Κατσικάρης για το πρωτάθλημα Ισπανίας: «Είναι μαραθώνιος και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή»

ο φώτης Κατσικάρης στον πάγκο της Τζιρόνα

bet365

Ο προπονητής της Χιρόνα, Φώτης Κατσικάρης, σε δηλώσεις που παραχώρησε στάθηκε στο κακό ξεκίνημα της ομάδας του αλλά και στο πρώιμο στάδιο που βρίσκεται ακόμα η σεζόν στην Ισπανία.

Η Χιρόνα έχει ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Ισπανικό πρωτάθλημα με απολογισμό μια νίκη και τρεις ήττες μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Για τη μη ιδανική πορεία στο εναρκτήριο κομμάτι της σεζόν, ο τεχνικός της ομάδας, Φώτης Κατσικάρης αναφέρθηκε σε δηλώσεις που παραχώρησε, στην ανάγκη οι παίκτες του να σταθούν μόνο στη συνέχεια της σεζόν και όχι στο τι προηγήθηκε.

Ο Φώτης Κατσικάρης βρίσκεται στον πάγκο της Χιρόνα από τον περασμένο Ιανουάριο και η δεύτερη σεζόν του στον πάγκο της καταλανικής ομάδας δεν έχει ξεκινήσει όπως ο ίδιος θα ήθελε.

Ωστόσο, ο 57χρονος πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε μέσω δηλώσεων του στη συνέντευξη τύπου για το παιχνίδι με τη Μούρθια, στην προσέγγιση που οφείλουν να ακολουθήσουν οι παίκτες του, αλλά και για την δύσκολη αναμέτρηση που ακολουθεί.

 

«Πρέπει να κοιτάξουμε μόνο μπροστά»

«Πρόκειται για έναν μαραθώνιο που μόλις ξεκίνησε και πρέπει να κοιτάξουμε μόνο μπροστά, γιατί το να κοιτάς πίσω δεν βοηθάει καθόλου. Στα αποδυτήρια κάναμε ανάλυση για να αποφύγουμε την επανάληψη ίδιων λαθών, τα οποία κάναμε στους πρώτους τέσσερις αγώνες και κυρίως στις δύο τελευταίες ήττες, από τη Γρανάδα (52-82) και τη Ρεάλ Μαδρίτης (95-67). Έχω δώσει προτεραιότητα στην εστίαση στο παρόν και η ομάδα «να σπάσει τη πέτρα και να συνεχίσει χωρίς να χαμηλώνει τα χέρια ή το το κεφάλι».

Δεν πρέπει να μετανιώνουμε για κάτι που κάναμε ή να βυθιζόμαστε σε κακές στιγμές. Πρέπει έχουμε συγκέντρωση και σωστή προσέγγιση. Αν η ομάδα συμμορφωθεί σε αυτές τις δύο πτυχές, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να κοιτάξουμε και το τακτικό κομμάτι».

Για τον αγώνα με τη Μούρθια ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε:

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και χρειάζεται να το κερδίσουμε προκειμένου να αποκτήσουμε αυτοπεποίθησή η οποία είναι πολύ σημαντική στο μπάσκετ. Η ομάδα χρειάζεται την υποστήριξη και τη βοήθεια των φιλάθλων περισσότερο από ποτέ. Επίσης, η Μούρθια είναι «μία από τις πιο περίπλοκες ομάδες» στο πρωτάθλημα. Τους κάνει όλους να νιώθουν άβολα με την άμυνά της και δεν σε αφήνει να παίξεις όπως θέλεις. Επίσης στην επίθεση έχουν πολλά όπλα, ειδικά στο «ζωγραφιστό». Είναι επίσης η δεύτερη ομάδα που παίζει τις περισσότερες κατοχές στο low post. Πολύ σημαντικό για εμάς θα είναι να προστατέψουμε τη ρακέτα μας, να παλέψουμε για τα ριμπάουντ και αποφύγετε τα λάθη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα