Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Συνεχίζουν και σαρώνουν οι ΗΠΑ
- Τα αποτελέσματα της 2ης ημέρας των αγώνων
- ΠΟΥΈΡΤΟ ΡΙΚΟ - ΗΠΑ 42-106
- ΣΕΡΒΙΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ 69-64
- ΒΕΛΓΙΟ - ΚΟΡΕΑ 84-61
- ΚΙΝΑ - ΒΟΣΝΙΑ 98-51
- ΓΑΛΛΙΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ 45-59
Η Αυστραλία έζησε για δεύτερη ημέρα σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου! Τα αστέρια των ΗΠΑ δεν βρήκαν κανένα εμπόδιο απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο και πήρε μία ακόμη πειστική νίκη στη διοργάνωση.
Το 2/2 «έγραψαν» και οι Κίνα με τον Καναδά, την ώρα που η... οικοδέσποινα άφησε πίσω της την πρεμιέρα και πέρασε εύκολα και νικηφόρα από το ματς κόντρα στο Μάλι.
Τα αποτελέσματα της 2ης ημέρας των αγώνων
ΠΟΥΈΡΤΟ ΡΙΚΟ - ΗΠΑ 42-106
Οι δύο ομάδες γνωρίζονταν καλά… Είχαν αναμετρηθεί μάλιστα δύο φορές στο περσινό FIBA Americas, όταν οι ΗΠΑ, αρχικά στον όμιλο κι εν συνεχεία στον τελικό, ειχαν επικρατήσει των “12 Πολεμιστριών” (όπως είναι το nickname τους), με 87-65 κι εν συνεχεία, στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά με 74-59. Εδώ όμως, είναι παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Παρότι το Πουέρτο Ρίκο προερχόταν από τη νίκη επί της Βοσνίας, την παρθενική στην ιστορία του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, τα νύχια των ΗΠΑ ακονισμένα. Η ομάδα της Σέριλ Ριβ, μάζεψε 23 ριμπάουντ (54-31) και 21 (!!!) ασίστ περισσότερες από τους αντίπαλες και με έξι παίκτριες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων (Όστιν 19, Κόπερ 16, Τζόνς 15, Λόιντ 12, Στιούαρτ 11, Τόμας 11) έφτασαν σε μία εύκολη νίκη. Την 24η συνεχόμενη στη διοργάνωση.
ΣΕΡΒΙΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ 69-64
Πριν το παιχνίδι η Ιαπωνία παρουσιαζόταν ως το μεγάλο φαβορί. Πριν το παιχνίδι όλοι αναρωτιούνταν ποιο τρόπο θα βρει η Σερβία να σταματήσει την εκτελεστική μανία των Γιαπωνέζων έξω από τη γραμμή. Πριν το παιχνίδι, η Ιαπωνία προερχόταν από τα 16 τρίποντα στον αγώνα με το Μάλι και η Σερβία είχε υποταχθεί στον Καναδά. Τα στατιστικά και τα νούμερα όμως, περιγράφουν μία pregame κατάσταση. Διότι στη διάρκεια μίας αναμέτρησης πολλά μπορούν να αλλάξουν. Η Σερβία υποχρέωσε την Ιαπωνία να αρχίσει με 1/9 τρίποντα την ίδια στιγμή που η ίδια ευστοχούσε με φρενήρεις ρυθμούς. Η Διαφορά, όσο η Ιαπωνία τα …έσπαγε, έφτασε ακόμα και στους 16 πόντους (29-13). Στη δεύτερη περίοδο ο Τόρου Ονζούκα υπενθύμισε στις παίκτριές του τη σημασία της άμυνας. Κι αυτές βγήκαν στο παρκέ, πίεσαν σε όλο το γήπεδο, απαγόρευσαν τις πρώτες πάσες, στραγγάλισαν την κυκλοφορία της μπάλας των Σέρβων και στο ημίχρονο το σκορ έγινε 38-34. Μόνο που οι παίκτριες της Μαρίνα Μάλκοβιτς (κόρη του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς), ήταν αποφασισμένες να μην χάσουν την ευκαιρία. Ήταν σχεδόν αλάνθαστες στις βολές, περιόρισαν την Ιαπωνία στα 5/22 τρίποντα και μετά το 14-25 της δεύτερης περιόδου, επικράτησαν στην τρίτη με το επιμέρους 16-12. Η διαφορά ανέβαινε συχνά πάνω από τους 10, αλλά δεν έπεφτε ποτέ κάτω από τους πέντε κι έτσι η Σερβία πήρε μία σπουδαία νίκη σε ένα ματς που ακόμα και κατά τη διάρκειά του, λίγοι πίστευαν ότι μπορεί να τα καταφέρει. Εξαιρετική η Νόγκιτς με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ η Υβόν Αντερσον αν και δυσκολεύτηκε με την πίεση της Ιαπωνίας, σέρβιρε 8 ασίστ.
ΒΕΛΓΙΟ - ΚΟΡΕΑ 84-61
Αυτή τη φορά η σπουδαία Εμα Μέσεμαν επιβεβαίωσε τον τίτλο της ως μία από τις καλύτερες παίκτριες της Ευρώπης. Η Αλεμαντ είχε 13 με 8 ασίστ, η Αμπντελκαλέρ πρόσθεσε 17 πόντους με 3/7 τρίποντα και το Βέλγιο έκανε έναν εύκολο περίπατο απέναντι στην Κορέα. Η Μέσεμαν είχε 9 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ, το Βέλγιο μοίρασε 26 τελικές πάσες και η Κορέα απλά υποτάχθηκε, έχοντας μόλις μία παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων (Κανγκ 11.).
ΚΙΝΑ - ΒΟΣΝΙΑ 98-51
Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι φίλαθλοι άρχισαν να πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο ματς θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτό που πίστευαν. Η Βοσνία σκόραρε με την ίδια ευκολία με την οποία δεχόταν πόντους και το σκορ στο 10’ ήταν 26-21 υπέρ της Κίνας. Κι όμως… Η ομάδα του Βέι Ζενγκ δεν είχε όρεξη για αστεία και το απέδειξε στα τριάντα λεπτά που ακολούθησαν. Η Ζου Χαν είχε 18 πόντους με 7 ριμπάουντ, η Μενγκ Λι πρόσθεσε 17, η Κίνα μάζεψε 15 ριμπάουντ περισσότερα, είχε 31 ασίστ(!!!) και τα επόμενα τρία δεκάλεπτα τελείωσαν με σκορ: 24-10, 32-15 και 16-5. Η Βοσνία κατέρρευσε έχοντας 5/20 τρίποντα και 15/41 τρίποντα. Έτσι οι Ασιάτισσες πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους, αφήνοντας τις αντίπαλες χωρίς τη χαρά της νίκης μετά από δύο ματς.
ΓΑΛΛΙΑ - ΚΑΝΑΔΑΣ 45-59
Το μεγάλο ματς της ημέρας. Η Γαλλία προερχόταν από την σπουδαία νίκη επί της Αυστραλίας και ο Καναδάς από αυτή εναντίον της Σερβίας. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν το μεγάλο ζητούμενο. Ο Καναδάς παίζει άμυνα. Καλή άμυνα. Η Γαλλία έχει δυνατότητα να σκοράρει. Αυτή τη φορά, όπως συμβαίνει συνήθως, η άμυνα νίκησε την επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο η Γαλλία πέτυχε μόλις 17 πόντους, δέχτηκε 29 και ο Καναδάς είχε πετύχει ήδη την πρώτη νίκη. Είχε καταφέρει να ελέγξει το ρυθμό. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες, ο Καναδάς είχε 30% στα τρίποντα και 29 στα δίποντα, ωστόσο η άμυνα του έδινε το δικαίωμα να παρουσιάζονται διαρκώς ως ο πωλών της μετρητοίς. Μόνο η Γκάμπι Γουίλιαμς από τη Γαλλία είχε διψήφιο αριθμό (13π.), η Γαλλία σούταρε με 3/19 τρίποντα, χρειάστηκε 4 λεπτά στην τρίτη περίοδο για να πετύχει το πρώτο πόντο της και κατόπιν η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 10 πόντους. Το πρώτη πλήγμα για τη Γαλλία ήταν γεγονός και ο Καναδάς είχε κάνει δύο τις νίκες του.
ΜΑΛΙ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 58-118
Περιθώριο για λάθος δεν υπήρχε μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τη Γαλλία. Η Αυστραλία είχε ανάγκη να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της. Το Μάλι ήταν ο ιδανικός αντίπαλος. Η ομάδα της σπουδαίας και με τεράστια εμπειρία στο WNBA, Σάντι Μπροντέλο, είχε 7 παίκτριες πάνω από 10 πόντους, και η διαφορά των 60 πόντων δεν αφήνει πολλά περιθώρια για σχόλια στο συγκεκριμένο ματς…
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.