Κλέι και Μάικελ Τόμπσον: Οι πραγματικοί Splash Brothers των Γουόριορς (vid)

Κλέι και Μάικελ Τόμπσον: Οι πραγματικοί Splash Brothers των Γουόριορς (vid)

Κλέι και Μάικελ Τόμπσον: Οι πραγματικοί Splash Brothers των Γουόριορς (vid)

bet365

Τα δύσκολα χρόνια του Κλέι Τόμπσον είναι πίσω του. Τον βοήθησε ο αδερφός του, Μάικελ, ο οποίος πλέον είναι μέλος του προπονητικού επιτελείου των Γουόριορς. Και επίσημος συγκάτοικος του Κλέι.

Δύο σκληρά χρόνια. Γεμάτα απογοήτευση. Ανυπομονησία. Και στο τέλος, όπως αρμόζει σε μία καλή ιστορία, έρχεται η λύτρωση. Όλα όσα έζησε ο Κλέι Τόμπσον δεν είναι ακριβώς χιλιοτραγουδισμένα, αλλά μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους.

Για δύο χρόνια, ο συγκάτοικός του έπρεπε να υποστεί κάθε διαφοροποίηση στα συναισθήματά του. Ή να υποχρεωθεί να πάει σε άλλο δωμάτιο για παρακολουθήσει τηλεόραση, επειδή ο Κλέι δεν είχε διάθεση για τίποτα!

Ο Μάικελ Τόμπσον δεν θα μπορούσε να παρεξηγήσει τον αδερφό του. Αλίμονο αν το έκανε. Ποιος είπε ότι οι splash brothers δεν είναι πραγματικά αδέρφια;

Ο 34χρονος Μάικελ είναι ο άνθρωπος που στήριξε τον Κλέι Τόμπσον στην πιο δύσκολη (παρατεταμένη) στιγμή της ζωής του. Και συνεχίζει να το κάνει, πλέον, από το επιτελείο των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Η αλήθεια είναι πως ο Μάικελ Τόμπσον ήταν γνωστή φιγούρα στις εγκαταστάσεις των Γουόριορς. Για αρκετά χρόνια. Μέχρι που τη φετινή σεζόν, σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξή της, έγινε επίσημα μέλος του Γκόλντεν Στέιτ: Μέλος του προπονητικού επιτελείου, υπεύθυνος για την εξέλιξη των παικτών. Μία δύσκολη δουλειά, την οποία μαθαίνει ακόμα.

Ο Στιβ Κερ ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το τελικό ΟΚ, μετά και από την εισήγηση του Τζάμα Μαχαλαλελά (του ανθρώπου έσωσε την καριέρα του Γκάρι Πέιτον ΙΙ) κάνοντας επίσημη τη συγκατοίκησή τους!

Ο Μάικελ Τόμπσον δεν είναι εντελώς άγνωστος στο χώρο του μπάσκετ. Όπως και όλα τα άλλα μέλη της φαμίλιας του, έτσι και αυτός ασχολήθηκε με το μπάσκετ.

Μάλιστα, το 2015 σχημάτισε μία διαφορετική έκδοση των splash brothers, παίζοντας μαζί με τον αδερφό του Στεφ Κάρι, Σεθ στην αναπτυξιακή ομάδα των Γουόριορς στην G-League.

Μόνο τυχαία δεν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος εκείνη τη χρονιά.

«Ο Κλέι είναι πεισματάρης και ανταγωνιστικός»

«Βρίσκεται ακόμη σε εξαιρετική κατάσταση. Ακόμη μπορεί να παίξει πέντε εναντίον πέντε με τους παίκτες μας. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα καταφέρει να μπει στην προπονητική, επειδή είναι εξαιρετικός στο να μαθαίνει πράγματα σε άλλους», είπε ο Κλέι Τόμπσον.

«Προσπάθησα να τον κρατήσω σε καλή και θετική διάθεση. Τον περισσότερο καιρό δεν μπορούσε να κινηθεί. Οπότε παίξαμε αρκετά βιντεοπαιχνίδια. Του αρέσει να διαβάζω, οπότε του έδωσα τον ελεύθερο χρόνο που ήθελε», εξήγησε ο Μάικελ για το διάστημα των απανωτών τραυματισμών του αδελφού του.

Και συνέχισε: «Είναι λίγο ξεροκέφαλος, πάντα λέει ότι μπορεί να κάνει αυτό, μπορεί να κάνει το άλλο και δεν ζητάει βοήθεια, παρά μόνο όταν είναι αναγκασμένος. Οπότε μερικές φορές έκανα κάποια πράγματα προτού καν τα ζητήσει. Είναι τόσο πεισματάρης και ανταγωνιστικός».

Πλέον, ο Μάικελ Τόμπσον αποτελεί το νεότερο μέλος στην... οικογένεια των Γουόριορς. Σε αυτήν εργάζεται ο γιος του Κερ, Νικ, ενώ στα κοινά ασχολούνται και τα τέκνα του ιδιοκτήτη, Τζο Λάκομπ.

Οι τελικοί της αστοχίας

Ο Μάικελ ίσως χρειαστεί να κάνει... υπερωρίες για να καταφέρει να επαναφέρει την ψυχολογία του αδερφού του.

Ο γκαρντ των Γουόριορς στα δύο πρώτα ματς των NBA Finals μετράει 10/33 σουτ, ανάμεσά τους 4/15 σουτ τριών πόντων, έχοντας σημειώσει 15 πόντους στο Game 1 και 11 στο Game 2.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα