γέμισε το γήπεδο, αλλά ωραία ατμόσφαιρα και με φίλους των δύο ομάδων να έχουν διακριτικά ρούχα και να μην… ανοίγει μύτη.
ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι Πειραιώτες είχαν 26 ασίστ για 18 λάθη ενώ οι Θεσσαλονικείς 16 ασίστ για 12 λάθη. Ο Άρης σούταρε άσχημα έχοντας 44.1% στα δίποντα και μόλις 13.8% στα τρίποντα.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε ένα ακόμη θεωρητικά εύκολο παιχνίδι με εντυπωσιακή σοβαρότητα και «καθάρισε» εύκολα την πρόκριση. Ως συνήθως οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα και στην επίθεση άφησαν το ταλέντο τους να μιλήσει. Ο Άρης παρά την καλή δουλειά του Γιάννη Καστρίτη δεν κατάφερε στο συγκεκριμένο ματς να παρουσιάσει κάτι που να δυσκολέψει τους Πειραιώτες.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-4, 39-24, 60-37, 82-51
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.
SeazeTheDay
Σε έναν αγώνα πρωταθλήματος που ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι κάπως χαλαρός μπορεί να παιχτεί μπάσκετ! Αλλά σε μια διοργάνωση που οποίος χάσει βγαίνει εκτός ο Ολυμπιακός με το μπάσκετ που παίζει απλά θα στραγγαλίσει τον αντίπαλο και δεν θα χαλαρώσει. Η ομάδα του Ολυμπιακού φτιάχτηκε για τέτοιου είδους καταστάσεις , για να σηκώνει κούπες και σε τέτοιες διοργανώσεις απλά πατάει γκάζια κ οποίος βρεθει στ δρόμο του απλά περιμένει το σφύριγμα της λήξης. Και μιλάω γι Ελλάδα ετσι όπως είναι οι διάφορες των ομάδων. Ο Άρης δεν είχε καμμία απολύτως ελπίδα να βρεθει έστω και γι λίγο κοντά στ σκορ. Ο Ολυμπιακός αν περάσει περίπατο από τον Παναθηναϊκό ο τελικός απλά θα είναι μια τυπική διαδικασία.
arxaggelos
Το μπάσκετ στην Ελλάδα δεν καταστράφηκε από καμία κλειστή λίγκα. Και όπου λέμε καταστροφή λέμε για τις υπόλοιπες ομάδες εκτός των 2 αιωνιων. Αν φταίει κάποιος για αυτή την καταστροφή είναι οι 2 μεγάλες οικογένειες που βάζουν κάθε χρόνο εκατομμύρια χωρίς να τα παίρνουν πίσω . Για αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ανταγωνισμός στην Ελλάδα, γιατί δεν μπορεί να βρεθεί έστω και ΈΝΑΣ τρίτος που θα βάζει τα ίδια εκατομμύρια.. Στην Ισπανία γιατί δεν καταστράφηκε το πρωτάθλημα ; εκεί δεν έχει κλειστά συμβόλαια η ευρωλιγκα ; στην Τουρκία ; στην Γαλλία ;
SeazeTheDay
Οι μεγάλες οικογένειες φταίνε δλδ; Όχι ότι όσοι «επενδυτές» επένδυσαν στ Άρη στο ΠΑΟΚ στο Πανιωνιο κάνανε αρπαχτή κ φύγανε ;;
Dezavu
Ο Άρης έπαιξε σήμερα στο 10,% των δυνατοτήτων του. Υπέρμετρο άγχος, δεν χάρηκε το παιχνίδι όπως έπρεπε. Οπωσδήποτε η άμυνα του Ολυμπιακού στραγγαλιζε, όμως παρόλα αυτά χάθηκαν πολλά εύκολα καλάθια και αρκετά ελεύθερα τρίποντα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό.
Chairman of the Boards
Τι να σχολιάσεις σε αυτό το ματς. Όσα παίρνουν ο Λούντζης με τον Πάππας είναι όλο το budget του Άρη. Η ομάδα έπαιξε στο 60% για ένα δεκάλεπτο και μετά ούτε ρελαντί. Αυτή είναι η διαφορά των ομάδων ρε παιδιά. Δεν είναι για πολύ ανάλυση. Επειδή πάντως κάποιοι λέτε για το ότι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟ κατέστρεψαν το μπάσκετ, απαγόρευσε ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟ σε κάποιον να αναλάβει την ΑΕΚ, τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή, τον Πανιώνιο να κάνει budget 8εκ και μετά από κάνα δυο χρόνια στο Eurocup να πάει Euroleague? Πάρε το ρίσκο, επένδυσε και να μπεις euroleague. Ή δηλαδή θέλετε να μπαίνουν ομάδες σε κλειστή Λίγκα χωρίς κανέναν έλεγχο; Η Παρτίζαν και η Βίρτους έδειξαν το δρόμο.
savas79
Και ο Αστερας με το 1/5 του μπάτζετ σας σας νικησε μεσα στον Πειραιά. Δεν ειναι τοσο τα φραγκα οσο η νοοτροποία. Δεν λεμε γιατί δεν νικησαμε αλλα γιατί τελείωσε ο αγώνας απο το 3 λεπτό και μεχρι το 10 ειχαμε σκορ διασυρμου.
tsioumas
Ναι ρε φίλε, το 1/10 μην σου πω. Μόνο ο Νέντο πληρώνεται, οι άλλοι παίζουν τσάμπα.
savas79
Ολυμπιακος 15 εκ. και αστερας 7 εκ. και αυτο γιατι ειναι το κατωτερο ποσό. Η διαφορά ειναι μεγαλύτερη .Ακομα και ετσι με το μισο μπατζετ σας νιοκησε μεσα στην εδρα σας αρα τα περι μπατζετ ειναι ναχαμε να λεγαμε. Οπως και εσεις νικησατε Μπαρτσα και Ρεαλ που εχουν το τριπλάσιο.
Στην Σκεπαστή μπροστά...
Το μπάσκετ καταστράφηκε από τις κλειστές λίγκες... Δεν ευθύνεται κανένας Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός... Η χειρότερη κίνηση όλων των εποχών που έτσι φασιστικά κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν prive ένα άθλημα σαν το μπάσκετ και να αφήσουν εκτός φιλοδοξιών το 90% των ομάδων της Ευρώπης ( αλλά και να απαξιώσουν τα Εθνικά πρωταθλήματα ) επειδή κάποιοι έτυχε να έχουν δυνατές οικονομικά διοικήσεις την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Panagiotis14
Το λέω απο την άποψη οτι ανέκαθεν προσπαθούσαν και οι δύο να ελέγξουν το παρασκήνιο. Δεν φταίνε για την κατρακύλα των ομάδων. Η Ευρωλίγκα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έριξε την ταφόπλακα