Ντε Κολό: Ανακοίνωσε την απόσυρση του από την Εθνική Γαλλίας με ένα... συναισθηματικό «αντίο»

Ντε Κολό

bet365

Ο Νάντο Ντε Κολό αποφάσισε ολοκληρώσει το «ταξίδι» του με τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας, με τον πολύπειρο «άσσο» να έχει αγωνιστεί με τους «μπλε» σε 209 παιχνίδια και να έχει κατακτήσει 6 μετάλλια.

Ο Νάντο Ντε Κολό αποτελεί ένα ζωντανό «τοτέμ» για το Γαλλικό μπάσκετ. Ο 37χρονος γκαρντ έχει ζήσει τα πάντα με τους «μπλε» και μετά από 16 χρόνια παρουσίας, 209 συμμετοχές και 6 μετάλλια, αποφάσισε να βάλει τέλος στη «διαδρομή» του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Συνολικά με τη φανέλα των «τρικολόρ» πέτυχε 2194 πόντους, μοίρασε 498 ασίστ και μάζεψε 703 ριμπάουντ, αριθμούς που άρχισε να διαμορφώνει από το 2008 μέχρι το 2024.

Ο «χαρισματικός» γκαρντ με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2013, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2011, «φόρεσε» το ασημένιο μετάλλιο των Ολυμπιακών αγώνων το 2021 και το 2024, «ανέβηκε» στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 ενώ το 2015 κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Γάλλος «άσος» μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε το «αντίο» του από την Εθνική με έναν ιδιαιτέρως συναισθηματικό τρόπο.

«Η εκπροσώπηση της χώρας μου ήταν και θα παραμείνει η μεγαλύτερη τιμή»

«Ακόμα και 2194 «ευχαριστώ» δεν θα ήταν ποτέ αρκετά, δεν μπορώ να αποσυρθώ χωρίς πρώτα να τιμήσω «το βυθισμένο μέρος του παγόβουνου» της καριέρας μου, την εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Αρχικά για την σύζυγο μου, ήσουν ήδη δίπλα μου κατά το πρώτο μου μετάλλιο το 2011 και εξακολούθησες να είσαι παρούσα στις 10 Ιουλίου 2024, όταν ήμουν συνοδευόμενος από τις τρεις κόρες μας. Μετά από μεγάλες σεζόν, ενώ έφευγα για πολυάσχολα καλοκαίρια με τη γαλλική ομάδα, εσύ φρόντισες μόνη τις κόρες μας κατά τις απουσίες μου.
Θα μου ήταν αδύνατο να τα καταφέρω όλα αυτά χωρίς εσένα δίπλα μου. Σε ευχαριστώ πολύ αγάπη μου.

Για τις κόρες μου, Λόλα, Αλίσια και Έλενα. Τι καμάρι να σας ακούω να τραγουδάτε το «Πάμε παιδί της πατρίδας...» και κυρίως είμαι περήφανος που μπόρεσα να σας φέρω κάποια μετάλλια στο σπίτι.
Θα έχετε καταλάβει μάλλον ότι αυτή είναι η τελευταία μου ομιλία ως παίκτης της Γαλλίας. Εύχομαι τα καλύτερα στις μελλοντικές γαλλικές ομάδες
Από το ξεκίνημά μου το 2008 μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 και αυτό το ασημένιο μετάλλιο, συμπεριλαμβανομένου ενός τίτλου πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και άλλων διακρίσεων, δέχτηκα διαφορετικούς ρόλους, γιατί έπρεπε να υπηρετήσω τη γαλλική ομάδα με σκοπό να πετύχουμε τους στόχους μας.
Θυμάμαι όταν μια μέρα, ξαφνικά, ήμουν επιλεγμένος για τη γαλλική ομάδα, να φοράω αυτή τη μπλε φανέλα που σε κάνει να ονειρεύεσαι τόσο πολύ
και να θες μόνο ένα πράγμα: ότι είναι επιτυχία να μπορείς να πεις ότι ήσουν εκεί και ότι άφησες το αποτύπωμά σου παντοτινά στην ιστορία αυτής της ομάδας.
Η περιπέτειά μου στα μπλε δεν ήταν εύκολη, αλλά αν έπρεπε να το ξαναζήσω, θα το έκανα με κλειστά μάτια, γιατί η μπασκετική μου καριέρα δεν θα ήταν τόσο ολοκληρωμένη αν δεν είχαν αυτά τα μετάλλια με τη γαλλική ομάδα!
Η εκπροσώπηση της χώρας μου ήταν και θα παραμείνει η μεγαλύτερη τιμή».

@Photo credits: fiba.com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΓΑΛΛΙΑ Τελευταία Νέα