Ράπτορς - Σίξερς 97-132: Πρόκριση με σούπερ Εμπίντ, Χάρντεν και τώρα Μαϊάμι στα ημιτελικά (vid)

Ράπτορς - Σίξερς 97-132: Πρόκριση με σούπερ Εμπίντ, Χάρντεν και τώρα Μαϊάμι στα ημιτελικά (vid)
Ο Τζοέλ Εμπίντ και ο Τζέιμς Χάρντεν κουβάλησαν τους Σίξερς στη νίκη επί των Ράπτορς με σκορ 97-132, στέλνοντας τη Φιλαντέλφια στα ημιτελικά της Ανατολής όπου το Μαϊάμι έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Οι αξιόμαχοι Ράπτορς έστειλαν τη σειρά με τους Σίξερς σε Game 6 ωστόσο ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν ξεκάθαρος. «Δεν επρόκειτο να γυρίσουμε στη Φιλαντέλφια για Game 7» εξήγησε ορθά-κοφτά ο «Μούσιας» κι εν τέλει οι Σίξερς επικράτησαν με σκορ 97-132, σφραγίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά της Ανατολής με 4-2 νίκες.

Ο υποψήφιος MVP Τζοέλ Εμπίντ τελείωσε το ματς με 33 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Χάρντεν πρόσθεσε 22 πόντους - 15 ασίστ και οι Σίξερς στρέφονται πλέον στη σειρά με τους Χιτ που έχουν το πλεονέκτημα έδρας, αποκλείοντας νωρίτερα την Ατλάντα στα πέντε ματς.

«Είναι καλή ομάδα, έχουν βάθος πάγκου και είναι έμπειροι» εξήγησε ο Ντοκ Ρίβερς όσον αφορά τον προσεχή αντίπαλο της Φιλαντέλφια. Πρόσθεσε επίσης πως «πρέπει να παίξουμε ώριμα. Ανυπομονούμε για την πρόκληση». Για τους Σίξερς, ο Ταϊρίς Μάξι είχε 25 πόντους με 5/13 τρίποντα και ο Τομπάιας Χάρις έκανε double - double μμε 19 πόντους και 11 ριμπάουντ.

 

«Με κάθε σεβασμό στους οπαδούς μας, δεν θέλαμε να επιστρέψουμε στο Wells Fargo για Game 7. Είχαμε την ευκαιρία μας, θέλαμε να τελειώσουμε απόψε τη σειρά και το πετύχαμε» εξήγησε ο Χάρις. Από 'κει και πέρα, ο Ντάνι Γκριν σημείωσε 12 πόντους με 4/7 τρίποντα για τους Σίξερς που μέτρησαν συνολικά 16/40 σουτ πίσω από τα 7μ.25. Αντίθετα, οι Ράπτορς έμειναν στα 7/35.

Για τους γηπεδούχους, ο Κρις Μπούσερ είχε 25 πόντους και 10 ριμπάουντ ενώ ο Πασκάλ Σιάκαμ πρόσθεσε 24 πόντους, τονίζοντας μετά το ματς πως «παλέψαμε σκληρά όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε... Πρέπει να επιστρέψουμε και να μάθουμε από αυτό».

Παρεμπιπτόντως, οι Ράπτορς αποκλείστηκαν στον α' γύρο των playoffs για πρώτη φορά έπειτα από το 2015, όταν οι Ουίζαρντς προκρίθηκαν στα ημιτελικά με sweep στη σειρά με τους Καναδούς. «Οι παίκτες μου συνέχισαν να παλεύουν και να βελτιώνονται» εξήγησε ο Νικ Νερς για το Τορόντο που στερήθηκε ξανά τον Φρεντ ΒανΒλιτ.

Τα δωδεκάλεπτα: 29-34, 61-62, 78-99, 97-132.

97
132

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα