Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 92-95: «Βασίλισσα» στη Βαρκελώνη, «σκούπισε» και πήγε τελικούς!

Newsroom

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τις... σκούπες και «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με συνοπτικές διαδικασίες καθώς επικράτησε και μέσα στο Palau Blaugrana με 95-92 για το 3-0 και τη πρόκριση στους τελικούς της ACB, εκεί όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Μάλαγα-Μούρθια.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων το 2-0 της Ρεάλ στη Μαδρίτη μόνο... τυχαίο δεν ήταν! Κάτι που φάνηκε και στο Game 3 στο «Palau Blaugrana» όπου η ομάδα του Τσους Ματέο «σκούπισε» την Μπαρτσελόνα με 3-0 νίκες «κλειδώνοντας» τη συμμετοχή της στους τελικούς της ACB.

Αν και είδε τους Καταλανούς να επιστρέφουν στο ματς χάρη στον τρομερό Τζαμπάρι Πάρκερ (27π., 6ριμπ.) στο τέλος οι παίκτες της Ρεάλ είχαν το «καθαρό» μυαλό για να αντιδράσουν σωστά και με μπροστά τον Φακούντο Καμπάτσο (21π., 3/3δίπ., 2/4τρ., 9/9β., 6ασ.) να φτάνουν στην τελική επικράτηση.

Στον αντίποδα η χρονιά ολοκληρώνεται με τον πλεόν... αποτυχημένο τρόπο για την Μπαρτσελόνα καθώς δεν κατάφερε να υλοποιήσει τους στόχους που είχε θέσει από την αρχή της σεζόν.

Το ματς: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα άρχισε να επιστρέψει από το -11 (23-34) του 12', το σημείο δηλαδή που αποβλήθηκε ο Γιαν Βέσελι από το ματς. Συγκεκριμένα ο Τσέχος είχε υποπέσει σε αντιαθλητικό φάουλ στο ξεκίνημα του ματς, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία με αποτέλεσμα να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Όμως αντί να επηρεαστεί περισσότερο η Μπαρτσελόνα, συνέβη ακριβώς το αντίθετο! Οι «μπλαουγκράνα» βρήκαν κίνητρο και παίζοντας εξαιρετική άμυνα άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά.

Σε αυτό συνετέλεσε τα μέγιστα ο φοβερός και τρομερός Τζαμπάρι Πάρκερ, ο οποίος είχε πάρει από το χέρι την ομάδα του και την οδηγούσε στην ολική ανατροπή. Έως το ημίχρονο η Μπαρτσελόνα είχε μειώσει στους τέσσερις πόντους, ενώ πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ (57-55) στα μέσα της 3ης περιόδου. Έκτοτε το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι, με το σκορ να αλλάζει συνέχεια χέρια και το ένα... τρίποντο να διαδέχεται το άλλο και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Τα πάντα ωστόσο κρίθηκαν στο τέλος. Ο Φακούντο Καμπάτσο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του 3ου ημιτελικού καθώς με συνεχόμενα καλάθια στο τελευταίο λεπτό έδωσε αέρα 4 πόντων στην Ρεάλ (90-94) πριν διαμορφώσει το 90-95 ο Ταβάρες με 1/2 βολές. Η αστοχία της Μπαρτσελόνα στα τελευταία δευτερόλεπτα αποδείχθηκε τροχοπέδη και κάπως έτσι οι Μαδριλένοι πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς του φετινού πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 45-49, 76-72, 92-95.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-0

@Photo credits: ACB

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα