Ρίτας - Ζάλγκιρις 91-88: Της... κόπηκαν τα φτερά πριν τον Ολυμπιακό!

Δημήτρης Οικονόμου
Μπραζντέικις

bet365

Ήττα στο ντέρμπι της Λιθουανίας για τη Ζάλγκιρις με 91-88 από τη Ρίτας, λίγες μέρες προτού αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακός στο Φάληρο.

Το ντέρμπι της Λιθουανίας αποδείχθηκε... μονόλογος για τη Ρίτας. Με τη Ζάλγκιρις να έχει μείνει στη «μέθη» της επικράτησης επί της Μπαρτσελόνα μεσοβδόμαδα, η Ρίτας την κέρδισε με 91-88, έχοντας «καθαρίσει» από το ημίχρονο, αν και αγχώθηκε στο φινάλε.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι βρέθηκε σε ένα πολύ κακό βράδυ επιθετικά, με τον Ίγκνας Μπραζντέικις να μένει στο μηδέν, έχοντας 0/5 εντός παιδιάς. Ο Σιλβέν Φρανσίσκο προσπάθησε μόνος του να γυρίσει το 87-77 στο τελευταίο δίλεπτο, η Ζάλγκιρις μείωσε στους 2 (88-86) αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό. Αυτός μάλιστα είχε το δικαίωμα για ένα σουτ της απελπισίας ώστε να ισοφαρίσει στο φινάλε, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο πρώην γκαρντ του Περιστερίου έμεινε στους 15 πόντους και η ομάδα του ηττήθηκε. Πολύ καλός και ο Μπράιαντ Ντάνστον, που στα 38 του σκόραρε 16 πόντους, μαζεύοντας και 2 ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ για τη Ρίτας ήταν ο Ρατζεβίτσιους που σημείωσε 20 με 6 ριμπάουντ, ενώ άλλους 15 προσέθεσε ο Τουμπέλις.

Πλέον η Ζάλγκιρις στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αφού την Παρασκευή (11/10 - 21:15) αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 50-35, 73-60, 91-88

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ Τελευταία Νέα