NBA: Oι κερδισμένοι και οι χαμένοι της... τρελής trade deadline

Νίκος Καρφής
NBA: Oι κερδισμένοι και οι χαμένοι της... τρελής trade deadline

bet365

To Gazzetta... ξεψαχνίζει όλες τις σημαντικές ανταλλαγές της trade deadline και ξεχωρίζει κερδισμένους και χαμένους της διαδικασίας.

Την Πέμπτη είχαμε την trade deadline του ΝΒΑ και αρκετές ομάδες κινήθηκαν εντυπωσιακά, ανεβάζοντας επίπεδο το ρόστερ τους. Ορισμένες ανταλλαγές προκάλεσαν θόρυβο, ενώ άλλες πέρασαν κάτω από το... ραντάρ. Υπήρχαν ομάδες που αποδυναμώθηκαν θεωρητικά με τους παίκτες που έχασαν.

Το Gazzetta στέκεται στους κερδισμένους και τους χαμένους της διαδικασίας, έχοντας υπόψιν του τις σημαντικότερες μετακινήσεις.

Κερδισμένοι

Μπακς

y

Εδώ και καιρό το Μιλγουόκι έψαχνε έναν ψηλό για να δώσει βοήθειες στον Γιάννη και να παλέψει μέσα στη ρακέτα. Ήθελε έναν παίκτη για να δώσει πόντους στο post και να παίξει άμυνα. Τον βρήκε στο πρόσωπο του έμπειρου και πρωταθλητή με τους Ράπτορς, Ιμπάκα, με τον Κονγκολέζο να βελτιώνεται τα τελευταία χρόνια και στο τρίποντο. Έδωσε τον Ντιβιτσέντζο στους Κινγκς, ωστόσο ο Ντόντε ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς τους τελευταίους μήνες και σε καμιά περίπτωση δεν είναι κενό που δεν καλύπτεται εκ των έσω.

Χόρνετς

Οι Χόρνετς αποτελούν μία από τις εκπλήξεις της σεζόν και δυνάμωσαν ακόμα περισσότερο με την απόκτηση του Μόντρεζλ Χάρελ. Δύσκολος χαρακτήρας που όμως αν κολλήσει σε ένα σύνολο, μπορεί να κάνει θαύματα όπως έκανε στους Κλίπερς όπου αναδείχθηκε κορυφαίος έκτος παίκτης. Θα δώσει σημαντικές λύσεις στη ρακέτα των σφηκών και θα αποτελέσει μια ικανότατη τετράδα με Μπολ-Μπρίτζες-Χέιγουορντ.

Ουίζαρντς

Μπορεί να διαφωνήσουν πολλοί πως οι Ουίζαρντς είναι κερδισμένοι που πήραν Πορζίνγκις και έδωσαν Μπέρτανς και Ντίνγουιντι, όμως υπάρχει εξήγηση που βρίσκονται στην κατηγορία αυτή.

Εδώ και καιρό ο Ντίνγουιντι είχε θέματα με την ομάδα και αρκετοί παίκτες δεν είχαν την καλύτερη άποψη για εκείνον, άρα η αποχώρηση του έδωσε ηρεμία στην ομάδα. Από την άλλη ο Μπέρτανς μπορεί να είναι καλός τρίποντος, όμως ποτέ δεν είχε τη σταθερότητα και την ποιότητα για να αξίζει το μεγάλο συμβόλαιο που υπέγραψε. Από την άλλη ο Πορζίνγκις είναι στάσιμος, αλλά θα δώσει στους Ουίζαρντς καλό εξωτερικό σουτ από ψηλό και άμυνα κοντά στη ρακέτα, κάτι που δεν πρόσφερε σε καμιά περίπτωση ο Χάρελ.

Σανς

Δεν έκαναν την σπουδαία κίνηση, ωστόσο γέμισαν το ρόστερ τους, δίνοντας βάθος στον πάγκο τους που θα χρειαστεί για να μεγάλα ματς των playoffs που θα έρθουν. Απέκτησαν τον Τόρι Κρεγκ που θα δώσει τις μάχες τους στην άμυνα και θα βάλει και μερικά τρίποντα όταν θα χρειαστούν, ενώ πήραν και τον Άαρον Χόλιντεϊ, ο οποίος θα επιτρέψει στον Μόντι Ουίλιαμς να ανοίξει το rotation στα γκαρντ και να ξεκουράσει Πολ και Κάμερον Πέιν.

Σέλτικς

Οι Κέλτες κινήθηκαν έξυπνα, αποκτώντας τον Ντέρικ Ουάιτ που είναι ένα ψηλό γκαρντ που μπορεί να παίξει άμυνα και να οργανώσει εξαιρετικά το παιχνίδι. Έδιωξαν τον Ρίτσαρντσον που δεν κόλλησε ποτέ στην ομάδα, ενώ έφυγε και ο Σρούντερ. Η αλήθεια είναι πως με τους Τέιτουμ και Μπράουν στην ομάδα, είναι δύσκολο να ταιριάξει ο Σρούντερ. Και οι τρεις θέλουν τη μπάλα στα χέρια τους για να δημιουργούν για τον εαυτό τους και χάνεται η ομαδικότητα. Το Ουάιτ-Μπράουν-Τέιτουμ είναι μια πολύ πιο ισορροπημένη τριάδα, με τον Ουάιτ να είναι ένα πιο ισορροπημένο γκαρντ. Η Βοστώνη χωρίς να κάνει θόρυβο, έφτιαξε τη χημεία στο ρόστερ της. Φυσικά οι Σέλτικς πήραν και τον Τάις ξανά, γεμίζοντας τη ρακέτα τους. Ο Ουίλιαμς πλεον θα βρει παρέα στο ζωγραφιστό.

Πέλικανς

Οι Μπλέιζερς αποφάσισαν να «σπάσουν» το δίδυμο Ντάμιαν Λίλαρντ - Σι Τζέι ΜακΚόλουμ και έτσι έστειλαν στους Πέλικανς τον Σι Τζέι. Από την άλλη το Πόρτλαντ πήρε Τζος Χαρτ, Τόμας Σατοράνσκι και Αλεξάντερ-Ουόκερ (τους δυο τελευταίους τους έδωσε σε νέα ανταλλαγή).

Οι πελεκάνοι κατάφεραν να βάλουν στο ρόστερ τους ένα από τα κορυφαία... δεύτερα βιολιά του ΝΒΑ με τον ΜακΚόλουμ, ο οποίος θα αποτελέσει ισχυρό δίδυμο με τον Ίνγκραμ, ενώ η ομάδα έχει ακόμα Γκρέιαμ, Βαλανσιούνας και περιμένει τον τραυματία Ζάιον. Αν όλοι αυτοί είναι στα καλά τους, μιλάμε για εντυπωσιακή πεντάδα. Οι... πελεκάνοι φαίνεται να κουράστηκαν να μένουν εκτός playoffs και θέλουν να επιστρέψουν τουλάχιστον στο play in τουρνουά. Εντυπωσιακή κίνηση με τον ΜακΚόλουμ που λίγοι περίμεναν.

Νωρίς για να κρίνουμε

Σίξερς-Νετς

Από μια πρώτη ματιά, οι Σίξερς είναι κερδισμένοι στην ανταλλαγή που έστειλε Χάρντεν στη Φιλαδέλφεια και Σίμονς στο Μπρούκλιν. Ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνουμε, αφού θα πρέπει να περιμένουμε και πως θα κολλήσουν στις νέες ομάδες τους. Άλλωστε υπήρχαν και άλλα ονόματα που συμπεριλήφθηκαν στο deal.

O Xάρντεν συνθέτει ένα από τα πιο ποιοτικά δίδυμα σκόρερ της ιστορίας μαζί με τον Εμπίντ, ενώ στην πόλη της αδελφικής αγάπης πήγε και ο πολύπειρος Μίλσαπ που μπορεί να προσφέρει ποιοτικά λεπτά. Από την άλλη όμως οι Νετς πήραν έναν παίκτη που είναι εξαιρετικός αμυντικός στην περιφέρεια, τον Σίμονς και δείχνει να αλληλοσυμπληρώνει τον Ίρβινγκ.. Όμως ο Αυστραλός έχει θέμα στο σουτ και εκεί ο Ντουράντ με τον Ίρβινγκ θα πρέπει να κρατιούνται σε υψηλό επίπεδο στα ματς που θα κρίνουν τη σεζόν. Με αυτό το σκεπτικό, οι Νετς πήραν και τον σεσημασμένο σουτέρ, Σεθ Κάρι που σίγουρα θα λείψει από τους Σίξερς. Τέλος ο Αντρέ Ντράμοντ αποτελεί εκ των κορυφαίων ριμπάουντερ και θα προσφέρει στη ρακέτα του Μπρούκλιν που δείχνει... γυμνή φέτος, με τον Γκρίφιν να αναγκάζεται να παίξει σέντερ σε αρκετά ματς.

Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό μας είναι δύσκολο και νωρίς να κριθεί ακόμα η ανταλλαγή του Χάρντεν και ποιος είναι κερδισμένος. Ίσως είναι μια ανταλλαγή που είχαν και οι δύο ανάγκη για να κάνουν πιο λειτουργικά τα ρόστερ τους και να αυξήσουν τις πιθανότητες τους για τίτλο. Ειδικά οι Σίξερς έκαναν ένα βήμα παραπάνω, ενώ το Μπρούκλιν έκλεισε τρύπες στο ρόστερ του.

Κινγκς-Πέισερς

Υπήρχε άλλη μια σπουδαία ανταλλαγή μεταξύ Πέισερς και Κινγκς. Το Σακραμέντο απέκτησε τον δύο φορές all star Ντομάντας Σαμπόνις μαζί με τον Τζέρεμι Λαμπ και Τζάστιν Χόλιντεϊ, ενώ από την πλευρά της η Ιντιάνα πήρε τον ελπιδοφόρο γκαρντ-αποκάλυψη Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, τον σουτέρ Μπάντι Χιλντ και τον σέντερ Τρίσταν Τόμπσον.

Με αυτόν τον τρόπο οι... βασιλιάδες πρόσθεσαν έναν εξαιρετικό ψηλό δίπλα στους Μπαρνς και Χολμς, ενώ οι Πέισερς επιλέγουν να επενδύσουν στην περιφέρεια, παίρνοντας έναν γκαρντ που δείχνει πως μπορεί να φτάσει ψηλά (Χαλιμπέρτον) και έναν σεσημασμένο σουτέρ (Χιλντ) που έψαχνε εδώ και καιρό να φύγει από το Σακραμέντο.

Οι Κινγκς άνοιξαν δρόμο στον Φοξ για να είναι το απόλυτο αφεντικό στην περιφέρεια, ενώ από την άλλη ο Χαλιμπέρτον που ήταν πάντα δεύτερο... βιολί στο «1» του Σακραμέντο αφού υπήρχε ο Φοξ, αλλάζει περιβάλλον σε μια ομάδα που έχει και τον Mπρόγκντον για τη θέση του point guard. Όμως η Ιντιάνα δείχνει να έχει σπουδαία σχέδια για τον Χαλιμπέρτον. Πολλοί θεωρούν πως το να δώσεις τον Χαλιμπέρτον είναι έγκλημα, ωστόσο το Σακραμέντο που δεν φημίζεται για τις καλές κινήσεις του, έκανε all in στο δίδυμο Σαμπόνις-Φοξ και το τι μπορεί να δώσει η συγκεκριμένη συνεργασία. Από την άλλη οι Πέισερς άνοιξαν το «5» για τον Τέρνερ και του έδωσαν έναν εξαιρετικό και πανέξυπνο πασέρ, τον Χαλιμπέρτον, ενώ και ο Χιλντ θα δώσει λύσεις στο τρίποντο.

Πολύ δύσκολο να κρίνουμε από τώρα ποιος είναι ο κερδισμένος και ποιος ο χαμένος της συγκεκριμένης ανταλλαγής.

Χαμένοι

y

Μάβερικς

Οι Μάβερικς έδωσαν τον δεύτερο σκόρερ της ομάδας, τον Πορζίνγκις και πήραν έναν σουτέρ τον Μπέρτανς και έναν γκαρντ που σκοράρει, όμως θέλει να έχει τη μπάλα στα χέρια του, αρκετή ώρα. Τον Ντίνγουιντι. Δεν ξέρω πόσο εύκολο να συνδυαστεί με τον σταρ Ντόντσιτς, ο οποίος είναι παίκτης που κρατά πολύ τη μπάλα στα χέρια του και θέλει να οργανώνει όλο το παιχνίδι της ομάδας. Επιπλέον οι Μάβερικς με αυτή την ανταλλαγή έμειναν χωρίς κάποιο ποιοτικό ψηλό και πιθανότατα να τους στοιχίσει στα playoffs, όταν θα χρειαστεί να ματσάρουν ψηλά και βαριά κορμιά ποιοτικών παικτών.

Εκτός και ο ο Τζέισον Κιντ παίζει ένα τρελό small ball που θα αποδώσει και θα μας κάνει να κλείσουμε τα... στόματα μας. Πάντως το να διώξεις Πορζίνγκις και να μην πάρεις ψηλό, έχει ρίσκο, αφού και ο Χάρνταγουεϊ στην περιφέρεια είναι στα... πιτς.

Μπλέιζερς

Για ακόμα μια φορά, οι Μπλέιζερς έδειξαν πως είναι ανίκανοι να βοηθήσουν τον Λίλαρντ, όπως έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια, απογοητεύοντας τον. Το Πόρτλαντ πάει σε ολικό rebuild, ξεπουλώντας σιγά σιγά τα ποιοτικά κομμάτια της. Έδωσε αρχικά Κόβινγκτον και Πάουελ στους Κλίπερς, ενώ στη συνέχεια έστειλε τον ΜακΚόλουμ στη Νέα Ορλεάνη. Πήρε Μπλέντσο, Τζος Χαρτ και τον πολύτιμο Τζο Ινγκλς, ο οποίος όμως έχει υποστεί ρήξη χιαστού. Ο Λίλαρντ λογικά δεν θα ξαναπαίξει μέσα στη σεζόν και όλο το βάρος πέφτει στον Σάιμονς που δείχνει να είναι η επόμενη μέρα της ομάδας, όταν ο Dame θα αποφασίσει να φύγει. Οι Μπλέιζερς... έκαψαν άλλη μια χρονιά με τις κινήσεις τους και ελπίζουν να βελτιωθούν στο μέλλον, κάτι που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα