Μπουντενχόλτζερ στο Gazzetta: «O Καλαϊτζάκης ξέρει πολύ μπάσκετ!»

Μπουντενχόλτζερ στο Gazzetta: «O Καλαϊτζάκης ξέρει πολύ μπάσκετ!»

Μπουντενχόλτζερ στο Gazzetta: «O Καλαϊτζάκης ξέρει πολύ μπάσκετ!»
Ο προπονητής των Μπακς και ο στενός του συνεργάτης, Ντάρβιν Χαμ μιλούν στο Gazzetta για τον 22χρονο Έλληνα rookie, στέκονται στην εξαιρετική αίσθηση που έχει για το παιχνίδι και πιστεύουν ότι θα έχει τα φόντα για να μείνει πολλά χρόνια στο ΝΒΑ.

Μία από τις συζητήσεις μεταξύ προπονητών, δημοσιογράφων και φιλάθλων, οι οποίες δεν δεν είχαν καμία κατάληξη, είχε να κάνει με το ποια είναι η θέση που ταιριάζει στον Γιώργο Καλαϊτζάκη. Στον Παναθηναϊκό, τόσο ο Ρικ Πιτίνο, όσο και ο Γιώργος Βόβορας δεν πίστευαν ότι ο γεννημένος στο Ηράκλειο δίμετρος (2,03) μπασκετμπολίστας μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του point-guard.

Περισσότερο διαλλακτικός παρουσιάστηκε ο νυν προπονητής του στους Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλτζερ, όταν τον ρωτήσαμε να πάρει θέση στο πρωτότυπο αυτό debate: «Είναι ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτή γιατί έχει πολλά στοιχεία που του επιτρέπουν να κάνει πράγματα και στις τρεις θέσεις. Νομίζω ότι ταιριάζει περισσότερο στην θέση '2' γιατί ένας ψηλός χειριστής της μπάλας που μπορεί να έρχεται πίσω από το πρωτο pick'n'roll και να κινείται χωρίς την μπάλα, αλλά έχει και την πάσα και την ντρίμπλα για να λειτουργήσει σαν δεύτερος point-guard, οπότε νομίζω ότι λόγω των χαρακτηριστικών του, μπορεί να παίξει λίγο και στις τρεις περιφερειακές θέσεις», μας είπε αρχικά ο 52χρονος τεχνικός που μετά την κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος ανανέωσε για 3 ακόμη χρόνια το συμβόλαιό του (ολοκληρώνεται το 2025).

r

Του ζητάμε να αξιολογήσει την έως τώρα πορεία του και να πει ποια στοιχεία του εκτιμά περισσότερο και η απάντησή του επικεντρώνεται στην μπασκετική του κουλτούρα και στα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε τον Γιώργο στην ομάδα και τον βλέπουμε καθημερινά να δουλεύει σκληρά και να βελτιώνει τις πολλά υποσχόμενες δυνατότητες που έχει. Είναι πολύ μακρύς και αθλητικός, τρέχει πολύ καλά το γήπεδο με την μπάλα και μπορεί να προσφέρει τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το πιο σημαντικό στην περίπτωσή του, όμως, βλέποντάς τον στην προπόνηση και στα
παιχνίδια προετοιμασίας που πήρε περισσότερο χρόνο, έχει να κάνει με ότι ξέρει πολύ μπάσκετ και αυτό σίγουρα θα τον βοηθήσει πολύ στην συνέχεια.
», καταλήγει ο πρώην συνεργάτης του Γκρεγκ Πόποβιτς, τον οποίο θα συναντήσει στον επόμενο σταθμό των «ελαφιών», που είναι το Σαν Αντόνιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η άποψη του στενού συνεργάτη, Ντάρβιν Χαμ, ο οποίος όμως έβγαλε ακόμη περισσότερο ενθουσιασμό όταν του αναφέραμε το όνομα του τρίτου Έλληνα που ανήκει στο ρόστερ των πρωταθλητών: «Για μένα ο Καλαϊτζάκης αποτελεί έναν παίκτη-έκπληξη που ακόμη και τώρα, δεν μπορώ να πιστέψω ότι τον πήραμε στο νο60! Έχει τρομερή προοπτική και εντυπωσιακά προσόντα και επειδή βλέπω ότι είναι χαμηλών τόνων παιδί και του αρέσει η δουλειά, πιστεύω ότι σε έναν χρόνο που θα έχει δυναμώσει πολύ το κορμί του, θα είναι σε θέση ξεπεταχτεί. Αυτό που τον να ξεχωρίζει στα μάτια των προπονητών όμως, είναι η αίσθηση που έχει για το παιχνίδι κι αυτό δεν διδάσκεται. Είναι πολύ επιδραστικός παίκτης και όταν νιώσει λίγο πιο άνετα, θα
αρχίσει σιγά-σιγά να δείχνει ότι μπορεί να μείνει για πολλά χρόνια στο ΝΒΑ.
», μας είπε ο associate coach των Μπακς και μάκάρι να βγει αληθινός.

Το Gazzetta βρίσκεται στις ΗΠΑ για τους αγώνες του ΝΒΑ με την ευγενική χορηγία της Novibet.

@Photo credits: Associated Press

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα