Χήνας: «Κλείνει» στην Χαποελ Τελ Αβίβ με πολύ καλύτερη πρόταση από του Άρη!

Ο Γιώργος Χήνας όταν βρισκόταν στην ΑΕΚ

bet365

Το Gazzetta αποκαλύπτει ότι ο πρώην general manager της ΑΕΚ, βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για να αναλάβει αθλητικός διευθυντής στον σύλλογο της ισραηλινής πρωτεύουσας. Ήθελε να μείνει Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους, αλλά η οικονομική προσφορά της Χάποελ ήταν υπερδιπλάσια του Άρη.

Αν οι Ισραηλινοί δεν είχαν κάνει την έκπληξη και δεν είχαν προσφέρει εξαιρετικούς όρους συνεργασίας για την θέση του αθλητικού διευθυντή της ομάδας, εκτός απροόπτου ο επί σειρά διοικητικός παράγοντας της ΑΕΚ, θα είχε μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη και θα είχε αναλάβει τον ρόλο του general manager, χωρίς όμως την αρμοδιότητα της στελέχωσης του ρόστερ, η οποία ανήκει στον Γιάννη Καστρίτη, όπως σας ενημέρωσε πριν λίγες μέρες το Gazzetta.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιώργος Χήνας (τον οποίο αποχαιρέτησε η ΑΕΚ, με επίσημη ανακοίνωσή της) είχε συναντηθεί με τον προπονητή του Άρη και είχαν συζητήσει αναλυτικά την συνεργασία τους, ενώ συμφωνία είχε επέλθει και με την διοίκηση για το οικονομικό. Η μόνη λεπτομέρεια που απέμενε πριν εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση, ήταν τα διαδικαστικά της εύρεσης σπιτιού και αυτός ήταν ο λόγος που ο έμπειρος παράγοντας ήταν προγραμματισμένο να ανέβει στην Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο!

Η αιφνίδια ματαίωση του ταξιδιού του, χωρίς συγκεκριμένη δικαιολογία, όμως, έβαλε τους ανθρώπους του Άρη σε σκέψεις και όπου υπάρχει καπνός, συνήθως υπάρχει και φωτιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έρχονται από το Ισραήλ, ο Γιώργος Χήνας βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της Χάποελ Τελ Αβίβ για την θέση του αθλητικού διευθυντή.

Το «προξενιό» φέρεται να έκανε ο Έλληνας coach της ομάδας, που απόψε (21.00) παίζει την πρόκρισή της στους τελικούς του ισραηλινού πρωταθλήματος (περιμένει η Μακάμπι) με αντίπαλο την Aϊρόνι Κιριάτ Ατά. Ο Στέφανος Δέδας, που συνεργάστηκε μαζί του τη σεζόν 2021-2022 στην ΑΕΚ, έδωσε τις καλύτερες συστάσεις στους ανθρώπους της Χάποελ για τις ικανότητες του Χήνα και ουσιαστικά προώθησε την επαφή, η οποία όλα δείχνουν ότι θα οδηγήσει σε οριστική συμφωνία.

Η Χάποελ που τερμάτισε στην 2η θέση της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, θα αγωνιστεί του χρόνου στο Eurocup και έχει φιλοδοξίες να διεκδικήσει την άνοδό της στην Euroleague. O νέος ιδιοκτήτης της, Οφέρ Γιαννάϊ, θέλει να κοιτάξει την Μακάμπι στα μάτια και σε αυτό το πλαίσιο έκανε πολύ δελεαστική πρόταση προκειμένου να πείσει τον διεθνή σέντερ, Ρόμαν Σόρκιν, να αλλάξει φανέλα αλλά όχι πόλη!

Η εξαιρετική οικονομική προσφορά για την θέση του αθλητικού διευθυντή και οι προοπτικές που ανοίγονται, φέρονται να ξεπερνούν τις αναστολές του Γιώργου Χήνα για μετακόμιση στο εξωτερικό (για οικογενειακούς λόγους) και καλά πληροφορημένες πηγές από το Ισραήλ, αναφέρουν ότι το deal δύσκολα θα χαλάσει.

Πρώτος υποψήφιος για την θέση που θα κάλυπτε στον «αυτοκράτορα» ο πρώην general manager της ΑΕΚ, είναι ο Γιώργος Καλαϊτζής, που φόρεσε για μία διετία (2006-2008) τα «κιτρινόμαυρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΡΑΗΛ Τελευταία Νέα