Τέιτουμ: Το χαρισματικό παιδί που μισούσε τους Σέλτικς και λάτρευε τους Λέικερς (vid)

Τέιτουμ: Το χαρισματικό παιδί που μισούσε τους Σέλτικς και λάτρευε τους Λέικερς (vid)

Νίκος Καρφής
Τέιτουμ: Το χαρισματικό παιδί που μισούσε τους Σέλτικς και λάτρευε τους Λέικερς (vid)

bet365

Οι Σέλτικς ετοιμάζονται για τους τελικούς και το Gazzetta γράφει για τον φοβερό Τέιτουμ που μισούσε μικρός τους Κέλτες, όμως πλέον θέλει να γράψει ιστορία μαζί τους.

Οι Σέλτικς μετά από μια επική σειρά με 5 break, κατάφεραν να... επιβιώσουν στη ματσάρα με τους Χιτ, πήραν το Game 7 μέσα στο Μαϊάμι και έτσι τσέκαραν το εισιτήριο τους για τους τελικούς του ΝΒΑ για πρώτη φορά μετά το 2010. Ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν εντυπωσιακός στη σειρά κόντρα στο Μαϊάμι, υπέγραψε την πρόκριση των Κελτών και πήρε στα χέρια του το βραβείο του MVP των τελικών Ανατολής, σε ένα ματς που επέλεξε να φορέσει περικάρπιο Κόμπι Μπράιαντ με το νούμερο 24, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του τεράστιου Black Mamba. Σίγουρα ο θρύλος των Λέικερς θα τον παρακολουθεί από ψηλά και θα είναι περήφανος για την εξελιξη του παιδιού αυτού σε superstar.

Το Gazzetta γράφει για το χρυσό παιδί της Βοστώνης που στο παρελθόν μισούσε τους Σέλτικς και ήθελε να παίξει στους Λέικερς, όμως πλέον ονειρεύεται τον θρόνο του ΝΒΑ με τους θρυλικούς Κέλτες, θέλοντας να βάλει το όνομα του δίπλα σε σπουδαίες φιγούρες όπως ο Μπερντ, ο Ράσελ, ο ΜακΧέιλ, ο Πιρς, ο Άλεν, ο Γκαρνέτ.

Μισούσε τους Σέλτικς και ήθελε να παίξει στους Λέικερς

Ο Τέιτουμ μπορεί πλέον να είναι ο σταρ της Βοστώνης, ο απόλυτος ηγέτης αυτής της ομάδας, η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα τους, ωστόσο στο παρελθόν μισούσε τους Σέλτικς και ήθελε να παίξει στους Λέικερς του αγαπημένου του Κόμπι Μπράιαντ.

«Δεν μου άρεσαν οι Σέλτικς όταν ήμουν μικρός. Ήθελα να παιξω στους Λέικερς. Δεν ήξερα καν που είναι η Βοστώνη. Δεν πίστευα πως θα πάω ποτέ και όταν έγινε τη μέρα του draft, ήταν τρελό. Μισούσα τους Σέλτικς», είχε πει στο παρελθόν, δείχνοντας τα συναισθήματα του.

Ωστόσο πήγε στη Βοστώνη, η οποία τον αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και του έδωσε την ευκαιρία να λάμψει, καταλαβαίνοντας από την πρώτη στιγμή την μεγάλη του κλάση. Πλέον και ο ίδιος λατρεύει την πόλη της Βοστώνης, δίνει την ψυχή του στο παρκέ για τους φιλάθλους της ομάδας και έχει γίνει για τα καλά μέρος της κοινωνίας μιας πόλης που έχει συνηθίσει σε τίτλους, όμως έχει να δει την κορυφή από το 2008. Αυτό θέλει να το τελειώσει ο JT, ψάχνοντας να φέρει το 18ο τρόπαιο στους Σέλτικς για να τους βάλει στην κορυφή της λίστας, πάνω από τους λιμνάνθρωπους που κάποτε λάτρευε.

Οραματίζονται την κορυφή με JT για ηγέτη

Η Βοστώνη είναι η πιο παραδοσιακή δύναμη του ΝΒΑ μαζί με τους Λέικερς. Όμως αγνοεί την κορυφή από το 2008, τότε που η τριάδα Πιρς-Γκαρνέτ-Άλεν πήρε το πρωτάθλημα. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, ωστόσο δεν βρέθηκε η φόρμουλα επιστροφή στον θρόνο του ΝΒΑ. Πάλεψε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, όμως ποτέ δεν έφτασε σε τελικούς ΝΒΑ. Πάντα κάποιος έμπαινε εμπόδιο στο δρόμο της

Πλέον όμως υπάρχει ελπίδα λόγω της ομάδας που έφτιαξε ο Ουντόκα στην παρθενική του σεζόν στον πάγκο της ομάδας. Και δεν είναι τυχαιο όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο που ήταν για χρόνια δίπλα στον Πόποβιτς στους Σπερς. Φυσικά πολλά οφείλονται στον σταρ Τέιτουμ και στους... συνοδουπόρους του, Μπράουν και Σμαρτ, αλλά και στους πολύτιμους Χόρφορντ, Ουίλιαμς και Ουάιτ. Ο JT είναι ένα χαρισματικό παιδί που το εμπιστεύτηκαν στη Βοστώνη και δεν σταματά να δείχνει το τεράστιο ταλέντο του. Εξαιρετική μηχανική στο σουτ, πολύ καλός στις ντριμπλές, θράσος και θάρρος που μαρτυρά πως έχει κάτι το ξεχωριστό και σίγουρα χαρισματικός σκόρερ που μπορεί να απειλήσει με αμέτρητους τρόπους. Έχει τη στόφα ηγέτη και δεν θέλει να κρύβεται στα δύσκολα

Ο Τέιτουμ είναι το παρόν και το μέλλον της Βοστώνης. Κάθε χρόνο βελτιωνόταν και πλέον στα 24 του νιώθει σαν έτοιμος από καιρό για τη μεγαλύτερη σειρά στην καριέρα του κόντρα στους φοβερούς Ουόριορς που θα κάνουν τα πάντα για να τον βγάλουν έξω από τα νερά του. Οι Σέλτικς τον έχουν βγάλει στη βιτρίνα και ονειρεύονται μεγαλεία. Είναι τέσσερα ματς μακριά από την επιστροφή στους τίτλους. Η Βοστώνη θέλει να ζήσει ξανά μεγάλες στιγμές για το καμάρι της, τους Κέλτες.

Παίζει σαν superstar στα μεγάλα ματς των playoffs

Ο Τέιτουμ κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις από το ξεκίνημα των playoffs, επιτρέποντας στην ομάδα του να ονειρεύεται μεγαλεία και τίτλο. Κόντρα στους Νετς είχε 29.5 πόντους, 7.3 ασίστ, 5.3 ριμπάουντ με 45% στα τρίποντα και τους... σκούπισε. Κόντρα στους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο είχε 27.6 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 5.4 ασίστ μέσο όρο με 35% στα τρίποντα, ενώ μίλησε όταν έπρεπε να κρατήσει ζωντανη την ομάδα του.

Οι Σέλτικς βρέθηκαν να χάνουν με 3-2 από το Μιλγουόκι και το Game 6 ήταν ματς επιβίωσης για εκείνους. Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Τέιτουμ και με μια απίθανη εμφάνιση τους κράτησε ζωντανούς. Είχε 46 πόντους με 9 ριμπάουντ, επιτρέποντας στους Σέλτικς να ισοφαρίσουν τη σειρά. Και ολοκλήρωσε τη δουλειά στο Game 7 με 23 πόντους, έχοντας τη βοήθεια του Γκραντ Ουίλιαμς που έκανε το ματς της ζωής του από το τρίποντο.

Για να φτάσουμε σε άλλη μια σειρά αίμα και άμμος κόντρα στο Νο.1 της Ανατολής στη regular season, τους Χιτ του Μπάτλερ. Ο Τέιτουμ σε επτά ματς κόντρα στο Μαϊάμι είχε 25 πόντους, 8.3 ριμπάουντ, 5.6 ασίστ και 37% στα τρίποντα. Μέτρησε δύο 30άρες και στα πέντε εκ των επτά παιχνιδιών, είχε πάνω απο 26 πόντους. Στο τελευταίο παιχνίδι είχε 26 πόντους και παρέα με τους... σωματοφύλακες του, Μπράουν και Σμαρτ, έγιναν η πρώτη τριάδα με 20+ πόντους, 5+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ σε Game 7.

Ποτέ δεν κρύφτηκε πάντα ήταν εκεί για την ομάδα, για την πόλη, για τους φιλάθλους, για το legacy που θέλει να αφήσει, παίρνοντας τον πρώτο του τίτλο φέτος. Ένας ξεχωριστός superstar που τρελαίνει κόσμο στα 24 του χρόνια.

Ο Ράσελ, ο Μπερντ, ο Πιρς και ο Τέιτουμ

Η Βοστώνη έχει δει πολλούς παικταράδες να φοράνε τη φανελα της και να τη δοξάζουν με τίτλους. Από την πρώτη ομάδαρα των Μπιλ Ράσελ, Tζον Χάβλιτσεκ και Μπομπ Κούζι, μέχρι την τρομερή... αρμάδα των 80s. Μπερντ, ΜακΧέιλ και Πάρις έφεραν τη Βοστώνη στην κορυφή και αποτελούσαν το αντίπαλο δέος των Showtime Λέικερς του Μάτζικ Τζόνσον. To τελευταίο τρόπαιο τους το σήκωσαν με την απίθανη τριάδα Πιρς-Άλεν-Γκαρνέτ και τον Ρόντο κουμανταδόρο, στην πρώτη απόπειρα για τίτλο εκείνης της παρέας.

Έκτοτε όλοι απέτυχαν. Πολλοί προσπάθησαν να επαναφέρουν τους Σέλτικς στον θρόνο, αλλά κάπου τα χαλούσαν όλα. Δεν βρήκαν τους τρόπους για να γυρίσουν στην κορυφή. Και έρχεται ο Τέιτουμ φέτος μαζί με τον Σμαρτ και τον Μπράουν, αναζητώντας το... ιερό δισκοπότηρο. Θέλουν την καταξίωση, θέλουν να γράψουν ιστορία. Θέλουν να επαναφέρουν ένα τεράστιο franchise στην κορυφή. Απέναντι τους οι Ουόριορς και ετοιμαζόμαστε για μια σπουδαία σειρά. Ο Τέιτουμ μικρός μισούσε τη Βοστώνη, λάτρευε τους Λέικερς. Όμως η μοίρα τα έφερε έτσι που φέτος μπορεί να πανηγυρίσε πρωτάθλημα με τους Σέλτικς ως ο ηγέτης τους και να... σπάσει την ισοβαθμία στην κορυφή των πρωταθλημάτων, αφήνοντας δεύτερους τους λιμνάνθρωπους.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα