NBA: Εγκρίθηκαν οι συντάξεις των πρώην παικτών του ΑΒΑ

NBA: Εγκρίθηκαν οι συντάξεις των πρώην παικτών του ΑΒΑ

bet365

Το NBA διόρθωσε μία αδικία ετών. Δίνοντας μία μορφή σύνταξης στους αθλητές που αγωνίστηκαν στο ΑΒΑ, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο για το ΝΒΑ, μετά τη συγχώνευση των δύο λιγκών.

Κάποτε, το ΝΒΑ διαλαλούσε ότι ενδιαφέρεται (NBA Cares). Μετά από αρκετές πιέσεις, αλλά και θανάτους πρώην αθλητών του ΑΒΑ (του προκατόχου του ΝΒΑ), αποφάσισε να το κάνει πράξη.

Πριν από μερικές ημέρες, η κραυγή αγωνίας των παικτών που είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν μόνο στα χρόνια του ΑΒΑ (η οποία είχε παίκτες όπως ο Τζορτζ Γκέρβιν, ο Τζούλιους Έρβινγκ, ο Τζορτζ ΜακΓκίνις, ο Άρτις Γκίλμορ και ο Ρικ Μπάρι), γιγαντώθηκε. Αφορμή ο θάνατος του Σαμ Σμιθ, μέλους των Γιούτα Σταρς.

O Σμιθ είχε επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον οργανισμό Dropping Dimes, ο οποίος επιχειρεί να φροντίσει πρώην παίκτες που δεν λαμβάνουν σύνταξη. Το αίτημα του αφορούσε στη χορήγηση μιας σύνταξης, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ζήσει. Ή μάλλον να επιβιώσει.

Δεν ήταν ο μόνος που έχασε τη ζωή του με αυτόν τον καημό. Πλέον, το ΝΒΑ αποφάσισε να αλλάξει αυτή την αδικία μια και για πάντα. Η λίγκα ψήφισε να δοθούν 24.5 εκατομμύρια δολάρια στους 115 πρώην παίκτες του ΑΒΑ, με την προϋπόθεση να έχουν αγωνιστεί τρία χρόνια σε αυτό

Για κάθε χρόνο «εργασίας» θα λαμβάνουν 3.828 δολάρια, με τη μορφή μιας ετήσιας αποζημίωσης. Αν για παράδειγμα ένας αθλητής έχει πέντε χρόνια στο ΑΒΑ, τότε κάθε χρόνο θα λαμβάνει 19.140 δολάρια.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα