Μπακς: Αν θέλουν back to back, ο Κάζινς είναι ρίσκο που έπρεπε να πάρουν

Μπακς: Αν θέλουν back to back, ο Κάζινς είναι ρίσκο που έπρεπε να πάρουν

Νίκος Καρφής
Μπακς: Αν θέλουν back to back, ο Κάζινς είναι ρίσκο που έπρεπε να πάρουν

bet365

Οι Μπακς ετοιμάζονται να προσθέσουν στο δυναμικό τους τον ΝτεΜάρκους Κάζινς και το Gazzetta γράφει για τον ποιοτικότατο, αλλά τρομερά άτυχο ψηλό που τα... ελάφια ήταν αναγκαίο να αποκτήσουν, αν θέλουν να έχουν τύχη για δεύτερο σερί τίτλο.

Μπακς δεν ξεκίνησαν καλά τη σεζόν λόγω των σημαντικών απουσιών που είχαν, όμως με την επιστροφή των περισσότερων (Μίντλετον, Χόλιντεϊ), η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο πετάει και έχει 8 συνεχόμενες νίκες.

Σύμφωνα με τον έγκυρο δημοσιογράφο του ESPN, Άντριαν Βοϊναρόφσκι, οι Μπακς ετοιμάζονται να προσθέσουν στο δυναμικό τους έναν από τους πιο ταλαντούχους, ποιοτικούς, αλλά και άτυχους ψηλούς των τελευταίων ετών. Ο Ντεμάρκους Κάζινς θα υπογράψει υπογράψει μη- εγγυημένο συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τα «ελάφια», προκειμένου να καλύψει την κενή θέση στην front line και να κρύψει το κενό του Μπρουκ Λόπεζ.

Το Gazzetta στέκεται στον Βοοgie και γράφει για μια κίνηση την οποία ήταν απαραιτήτο να κάνουν οι Μπακς για να έχουν παραπάνω πιθανότητες για back to back τίτλο.

Μέσα σε 1.5 χρόνο έπαθε ρήξη αχίλλειου, τετρακεφάλου και χιαστού

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς αποτελεί έναν εκ των πιο άτυχων παικτών στο ΝΒΑ, καθώς μέσα σε 1.5 χρόνο είχε 3 σοβαρούς τραυματισμούς που πήγαν πίσω την καριέρα του. Ήταν ένας εκ των κορυφαίων ψηλών στη λίγκα. Το ρεπερτόριο του και οι κινήσεις του τον έκαναν να ξεχωρίζει.

Σπουδαίο ταλέντο που όμως η μοίρα του φέρθηκε σκληρά και πλέον είναι ο ελεύθερος. Ο Κάζινς από τις 26 Γενάρη μέχρι τις 15 Αυγούστου του 2019 έζησε 3 σοβαρούς τραυματισμους (ο τελευταίος ρήξη αχίλλειου), οι οποίοι έβαλαν φρένο σε μια φοβερή πορεία που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

Ένας ψηλός που πολλές φορές είχε θέματα με τον χαρακτήρα του, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως στα καλά του χρόνια στους Κινγκς και πριν τραυματιστεί στους Πέλικανς, ήταν ίσως ο πιο ολοκληρωμενός σέντερ στη λίγκα. Μπορούσε να σκοράρει από παντού και με πολλούς τρόπους. Όμως οι τραυματισμοί πήγαν πολύ πίσω την καριέρα του και δεν του επέτρεψαν να μείνει στην κορυφή για πολλά χρόνια.

«Πριν τραυματιστεί ήταν ο κορυφαίος ψηλός στο ΝΒΑ»

Αρκετοί σταρ του παρελθοντος έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα του Κάζινς και ένας από αυτούς ήταν και ο Ντομινίκ Ουίλκινς. Ο πρώην παίκτης των Χοκς και του Παναθηναϊκού είχε αποθεώσει τον ΝτεΜάρκους Κάζινς, αναφέροντας πως ήταν ο κορυφαίος ψηλός στο ΝΒΑ πριν τραυματιστεί σοβαρά.

«Πριν τραυματιστεί σοβαρά, ήταν ο κορυφαίος ψηλός στο ΝΒΑ. Ικανότατος τύπος που έκανε εξαιρετικά τα βασικά του μπάσκετ. Θα πρέπει να υπογράψει σε κάποια ομάδα σύντομα», ήταν τα λόγια του Human Highlight Film πριν από περίπου ένα χρόνο.

O Kάζινς από το 2014 μέχρι το 2017 είχε 26.2 πόντους και 11.6 ριμπάουντ ανά ματς, ενώ το 2017-18 μέτρησε 25.2 πόντους και 12.9 ριμπάουντ. Φοβερά νούμερα για ένα παιδί που κυριαρχούσε στη ρακέτα, απλά δεν ηταν σε ομάδα για να τον βοηθήσει και να παίξει σε ανταγωνιστικά ματς των playoffs. Στους Κινγκς η ομάδα ήταν κάτω του μετρίου και πάλευε μόνος του, ενώ στους Πέλικανς το διδυμο Ντέιβις-Κάζινς έδειχνε άπιαστο, ωστόσο ο σοβαρός τραυματισμός του Boogie χάλασε τα πράγματα.

Κατακόρυφη πτώση από τον σοβαρό τραυματισμό στους Πέλικανς και μετά

Η αλήθεια είναι πως ο σοβαρός τραυματισμός στους Πέλικανς του... τσάκισε την καριέρα και ποτέ δεν ήταν ο κυρίαρχος ψηλός που θαυμάσαμε. Οι μέσοι όροι του έπεσαν πολύ, ενώ έφτασε σε σημείο να μην τον θέλει καμιά ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως συνέβαινε και τώρα πριν του δώσουν μια σανίδα σωτηρίας οι Μπακς.

Η πρώτη σεζόν μετά τους Πέλικανς ήταν το 2018-19. Και εκεί βλέπουμε την φοβερή πτώση των αριθμών του σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Ενώ το 2017-18 στους Πέλικανς είχε 25.2 πόντους και 12.9 ριμπάουντ, ενώ το 2018-19 στους Ουόριορς έπεσε δραματικά στους 16.3 πόντους και στα 8.2 ριμπάουντ. Βέβαια ήταν σε μια ομάδα που είχε Κάρι, Τόμπσον και Ντουράντ, άρα δύσκολο να πάρει τις μπάλες που έπαιρνε παλιότερα. Η σεζόν τελείωσε με ήττα στους τελικούς, εκεί όπου οι Ουόριορς ήταν άτυχοι με τραυματισμούς των Τόμπσον και Ντουράντ. Έτσι ο Κάζινς έμεινε χωρίς δαχτυλίδι.

Στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, αφού είχε 9.6 πόντους με 7.6 ριμπάουντ στους Ρόκετς σε μόλις 25 ματς σε μια ομάδα με στόχους που δεν συγκρίνονται με των Ουόριορς που παίζουν για τον τίτλο. Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς έκλεισε την περσινή σεζόν στους Κλίπερς, όπου αγωνίστηκε συνολικά σε 16 ματς και σημείωσε 7.8 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε αυτό το διάστημα, ψάχνοντας και πάλι να βρει τον παλιό καλό εαυτό του, αλλά μάταια. Ποτέ δεν ξανάγινε ο παίκτης που απολαύσαμε στο Σακραμέντο και τη Νέα Ορλεάνη.

Τι θα δώσει στους Μπακς

i

Αρχικά οι Μπακς θα τον υπογράψουν με μη εγγυημένο συμβόλαιο, άρα μπορούν να τον αποδεσμεύσουν σε οποιαδήποτε στιγμή θέλουν, αν κάτι δεν πάει καλά ή αν βγάλει στην επιφάνεια προβλήματα συμπεριφοράς (από τους πιο... σεσημασμένους σε τεχνικές ποινές παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ).

Όμως κακά τα ψέμματα όπως έχει πάει η σεζόν, τα ελάφια είχαν ανάγκη έναν τέτοιο ψηλό με χαμηλό ρίσκο που μπορεί να προσφέρει πολλά αν ταιριάξει στην ομάδα και προσαρμοστεί γρήγορα. Το Μιλγουόκι έχει μάθει να παίζει φέτος χωρίς τον βασικό σέντερ του τα προηγούμενα χρόνια τον Μπρουκ Λόπεζ. Ακόμα και αν επιστρέψει σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς, σίγουρα θα αργήσει να βρει τα πατήματα που είχε πριν τον τραυματισμό. Έτσι τα... ελάφια έχουν ξεμείνει εδώ και πολύ καιρό μόνο με τον ασταμάτητο Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον καθοριστικό Πόρτις που δίνει λύσεις σε πολλά θέματα. Όμως έτσι δεν θα μπορούσε να βγει η σεζόν, γιατί κάποτε θα έσκαγαν από την κούραση οι δυο τους.

Ο Κάζινς έρχεται να δώσει ανάσες και στους δύο κυρίους, αλλά και να αποτελέσει μια ποιοτική αλλαγή του Λόπεζ, όταν ο Μπρουκ παίξει πάλι στα standards του προ τραυματισμού. Ο ΝτεΜάρκους θα προσφέρει στοιχεία που οι Μπακς έχουν ανάγκη. Είναι ένας ψηλός με τεράστια ποιότητα στη ρακέτα. Ένας καθηγητής στο... ζωγραφιστό που μπορεί να βρει σκορ είτε παίξει με πλάτη και ποστάρει είτε πάει πάνω στον αντίπαλο κατά προόσωπο. Έχει εξαιρετικά τελειώματα και με τα δύο χέρια. Επιπλέον είναι δύσκολος στο μαρκάρισμα, αφού έχει τεράστιο επιθετικό ρεπερτόριο. Ο Λόπεζ αρέσκεται να βγαίνει από τη ρακέτα και να παίρνει πολλά τρίποντα. Αυτό από τη μία αφήνει κενούς διαδρόμους για τις μπούκες του Γιάννη, όμως από την άλλη δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στη θέση του σέντερ, αφού δεν μπορεί πάντα ο Αντετοκούνμπο να τα κάνει όλα μόνος του κοντά στο ζωγραφιστό. Ο Boogie θα γεμίσει τη ρακέτα και θα κάνει τους αντιπάλους να τον αισθανθούν παραπάνω στη ρακέτα. Ο Λόπεζ έχει καλά στοιχεία, όμως είναι λίγο soft για σέντερ σε ομάδα που θέλει να κάνει για δεύτερη σερί σεζόν πρωταθλητισμό. Χρειάζεται και άλλου είδους ψηλό και ο Κάζινς είναι τέτοιος.

Ικανότατος και στα σουτ μέσης απόστασης, στα fadeaway και φυσικά καλός στο τρίποντο. Την ικανότητα του στο μακρινό σουτ την έφτιαξε στο Σακραμέντο και δεν την αποχωρίστηκε ποτέ. Φυσικά θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σωστά από τον Μάικ Μπουντενχόλζερ, ο οποίος είναι αναγκαίο να βρει και τα κουμπιά του ενός πολύ δύσκολου χαρακτήρα. Τα λεπτά του συμμετοχής θα πρέπει να είναι τέτοια έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί το σώμα του και να προσφέρει το καλύτερο που μπορεί. Με άλλα λόγια οι Μπακς έχουν ανάγκη τα ποιοτικά λεπτά του Boogie και ο ίδιος θέλει σαν τρελός να νιώσει πάλι... ζωντανός, να παίξει σε ομάδα με στόχο τον τίτλο και να γίνει καθοριστικός. Του έχει λείψει αυτό το συναίσθημα τα τελευταία χρόνια.

Οι Μπακς φέτος θα έχουν ανταγωνισμό στην Ανατολή που δεν είχαν τα προηγούμενα χρόνια, αφού Νετς, Χιτ, Μπουλς είναι καλύτεροι από πέρυσι, ενώ υπάρχουν και άλλες ομάδες που μπορούν να κάνουν τη ζημία. Η απόκτηση του Κάζινς είναι πολύ έξυπνη, αφού αν σου βγει, μπορεί να σου δώσει ένα σημαντικό όπλο για το back to back πρωτάθλημα. Ο Κάζινς είναι ένα χαμηλό ρίσκο που οι Μπακς ήταν απαραίτητο να πάρουν για να δώσουν μια πινελιά ποιότητας στη ρακέτα τους.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα