Άντριου Γουίγκινς: Ο νέος ΛεΜπρόν Τζέιμς (δεν) είναι από το Θόρνχιλ (vid)

Άντριου Γουίγκινς: Ο νέος ΛεΜπρόν Τζέιμς (δεν) είναι από το Θόρνχιλ (vid)

Άντριου Γουίγκινς: Ο νέος ΛεΜπρόν Τζέιμς (δεν) είναι από το Θόρνχιλ (vid)
Ο Άντριου Γουίγκινς δεν ζήτησε να γίνει ο νέος ΛεΜπρόν. Ένα παιδί από το Θόρνχιλ, ο καλύτερος της γενιάς του αποτελεί το τέλειο κομμάτι των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Το καμάρι του Καναδά και του Μίτσελ σε νέες περιπέτειες!

Ο νέος ΛεΜπρόν Τζέιμς θα είναι από το Θόρνχιλ. Τοποθετήστε αυτή τη σκέψη στην άκρη. Ο Άντριου Γουίγκινς δεν το έχει καταφέρει ακόμη. Πιθανότατα να μην το πετύχει ποτέ στην καριέρα του. Θαρρείς πως δεν τον μέλλει. Τούτη τη στιγμή είναι αφοσιωμένος σε κάτι άλλο. Μεγαλύτερο.

Στην αναβίωση μιας Δυναστείας. Ξεφτισμένης στο πέρασμα των (λίγων) ετών. Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς αναζητούσαν ένα κομμάτι για το ακριβοθώρητο ψηφιδωτό τους. Και το βρήκαν σχεδόν... δωρεάν.

Ήταν Φεβρουάριος του 2022. Όταν ο general manager της ομάδας, Μπομπ Μάγερς επιχειρούσε τη ληστεία - εις βάρος των Τίμπεργουλβς - κάτι που θα μπορούσε να εκτιμηθεί δύο χρόνια αργότερα. Ο Γουίγκινς (μαζί με ένα draft pick) αποκτήθηκε για χάρη του Ντ' Άντζελο Ράσελ.

 

Το καμάρι του Θόρνχιλ ίσως να αισθάνθηκε σαν τον ΛεΜπρόν εκείνη τη στιγμή.

Η... σκούφια του διαθέτει ένα απίστευτο μπασκετικό DNA. Τον μπαμπά Μίτσελ τον γνωρίσαμε καλά στα μέρη μας. Ήταν ένας παίκτης που μπορούσε να σκοράρει με την ίδια ευκολία που το έκανε ο... θεός. Ένας είναι αυτός, τον λένε Νίκο Γκάλη.

Το τέλειο περιβάλλον

Η μητέρα του, η Μαρίτα Πέιν-Γουίγκινς είχε κερδίσει δύο ασημένια μετάλλια στο στίβο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984, στο Λος Άντζελες.

Ενώ τα πέντε αδέρφια του, δύο αγόρια και τρία κορίτσια, είχαν ήδη παίξει μπάσκετ μέχρι αυτός να φτάσει στο Γυμνάσιο.

«Ο Άντριου ήταν γύρω από το μπάσκετμπολ όλη του τη ζωή. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα αυτή την κατάσταση. Είναι σχεδόν το τέλειο περιβάλλον», είχε διαπιστώσει ο τότε προπονητής του στο Γυμνάσιο, Γκας Γυμνόπουλος.

Και συνέχισε, μιλώντας από το 2013 για τα στοιχεία που δείχνει ο Γουίγκινς το 2022: «Νομίζω ότι έχει τον τέλειο χαρακτήρα και την τέλεια συμπεριφορά για να διαχειριστεί τις δυσκολότερες καταστάσεις».

Και ο Καναδός το δείχνει στους πρώτους τελικούς της καριέρας του.

Το Stat Line του Γουίγκινς στους NBA Finals

  • Game 1: 20 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 μπλοκ
  • Game 2: 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ
  • Game 3: 18 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ
  • Game 4: 17 πόντους, 16 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 μπλοκ

'Ενα χρόνο νωρίτερα από τα λόγια του Γυμνόπουλου, εμφανίστηκε ένας υπερφίαλος τίτλος. Σχεδόν υπερβολικός. «Λόγος για να αγαπάμε το Τορόντο: Επειδή ο νέος ΛεΜπρόν είναι από το Θόρνχιλ».

Στην ηλικία των 17 ετών, ο Γουίγκινς συμμετείχε σε μία από τις ακαδημίες του Τζέιμς. Και ένα τόμαχοκ κάρφωμά του ήταν τόσο εντυπωσιακό, ανάγκασε τον ίδιο τον «βασιλιά» να σηκωθεί από τη θέση του και να πανηγυρίσει!

Λίγο αργότερα, ο Καναδός προσγειώθηκε στο Νο1 του Draft. Δικαιολογώντας κάθε χαρακτηρισμό που του είχε αποδοθεί. Μόνο που η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Γουίγκινς χρειάστηκε δύο χρόνια και να ξεπεράσει την (αρχική) άρνησή του να εμβολιαστεί για την covid-19, προκειμενου να πατάξει από πάνω του τον τίτλο του «παιδιού από το Θόρνχιλ».

Το απέδειξε στη φετινή post season. Πρώτα απέναντι στους Νάγκετς. Μετά κόντρα στους Γκρίζλις. Και στο αριστούργημά του απέναντι στους Μάβερικς.

Μα οι τελικοί είναι μία άλλη ιστορία. Αν ο Στεφ Κάρι είναι ο MVP τους, τότε ο Γουίγκινς μοιάζει ως το... δεξί χέρι του Πολυτιμότερου. Όχι και άσχημα για τον άνθρωπο που έλαβε την... ταμπέλα του Καναδού ΛεΜπρόν Τζέιμς.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα