Μούρθια: Από τον... υποβιβασμό το 2020, στους τελικούς της ACB για τον πρώτο τίτλο της

Μούρθια: Από τον... υποβιβασμό το 2020, στους τελικούς της ACB για τον πρώτο τίτλο της

Οι παίκτες της Μούρθια πανηγυρίζουν.

bet365

Το φετινό θαύμα της Μούρθια έφτασε μέχρι τους τελικούς της ACB. Απέκλεισε το Νο1 της κανονικής περιόδου, τη Μάλαγα και απέναντι στη Ρεάλ θέλει τον πρώτο μεγάλο τίτλο της ιστορία της.

Η Μούρθια ζει το δικό της όνειρο. Δε σταμάτησε στη συμμετοχή της στο Final Four του BCL, όπου αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τη Μάλαγα, έχοντας προηγούμενος αντιμετωπίσει τόσο την ΑΕΚ (2-0 νίκες), όσο και τον Προμηθέα (1-1).

Τα play off έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Σίτο Αλόνσο (ο οποίος είναι στην ομάδα από το 2019) να πάρει... εκδίκηση από τη Μάλαγα για εκείνο τον ημιτελικό. Συνολικά στη σειρά έγιναν πέντε break (!), με τη Μούρθια να παίρνει την πρόκριση με 3-2 και το δικαίωμα να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στους τελικούς της ACB.

Για μία ομάδα, η οποία ιδρύθηκε το 1985 και δεν έχει κατακτήσει ούτε έναν σημαντικό τίτλο (πέρα από τέσσερα πρωταθλήματα της Α2 και ένα Κύπελλο Αστούριας, σαν να λέμε το Κύπελλο της Α2), η σεζόν μοιάζει με παραμύθι.

Την περσινή σεζόν η Μούρθια τερμάτισε στην 9η θέση της ACB. Πρόπερσι στη 10 και τη σεζόν 20-21 στη 12η θέση. Και όχι μόνο. Τη σεζόν 2019-2020 βρέθηκε στη 16η θέση. Κανονικά θα έπρεπε να υποβιβαστεί, αλλά ήταν η σεζόν του κορονοϊού, οπότε κατάφερε να διατηρηθεί στα... μεγάλα σαλόνια.

Συνολικά, η Μούρθια έχει υποβιβαστεί τέσσερις φορές από την ACB, αλλά πάντα επέστρεφε. Και μία ακόμα υποβιβάστηκε μεν στο παρκέ, αλλά τελικά σώθηκε επειδή η BFI Γκρανόλες που θα έπαιρνε τη θέση της, διαλύθηκε (1992-1993).

Τη φετινή σεζόν βρέθηκε στην 5η θέση της κανονικής περιόδου, με τις Μάλαγα, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Βαλένθια να βρίσκονται μπροστά της. Πλέον, έχει απομείνει μόνο η Ρεάλ.

Την οποία έχει νικήσει με 73-61 (εντός έδρας), ενώ στη Μαδρίτη ηττήθηκε με 106-92. Οι δύο ομάδες αντάμωσαν και στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου η μετέπειτα τροπαιούχος Ρεάλ επιβλήθηκε στα προημιτελικά με σκορ 84-79.

Λέτε η Μούρθια να αναζητήσει και άλλη εκδίκηση;

@Photo credits: Murcia Basket Twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα