Κάρι: Ο... σημαιοφόρος Στεφ και τα κορυφαία «30άρια» στο ΝΒΑ (pics)

Κάρι: Ο... σημαιοφόρος Στεφ και τα κορυφαία «30άρια» στο ΝΒΑ (pics)

Νίκος Καρφής
Κάρι: Ο... σημαιοφόρος Στεφ και τα κορυφαία «30άρια» στο ΝΒΑ (pics)

bet365

Ο Στεφ Κάρι σχολίασε το «30» που διάλεξε ο Λίο Μέσι στην Παρί και το Gazzetta διάλεξε τους 10 κορυφαίους ΝΒΑers που φόρεσαν το «30».

Ο Μέσι προκάλεσε παροξυσμό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την μετακίνηση του στην Παρί, όπου θα φορά το Νο.30 (το είχε και στη Μπαρτσελόνα όταν ξεκίνησε την καριέρα του). Ο ηγέτης των Ουόριορς, Στεφ Κάρι που επίσης... τρελαίνει κόσμο με το «30» στο ΝΒΑ σχολίασε την επιλογή του Αργεντινού σταρ και το Gazzetta έφτιαξε το TOP 10 των παικτών στο ΝΒΑ που φόρεσαν το «30»

Στεφ Καρι

444

Φυσικά το Νο.1 στη λίστας μας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον κορυφαίο σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε το μπάσκετ, φέρνοντας επανάσταση με τα τρίποντα, ενώ στην καριέρα του έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και έχει βγει ΜVP σε δύο περιπτώσεις. Όταν αποσυρθεί το Νο.30 θα βρεθεί ψηλά στην οροφή του γηπέδου των Ουόριορς.

Μπέρναρντ Κινγκ

Hall Of Famer και ένας εξαιρετικός σκόρερ που στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό στο γόνατο του σεμια σεζόν που ήταν ο καλύτερος στον τομέα αυτό με 32.9 πόντους μέσο όρο. Και στις 3 σεζόν που έγινε All Star φορούσε το Νο.30 στους Νικς.

Ρασίντ Ουάλας

vv

Ένας από τους πιο σκληρούς τύπους που έχουν περάσει από το ΝΒΑ, λάτρης των τεχνικών ποινών και των φασαριών. Πρωταθλητής του ΝΒΑ το 2004 με τους φοβερούς Πίστονς, φόρεσε το Νο.30 και στις τέσσερις περιπτώσεις που έγινε All Star.

Ντελ Κάρι

Ο Στεφ Καρι έμαθε τα μυστικά στο σουτ από τον πατέρα του, Ντελ που ήταν φοβερός σουτέρ στην εποχή του, ενώ το 1994 είχε αναδειχθεί έκτος παίκτης της σεζόν στους Xόρνετς, εκεί όπου έκανε και τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του.

Τζορτζ ΜακΓκίνις

Ακόμα ένας Hall Of Famers της λίστας, MVP στο ABA και δύο φορές πρωταθλητές, είχε το «30» στους Πέισερς, εκεί όπου έκανε σπουδαία πράγματα με τη φανέλα τους και πέρασε στην ιστορία.

Τέρι Πόρτερ

ooo

Μέλος της υπέροχης ομάδας των Μπλέιζερς που έχασαν σε δύο τελικούς του ΝΒΑ στις αρχές των 90s, δύο φορές All Star. Φυσικά η φανέλα του έχει αποσυρθεί στο Πόρτλαντ. Το Νο.30 των Μπλέιζερς υπηρέτησε με αφοσίωση την αγαπημένη του ομάδα.

Κένι Σμιθ

Εξαιρετικός σουτέρ στο ΝΒΑ και κάτοχος δύο δαχτυλιδιών με τους φοβερούς Ρόκετς του Χακίμ Ολάζουον το 1994 και το 1995. Ο Jet τελείωσε την καριέρα του με το υπέροχο 40% τρίποντα, κάτι που μαρτυρά πολλά για το δυνατό του σημείο σαν γκαρντ.

Κλιφ Ρόμπινσον

zz

Ακόμα ένας εξαιρετικός παίκτης γνωστός και ως Uncle Cluffy. Ήταν ο καλύτερος έκτος παίκτης το 1993 και All Star το 1994, ενώ έχει επενδύσει στην φαρμακευτική κάνναβη. To No.30 το φόρεσε στους Σανς, στους Πιστονς και στους Νετς, όπου έκλεισε την καριέρα του

Μπεν Ουάλας

H φημισμένη αφάνα του ΝΒΑ και ένας από τους σπουδαιότερους αμυντικούς της ιστορίας (4 τίτλοι κορυφαίου αμυντικού). Μπορεί να τον θυμούνται οι περισσότεροι με το «3» στους Πίστονς, αλλά είχε φορέσει και το «30» στις τρεις πρώτες του σεζόν στους Ουίζαρντς

Ντέιβιντ Ουέστ

Ένα πολύ ποιοτικό «4» στα καλά του, έχει στο παλμαρέ του πρωτάθληματα με τη φανέλα των Ουόριορς, ενώ σε δύο περιπτώσεις έχει γίνει All Star. Έζησε τα όμορφα χρόνια του στη Νέα Ορλεάνη και την Ιντιάνα για να φτάσει με το Γκόλντεν Στέιτ στην κορυφή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα