Ολυμπιακός: Το απλό είναι και όμορφο και αποδοτικό

Ολυμπιακός: Το απλό είναι και όμορφο και αποδοτικό

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για την εγχώρια κυριαρχία του Ολυμπιακού που δεν αμφισβητείται, την προσπάθεια του Περιστερίου και τη διοργάνωση του Final 8.

Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάλυσης ενός αγώνα που έφτασε η διαφορά στους 39 πόντους. Ακόμη κι αν αυτός είναι τελικός Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός εδώ και αρκετό καιρό παίζει εντυπωσιακό μπάσκετ, ολοκληρωτικό μπάσκετ. Λίγες είναι οι ομάδες οι οποίες μπορούν να τον σταματήσουν κι αυτές ανήκουν στην Euroleague. Στην Ελλάδα η διαφορά είναι χαώδης οπότε καταλαβαίνετε πως δεν είχε και μεγάλη τύχη το Περιστέρι.

Πόσω, δε, μάλλον όταν αντιμετώπισε μία ομάδα η οποία έχει αποκτήσει συνήθειες στη νοοτροπία της και δε χαλαρώνει ποτέ. Πόδι στο γκάζι και… ας κάνουν το σταυρό τους οι αντίπαλοι. Το μπάσκετ όταν είναι απλό δε σημαίνει πως δεν είναι θελκτικό. Κι ο Ολυμπιακός αποδεικνύει πως ο απλός τρόπος με τον οποίο παίζει είναι και όμορφος και αποδοτικός.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το Super Cup κατέκτησαν και το Κύπελλο. Με τρόπο επιβλητικό, με τρόπο κυριαρχικό, με τρόπο που δε χωρά την παραμικρή αμφιβολία για την ποιότητα που τους χαρακτηρίζει. Φυσικά να υπενθυμίσω πως αν η σεζόν κριθεί επιτυχημένη ή αποτυχημένη δεν θα το αποφασίσει το Κύπελλο, αλλά η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η παρουσία (και μόνο) στο Final 4 του Κάουνας.

Πίτερς

Τα θετικά του τελικού

Στα ευχάριστα του τελικού η ετοιμότητα του Πίτερς. Ο Αμερικανός ίσως και να μην περίμενε να «κοπεί» από το ρόστερ του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό, όμως η συγκέντρωση που είχε στον τελικό και η γενικότερη απόδοσή του στα δικά μου μάτια έδειξαν έναν σωστό επαγγελματία και έναν πολύ καλό παίκτη ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του προς όφελος του ιδίου και της ομάδας.

Ο Σλούκας χρησιμοποίησε το Final 8 για να βρει ρυθμό ενόψει της πιο απαιτητικής συνέχειας με δύσκολα ματς σε Βαλένθια και Μιλάνο ενώ ακολουθεί Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια στο ΣΕΦ. Το επαναλαμβάνω… ο Σλούκας στα κρίσιμα ματς θα είναι αυτός που θα αποφασίζει και τον χρειάζεσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Σπανούλης

Το Περιστέρι φοβήθηκε

Ο Σπανούλης προσπαθεί να παίξει σωστό μπάσκετ, ένα μπάσκετ που δείχνει να μην ταιριάζει με τα… εργαλεία που διαθέτει. Το Περιστέρι είναι νέα ομάδα, χρειάζεται χρόνο και η παρουσία του στον τελικό είναι σπουδαίο κατόρθωμα ακόμη κι αν δεν παρουσιάστηκε ανταγωνιστικό στον τελικό.

Το Περιστέρι φοβήθηκε υπερβολικά τους Πειραιώτες και το χειρότερο δεν είναι η ήττα, αλλά το γεγονός πως δεν το διασκέδασαν κιόλας. Λες και το έχουν κάνει πολλές φορές…

Η ομάδα έχει υψηλό μπάτζετ, υπάρχουν απαιτήσεις. Ο Σπανούλης έχει βάλει έναν ολόκληρο οργανισμό σε μία διαφορετική καθημερινότητα, πιο επαγγελματική. Βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Αγγελόπουλοι

Μια χαρά διοργάνωση και του χρόνου ακόμη καλύτερη

Πολλά θα ειπωθούν από ανθρώπους που είδαν το Final 8 από την τηλεόραση. Σεβαστά τα πάντα. Το έζησα από κοντά κι έχω τη δική μου γνώμη. Μια χαρά γιορτή έγινε στο Ηράκλειο. Ναι, στους προημιτελικούς δεν είχε κόσμο. Άδειο ήταν. Στους ημιτελικούς έγινε χαμός και έφυγαν όλοι αγκαλιασμένοι. Ούτε ένα υβριστικό σύνθημα. Στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι «αιωνίων» γινόταν χαμός στο παρκέ και φίλοι των δύο ομάδων τραγουδούσαν δίπλα δίπλα χωρίς να ανοίξει μύτη. Βοήθησε κι ό,τι έγινε στο Ηράκλειο που ξέρει να οργανώνει τέτοια events για πλάκα.

Αν σας άρεσαν οι εποχές με το τεράστιο πανό στη μέση και 300 σε κάθε πέταλο, πηγαίνω πάσο. Αν σας αρέσουν τα κυνηγητά στους δρόμους και τα σοκάκια, πηγαίνω και δεύτερο πάσο.

Άψογη διοργάνωση κατά τη γνώμη μου για πρώτη φορά. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Για παράδειγμα θα πρέπει να μειωθούν οι περιορισμοί που είχαν τεθεί για να αγοράσει κάποιος εισιτήριο. Ωστόσο ακόμη κι αυτό το έκανε η ΕΟΚ για να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την ασφάλεια της διοργάνωσης. Κάθε πρώτη φορά κουβαλάει μαζί αμφιβολίες, ανασφάλειες, το άγνωστο που σε κάνει πιο διστακτικό. Του χρόνου θα είναι καλύτερο αρκεί να το θέλουν οι ομάδες.

ΥΓ: Για τον Χρήστο και τον Ανδρέα. Δεν βρέθηκαν στην Κρήτη, αλλά ήταν μαζί με την ομάδα αφού όλοι τους έχουν στο μυαλό τους.

ΥΓ 2: Αν πεις στον Μπάμπη «δώσε μου την καρδιά σου γιατί τη χρειάζομαι». Θα σκίσει το πουκάμισο του και θα την ξεριζώσει εκείνη την ίδια στιγμή. Δεν «βλέπει» κανέναν. Παραδίδει σεμινάρια οργάνωσης, αλλά πάνω από όλα είναι καλός άνθρωπος με όλη την κυριολεξία.

Δεν χρειάζονται περισσότερα, ξέρει αυτός...

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.