Ο Μπέβερλι επέστρεψε στο Ισραήλ: «Είχα συνηθίσει να παρακολουθώ πόσο σκληρό είναι να πεθαίνουν νέοι άνθρωποι»

Ο Μπέβερλι επέστρεψε στο Ισραήλ: «Είχα συνηθίσει να παρακολουθώ πόσο σκληρό είναι να πεθαίνουν νέοι άνθρωποι»

Newsroom
Πάτρικ Μπέβερλι

bet365

Για την εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ και τα όσα έβλεπε μικρός στο Σικάγο μίλησε στο podcast του ο σταρ της Χάποελ Τελ Αβίβ, Πάτρικ Μπέβερλι.

Η επίθεση των 200 βαλλιστικών πυραύλων στο Ισραήλ από το Ιράν, θορύβησε τις ομάδες της χώρας. Με τους Αμερικανούς της Χάποελ Τελ Αβίβ αλλά και τον Στέφανο Δέδα να μένουν στη Σόφια, αμέσως μετά το παιχνίδι με τη Λιετκαμπέλις.

Ωστόσο ο Πάτρικ Μπέβερλι ακολούθησε την αποστολή στην επιστροφή της πίσω στη χώρα, τονίζοντας πως έχει δει σκηνικά πολέμου στο παρελθόν.

«Έχω συνηθίσει σε τέτοιο περιβάλλον. Όταν ήμουν παιδί, γίνονταν περισσότεροι φόνοι στο Σικάγο παρά στο Ιράκ, οπότε είχα συνηθίσει να παρακολουθώ πόσο σκληρό είναι να πεθαίνουν νέοι άνθρωποι ή πώς να θάβουμε αυτούς που μας μεγάλωσαν. Οπότε για μένα δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας, ξέρω αυτή την κατάσταση στην οποία ζω» ανέφερε στο podcast του ο Μπέβερλι.

Ο οποίος μάλιστα μίλησε με τον Όμρι Κάσπι, τον οποίο γνώριζε από τη θητεία τους στο NBA, προτού επιστρέψει.

 

«Μίλησα με τον φίλο μου τον Όμρι Κάσπι που παίζαμε μαζί στο NBA αν είμαι ασφαλής και μπορώ να επιστρέψω στο Τελ Αβίβ. Με καθησύχασε, μου είπε "Είσαι ασφαλής, δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα". Έτσι πήρα την απόφαση να επιστρέψω.

Τώρα όλοι με ρωτούν αν είμαι καλά, πώς τα πάω εδώ. Όταν έπαιζα στο Σικάγο, κανείς δεν νοιαζόταν που έθαψα έναν φίλο ή ότι πλήρωσα για την κηδεία μιας μητέρας που έχασε το 16χρονο παιδί της. υιός. Κανείς δεν μιλά για αυτό».

Μάλιστα ο Μπέβερλι αναφέρθηκε και στη συνομιλία που είχε με τους συμπαίκτες του, μετά την αναμέτρηση με τους Λιθουανούς, με τη συζήτηση φυσικά να πηγαίνει γύρω από τις οικογένειές τους που βρισκόταν στο Ισραήλ.

«Τους ρώτησα αν οι οικογένειές τους ήταν καλά, αυτό ήταν το μόνο πράγμα που είχε σημασία για μένα. Ξέρω ότι όλοι βρίσκονται σε καταφύγια, αλλά οι δυνατοί συναγερμοί κινδύνου ενοχλούν όλο τον κόσμο και ειδικά τα παιδιά. Δυστυχώς, δεν είναι ξένοι σε αυτό το είδος ζωής και όταν μια τέτοια κατάσταση γίνεται κανόνας, απλά τη συνηθίζεις».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΡΑΗΛ Τελευταία Νέα