Ουόριορς: Φόβος και τρόμος ξανά με παλιά κόλπα (vids)

Ουόριορς: Φόβος και τρόμος ξανά με παλιά κόλπα (vids)

Νίκος Καρφής
Ουόριορς: Φόβος και τρόμος ξανά με παλιά κόλπα (vids)

bet365

Oι Ουόριορς έχουν ξεκινήσει... κεφάτοι τα δύο πρώτα ματς κόντρα στους Νάγκετς του Γιόκις και το Gazzetta γράφει για την ομάδα που έχει τη σκέψη της στην επιστροφή στον θρόνο και αρχίζει ξανά να... τρομάζει.

Το Γκόλντεν Στέιτ έχει... πνίξει τους Νάγκετς και τον Γιόκιτς στα δύο πρώτα ματς και δεν τους αφήνει να πάρουν ανάσα. Το Ντένβερ υποφέρει και οι... πολεμιστές δείχνουν άνετοι και ωραίοι, ψάχνοντας φέτος την επιστροφή στην κορυφή. Το Gazzetta γράφει για μια ομάδα που κανείς δεν τους θέλει για αντίπαλο και αρχίζει να... τρομάζει ξανά με τα κόλπα που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν στην κατάκτηση των πρωταθλημάτων. Οι παλιοί (Κάρι, Τομπσον, Γκριν) .... ετοιμάζουν τη νέα φουρνιά (Πουλ) και δείχνουν αγριεμένοι να πατήσουν κάθε αντίπαλο που θα βρουν στον δρόμο τους.

Η νέα death lineup που τρομάζει

Οι Ουόριορς κατέκτησαν δύο σερί πρωταθλήματα οταν ο Κέβιν Ντουράντ ήταν παίκτης. Εκείνη την εποχή ο Στιβ Κερ επιστράτευσε μια τρελή death lineup, ένα κοντό σχήμα που ήταν φόβος και τρόμος για κάθε αντίπαλο, αφού υπήρχε φοβερή κυκλοφορία μπάλας και η ομάδα διέθετε τρομερούς σουτέρ. Η πεντάδα αποτελούνταν από τους Κάρι, Τόμπσον, Ιγκουοντάλα, Ντουράντ και Γκριν, σε ένα σχήμα που δεν είχε αντίπαλο όταν το επέλεγε ο προπονητής του Γκόλντεν Στέιτ.

Η φετινή version των Ουόριορς μπορεί να υστερεί λίγο σε ποιότητα από εκείνη, αφού δεν υπάρχει KD, ωστόσο έχει μια μεγάλη ομοιότητα. Την death lineup που σας αναλύσαμε και στο Gazzetta. Ο Κερ επιλέγει ξανά να παίξει small ball στη σειρά με Στεφ Κάρι, Τζόρνταν Πουλ, Κλέι Τόμπσον, Άντριου Ουίγκινς και Ντρέιμοντ Γκριν. Στο Game 2 αυτή η πεντάδα πέτυχε επί μέρους σκορ 22-8 σε 4:34). Tώρα στο Game 1 σε 10 λεπτά που έμειναν μαζί στο παρκέ, μέτρησαν το φοβερό επιμέρους 42-14. Επιπλέον αυτή η πεντάδα δίνει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους φοβερούς σουτέρ της και να μετρήσει 13/22 τρίποντα.

Ο Πουλ που μπαίνει στην νοοτροπία του πρωταθληματικού DNA

Οι Νάγκετς είχαν μεγάλη ευκαιρία για break στο Game 1 με Ουόριορς, αφού ο Στεφ Κάρι δεν ήταν ο γνωστός εξαιρετικός Κάρι στα playoffs και έμεινε στους 16 πόντους.. Όλα αυτά έμειναν στη θεωρία, αφού οι πολεμιστές έδειξαν τα δόντια τους και έφτασαν σε μια εύκολη νικη κόντρα στο Ντένβερ του Νίκολα Γιόκιτς. Ο Τζορνταν Πουλ ήταν ο άνθρωπος του ματς, αφού όχι μόνο περπάτησε στα... βαθιά στο ντεμπούτο του στα playoffs, αλλά έφτασε σε ιστορική επίδοση. Ο γκαρντ του Γκόλντεν Στέιτ τελείωσε την αναμέτρηση με 30 πόντους, 9/13 σουτ και 5/7 τρίποντα, οντας πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Μάλιστα ξεκίνησε το ματς με 8/8 σουτ, θέτοντας τον τόνο για τη συνέχεια της αναμέτρησης. Τα πέντε τρίποντα που πέτυχε είναι και τα περισσότερα για παίκτη των Ουόριορς στο ντεμπούτο του, κάτι που του επέτρεψε να γράψει ιστορία.

Aλλά και στο δεύτερο ματς ήταν εντυπωσιακός και δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Στεφ Κάρι. Τελείωσε με 29 πόντους και 5/10 τρίποντα, δείχνοντας ξανά πως οι Ουόριορς έχουν ένα επιπλέον όπλο στον δρόμο για τον τίτλο. Αφού κανείς δεν ήξερε πως μπορεί να ανταποκριθεί ένας άπειρος παίκτης στην ατμόσφαιρα των playoffs. Όμως ο Πουλ στα πρώτα του παιχνίδια, δείχνει να μπορεί να περπατήσει στα... βαθιά και να σταθεί επάξια δίπλα στην πρωταθληματική και έμπειρη τριάδα Κάρι-Τόμπσον-Γκριν που έχουν πανηγυρίσει τρεις τίτλους παρέα.

Ο Κάρι που είναι.... εξωγήινος

O ηγέτης των Ουόριορς έλειψε από τις 17 Μάρτη και επέστρεψε στις 17 Απρίλη και το Game 1 κόντρα στους Νάγκετς. Σε αυτό το διάστημα οι πολεμιστές υπέφεραν, έχασαν τη δύναμη τον προσανατολισμό τους και μαζί την δεύτερη θέση της Δύσης από τους Τζαζ. Ο Κάρι αλλάζει την ομάδα, την κάνει διεκδικήτρια του τίτλου, της δίνει τη μαγειά, το απρόβλεπτο.

Ο Κάρι είναι ο ηγέτης, ο ιθύνων νους αυτής της ομάδας, ο σταρ που ανεβάζει και όλους τους υπολοίπους και τους κάνει να ξεπερνούν τον ευατο τους τις περισσότερες φορές. Ειδικά στο Γκόλντεν Στέιτ, με ένα του τρίποντο μπορεί να ανάψει τη... σπίθα και να βάλει φωτιά στις κερκίδες. Είναι ο παίκτης του ΝΒΑ που ηλεκτρίζει τα πλήθη περισσότερα από κάθε άλλον και το κάνει χωρίς να χρειάζεται να καρφώσει.

O Kάρι είναι ο κορυφαίος σκόρερ των Ουόριορς με 25.5 πόντους, καλύτερος πασέρ της ομάδα με 6.3 ασίστ ανά ματς, ενώ σουτάρει με 38% τρίποντα και με 93.2% από τη γραμμή των βολών. Μέσα στο παρκέ, ειδικά στον επιθετικό τομέα αποτελεί τον παίκτη που περνάνε όλα από αυτόν, τόσο σε εκτέλεση όσο και σε δημιουργία. Οι... πολεμιστές δίχως εκείνον στο παρκέ χάνουν τον προσανατολισμό επιθετικά και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στην άμυνα όταν λείπει ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Με τον Στεφ στο παρκέ οι Ουόριορς είναι πιο απρόβλεπτοι, αφού ο ηγέτης τους μπορεί να σταματήσει και να σουτάρει από παντού πάνω στο γήπεδο. Δεν μπορείς να αφαιρεθείς ούτε ένα λεπτό γιατί θα σε σκοτώσει, ενώ αν επιστρατευτούν double teams και παγίδες πάνω του όπως συμβαίνει συνήθως, θα βρει τον ελεύθερο παίκτη με την πάσα του και εκείνος το μόνο που θα έχει, είναι να σκοράρει αμαρκάριστος.

Oι σωματοφύλακες Γκριν και Κλέι

Και φτάνουμε στον δεύτερο και τον τρίτο πιο σημαντικό παίκτη των Ουόριορς. Βάλτε τον καθένα σε όποια σειρά θέλετε. Ο Ντρέιμοντ για άλλη μια σεζόν, αποτελεί τον κορυφαίο αφεντικό της ομάδας, τον... προπονητή μέσα στο γήπεδο που κατευθύνει όλους τους συμπαίκτες τους στην άμυνα. Θα κάνει το trash talking του, την βρώμικη δουλειά, θα συγκεντρώσει όλα τα βέλη της αντίπαλης ομάδας για να κάνουν οι συμπαίκτες του αναπόσπαστοι τη δουλειά τους στην επίθεση. Θα προσπαθήσει να πειράξει το μυαλό στον σταρ του αντιπάλου και να τον βγάλει εκτός ρυθμού. Ένας πανέξυπνος παίκτης που προσφέρει τόσα πολλά στον οργανισμό των Ουόριορς και ενώνει έξοχα όλα τα κομμάτια, έτσι ώστε να λειτουργεί τέλεια η... καλοκουρδισμένη μηχανή.

Πάμε και στον Κλέι. Ένας από τους σπουδαιότερους σουτέρ που έχουν παίξει το παιχνίδι. Ένας... σεσημασμένος δολοφόνος στον επιθετικό τομέα που όμως ποτέ δεν παραμελεί και την άμυνα, εκεί όπου βγάζει τις... δαγκάνες του και παίρνει ταυτότητες. Στάθηκε άτυχος με τους δύο συνεχόμενους σοβαρούς τραυματισμούς που τον έκαναν να χάσουν κοντά δύο σεζόν. Αλλά δεν το έβαλε κάτω και φέτος δείχνει την κλάση του, πυροβολώντας ασταμάτητα. Και ακόμα δεν έχουμε δει τον πραγματικό Κλέι, δεν έχει παίξει ούτε κοντά στο 90%. Αν ανεβάσει την απόδοση του, τότε οι Ουόριορς θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερο φαβορί για τον τίτλο. Συμπληρώνει τέλεια τον έτερο Splash Brother και οι δυο τους παρέα στο παρκέ, δίνουν άλλον αέρα στους πολεμιστές και ξεσηκώνουν με κάθε... βόμβα τους το πλήθος.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα