Free Agency, NBA: Οι 5+1... hot σταρ που κυκλοφορούν ελεύθεροι (vid)

Νίκος Καρφής
Free Agency, NBA: Οι 5+1... hot σταρ που κυκλοφορούν ελεύθεροι (vid)

bet365

Το Gazzetta στέκεται στις κορυφαίες περιπτώσεις της free agency που ξεκινά απόψε (01:00) και αναμένεται να έχει μεγάλες συγκινήσεις.

Βρίσκομαστε λίγες ώρες μακριά από το ξεκίνημα (01:00) της free agency στο ΝΒΑ. Τα ξημερώματα της Παρασκευής θα γίνουν και οι πρώτες κινήσεις των ομάδων με τους παίκτες που θα κυκλοφορούν ελεύθεροι, ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που θα αλλάξουν γειτονία φέτος, ωστόσο μερικές περιπτώσεις ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες. Πάμε να δούμε τους 5+1... καυτούς παίκτες της free agency.

Τζέιλεν Μπράνσον (16.3 πόντοι, 3.9 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ, 37.3% τρίποντο)

Οι Μάβερικς είδαν την... εκτόξευση του Μπράνσον όσο έλειπε ο Ντόντσιτς, με τον απόφοιτο του Villanova να κάνει μεγάλα ματς και στα περσινά playoffs. Ωστόσο δεν θα μείνει στους Μάβερικς. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο επόμενος σταθμός του θα είναι οι Νικς που τον γλοκοκοιτάζουν εδώ και καιρό με συμβόλαιο πάνω από 100 εκατ. δολάρια. Υστερεί σε αθλητικότητα, ωστόσο το μπασκετικό του I.Q και το επιθετικό του ρεπερτόριο τον καθιστούν ως έναν από τους πιο περιζήτητους free agents που όμως οδεύει για Νέα Υόρκη.

NτιΆντρε Έιτον (17.2 πόντοι, 10.2 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ, 0.7 τάπες, 36.8% τρίποντο)

Πολλοί θεωρούν πως οι Σανς κάνουν ένα μεγάλο... έγκλημα που τον αφήνουν ελεύθερο αντί να του δώσουν supermax, αν σκεφτεί κανείς πως είναι μόλις 23 ετών και τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης που έχει. Αναμφίβολα δεν είναι στο επίπεδο του Εμπίντ και του Γιόκιτς στην ιεραρχία των σέντερ, όμως ανήκει στο αμέσως επόμενο επίπεδο. Έχει μέσους όρους double double και δίνει άλλο αέρα στην ομάδα του όταν βρίσκεται στο παρκέ. Οι Πίστονς ήδη τσεκάρουν την περίπτωση, θέλοντας να ανέβουν επιπεδο στη ρακέτα τους με έναν εξαιρετικό σέντερ.

Ζακ ΛαΒίν (24.4 πόντους, 4.6 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ, 38.9% τρίποντο)

Εκ των πρωταγωνιστών των Μπουλς τη σεζόν που πέρασε και τους έφερε στα playoffs μαζί με τον ΝτεΡόζαν. Ένας εκρηκτικός γκαρντ με φοβερή αθλητικότητα που όσο περνούσαν τα χρόνια, τόσο ωρίμαζε και έβαζε παραπάνω πράγματα στο επιθετικό του παιχνίδι, όπως το τρίποντο που βελτίωσε. Οι τραυματισμοί του μπορεί να αποτελούν ίχνος ανησυχιας για όποιον τον αποκτήσει, ωστόσο η ποιότητα του ΛαΒίν θα αλλάξει την επιθετική λειτουργεία όποιας ομάδας τον κάνει δικό της. Εξαιρετικός στον επιθετικό τομέα και ίσως ήρθε ο καιρός να διεκδικήσει πράγματα στο ομαδικό επίπεδο με κάποιο τίτλο.

Τζέιμς Χάρντεν με player option (22 πόντοι, 7.7 ριμπάουντ, 10.3 ασιστ, 1.3 κλεψίματα, 33% τρίποντο)

Λογικά θα ανανεώσει με τους Σίξερς, ωστόσο όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία της free agency θα είναι ελεύθερος και όποια ομάδα τον θέλει, θα κάνει την κίνηση της. Ένας εξαιρετικός γκαρντ που στους Νετς άφησε για λίγο το σκοράρισμα και πάσαρε περισσότερο. Έχει χάσει σε αθλητικότητα, λόγω και των τραυματισμών του. Όμως ακόμα και με όλα αυτά, παραμένει ένας γκαρντ πρώτης γραμμής, σε θέματα σκορ και δημιουργίας. Μην ξεχνάμε πως ακόμα ψάχνει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του και στη Φιλαδέλφεια ελπίζουν πως δεν θα τους την... κάνει

Μπράντλεϊ Μπιλ με player option (23.2 πόντοι, 4.7 ριμπάουντ, 6.6 ασίστ, 30% τρίποντο)

Ένα εξαιρετικό επιθετικό πακέτο που τόσα χρόνια στους Γουίζαρντς δεν μπορεί να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως θα ανανεώσει στην ομάδα της Ουάσινγκτον, ωστόσο ακόμα έχουμε λίγες ώρες για την απόλυτη ανατροπή. Οι τραυματισμοί τον επηρέασαν πολύ τη σεζόν που πέρασε, αλλά όταν είναι υγιή, αποτελεί έναν top scorer που μπορεία να φτιάξει φάσεις για τον εαυτό του και να σουτάρει μετά από ντρίμπλα, τελειώνοντας μακριά αλλά και κοντά στο καλάθι. Όσο μεγαλώνει, τόσο καλύτερος γίνεται δημιουργικά.

*Μάιλς Μπρίτζες (20.2 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ, 33.1% τρίποντο)

Μπαίνει σε αστερίσκο διότι βάση δημοσιεύματος του TMZ, συνελήφθη για περίπτωση που αφορά το κακούργημα της ενδοοικογενειακής βίας. Το περιστατικό συνέβη στο Λος Άντζελες την Τρίτη (28/06), όπου σύμφωνα με την ίδια πηγή μία γυναίκα ισχυρίστηκε πως είχε έναν καυγά με τον Μπρίτζες, ο οποίος ξέφυγε από τον έλεγχο. Οι εξελίξεις δεν ξέρουμε να μπορεί να αποθαρρύνουν ομάδες για να τον αποκτήσουν. Πάντως έζησε breakout season, όντας ένας εκ των κορυφαίων dunkers και θεαματικότερων παικτών στη λίγκα. Εκρηκτικός, γρήγορος, αθλητικός, αλτικότατος με καλό τρίποντο απο τη γωνία. Τίμιος και στην άμυνα, αφού μπορεί να μαρκάρει πολλές θέσεις από το «1» μέχρι και το «4». Κοντά στους Πίστονς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα