Aντετοκούνμπο: Όταν οι Μπακς του «πλανητάρχη» Γιάννη πάτησαν το... Έβερεστ (vids)

Aντετοκούνμπο: Όταν οι Μπακς του «πλανητάρχη» Γιάννη πάτησαν το... Έβερεστ (vids)

Νίκος Καρφής
Aντετοκούνμπο: Όταν οι Μπακς του «πλανητάρχη» Γιάννη πάτησαν το... Έβερεστ (vids)

bet365

Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο, ο κυρίαρχος Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε το Μιλγουόκι στον τίτλο κόντρα στους Σανς σε μια σπουδαία σειρά.

Ιδιαίτερη μέρα η σημερινή για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την ομάδα στην οποία έχει μείνει πιστός από το ξεκίνημα της καριέρας του, τους Μπακς. Σαν σήμερα στις 20 Ιούλη του 2021, ο Γιάννης και η παρέα του έβγαλε στον δρόμο όλο τον κόσμο του Μιλγουόκι, αφού τα ελάφια πανηγύρισαν το πρωτάθλημα, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους Σανς του Κρις Πολ και του Ντέβιν Μπούκερ στους τελικούς.

Tα... όργια του Γιάννη στο Game 6

Oι Μπακς υπέταξαν τους Σανς στα έξι ματς, με τον Greek Freak να πραγματοποιεί μια μυθική εμφάνιση, υπογράφοντας τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Έλληνας σταρ πηρε από το χεράκι την ομάδα του και την οδήγησε στον τίτλο, αφού έκανε παπάδες στον έκτο τελικό. Είχε 50 πόντους παρακαλώ, 16/25 σουτ, 17/19 βολές, 14 ριμπάουντ και 5 τάπες σε μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις παίκτη στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ. Οι Μπακς που βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στη σειρά, έδειξαν χαρακτήρα και πήραν τέσσερις σερί ματς για να κάνουν το 4-2 και να επιστρέψουν στην κορυφή του ΝΒΑ μετά το τελικό 105-98 στον έκτο τελικό.

Clutch Giannis σε τέταρτο και πέμπτο τελικό

Ο Γιάννης τα έκανε όλα στη σειρά κόντρα στους Σανς, ενώ ήταν και clutch σε ένα καθοριστικό σημείο που άλλαξε την ιστορία των τελικών και έφερε την ψυχολογία και την ώθηση από την πλευρά των Μπακς. Στο Game 4 μέσα στο Μιλγουόκι, οι Μπακς είχαν το προβάδισμα στο σκορ με 101-99 και οι Σανς είχαν την μπάλα με 1:15 στο ρολόι για τη λήξη. Ο Μπούκερ πέταξε λόμπα για τον Έιτον και όλοι νόμιζαν πως ο Μπαχαμέζος θα ολοκλήρωνε εντυπωσιακά με alley oop κάρφωμα και θα ισοφάριζε. Όλοι εκτός από έναν.

Ο Γιάννης το κατάλαβε, άλλαξε γρήγορα κατεύθυνση και σηκώθηκε για να κόψει στα ίσα τον Έιτον σε ένα τεράστιο μπλοκ που εν πολλοίς έκανε τη διαφορά στο Game 4 και τα ελάφια ισοφάρισαν. Aπίθανο clutch μπλοκ, απίθανος Γιάννης. Ο Greek Freak ήταν clutch όμως και στο Game 5 με άλλο τρόπο σε ένα ματς θρίλερ. Οι Σανς είχαν την κατοχή και έχαναν με 120-119 στα 20 δευτερόλεπτα. Όμως ο σπουδαίος αμυντικός Χόλιντεϊ πήρε το... πορτοφόλι του Μπούκερ, έφυγε στον αιφνιδιασμό και περίμενε μέχρι να δει τον Γιάννη. Ο Αντετοκούνμπο του έκανε κίνηση για να του τη ζητήσει ψηλά για το alley oop, o Tζρου τον υπάκουσε και ο Γιάνναρος τελείωσε τη φάση με ένα αδιανόητο κάρφωμα που αποτέλεσε... ταφόπλακα στις ελπίδες του Φοίνιξ που έχασε άλλο ένα οριακό ματς που θα μπορούσε να πάρει. Ο ηγέτης Γιάννης ήταν πάλι εκεί για τους συμπαίκτες του για την ομάδα του.

MVP, MVP, MVP o Γιάνναρος

Φυσικά με τα πεπραγμένα του στους τελικούς, δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για το βραβείο του MVP των τελικών. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε δικαιότατα ως ο πολυτιμότερος παίκτης των NBA Finals toy 2021 και τα στατιστικά του ήταν εξωπραγματικά. Ο Έλληνας σούπερ σταρ πρόσθεσε μία ακόμα μοναδική διάκριση στο ενεργητικό του, βάζοντας τη δίπλα στα δύο σερί MVP του ΝΒΑ που πήρε τόσο το 2019 όσο και το 2020

Συγκεκριμένα μέτρησε στη σειρά με τους Σανς 35,2 πόντους κατά μέσο όρο, 13,2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1,8 ασίστ και 1,2 τάπες, σουτάροντας με 61% εντός παιδιάς. Αδιανόητα νούμερα που δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο την επίδραση του Γιάννη στο παιχνίδι των Μπακς. Ο Greek Freak κουβάλησε τα ελάφια σε όλα τα playoffs έχοντας κατά κύριο λόγο τη βοήθεια των Τζρου Χόλιντεϊ και Κρις Μίντλετον. Οι Μπακς... καθάρισαν κατά σειρά τους Xιτ, τους Νετς και τους Χοκς, μέχρι να φτάσουν στο διάβα τους οι Σανς. Εκεί έμειναν με 2-0 πίσω, όμως έδειξαν το μέταλλο τους σαν ομάδα και γύρισαν τη σειρά σε 4-2 για να κάτσουν επιτέλους στον θρόνο του ΝΒΑ μετά την ένδοξη εποχή του Όσκαρ Ρόμπερτσον και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα