Λεόναρντ: Αν το... ρομπότ θυμώσει, η λίγκα θα έχει πρόβλημα (vid)

Λεόναρντ: Αν το... ρομπότ θυμώσει, η λίγκα θα έχει πρόβλημα (vid)

Νίκος Καρφής
Λεόναρντ: Αν το... ρομπότ θυμώσει, η λίγκα θα έχει πρόβλημα (vid)

bet365

Ο Καουάι Λέοναρντ επέστρεψε και το Gazzetta προειδοποιεί τη λίγκα να προσέξει το... ρομπότ που διψά για επιστροφή στην κορυφή.

Οι Κλίπερς θεωρούνται από πολλούς τα dark horses της φετινής σεζόν στο ΝΒΑ, αφού όλοι περιμένουν να δουν σε τι κατάσταση θα είναι ο Καουάι Λέοναρντ για να καταλάβουν αν η ομάδα του Ταιρόν Λου θα διεκδικήσει τον τίτλο στα playoffs. Το πρώτο δείγμα των Κλίπερς ήταν καλό, αφού επικράτησαν, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια των Λέικερς με 103-97 και πήγαν στο 1-0.

Ο Καουάι Λέοναρντ που δεν αγωνίστηκε λεπτό την περσινή σεζόν λόγω τραυματισμού, επέστρεψε στη δράση και ήρθε από τον πάγκο στο ματς, σε μια επιλογή των Κλίπερς που θα συνεχίσουμε να βλέπουμε στο ξεκίνημα της σεζόν, μετρώντας 14 πόντους και το καλάθι που... τελείωσε τους Λέικερς.

Το Gazzetta στέκεται στο... ρομπότ που αν φτάσει στο 100% ξανά, θα τρομάξει πολύ κόσμο και φέτος.

Η ειδική διαχείριση που... βλέπει μέχρι το πρωτάθλημα

Δεν είναι κοινό μυστικό. Όλος ο κόσμος το ξέρει πως στο ξεκίνημα της σεζόν ο Καουάι Λέοναρντ θα έρχεται από τον πάγκο για να προστατευτεί και να επιστρέψει με ομαλό τρόπο σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Άλλωστε δεν έλειψε και λίγο, αφού αναγκάστηκε να χάσει την περσινή σεζόν λογω τραυματισμού. Μιλάμε για τον κορυφαίο παίκτη των Κλίπερς και έναν από τους κορυφαίους στο πρωτάθλημα όταν είναι υγιής.

Ο Τάι Λου δεν θέλει να ρισκάρει με νέο τραυματισμό φέτος και θα τον διαχειριστεί κατάλληλα έτσι ώστε να τον έχει στο 100% εκεί όπου μετράει περισσότερο στα playoffs. Άλλωστε οι Κλίπερς έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να έχεις τον Klaw υγιή στα playoffs. Ο Λέοναρντ θα μπει σιγά-σιγά, αλλά σταθερά χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα νιώθει ηγέτης και έτοιμος να... σβήσει ένα ματς με την παρουσία του.

«Σβηστός» και clutch κόντρα στους Λέικερς

Aπέναντι στους Λέικερς, ο Λέοναρντ έπαιξε όσο χρειάστηκε για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη, παίρνοντας φυσικά σημαντικές βοήθειες από τους Τζορτζ, Γουόλ, Ζούμπατς και Μόρις. Ο Klaw έμεινε στο παρκέ μόλις 21 λεπτά σε ένα ματς που δεν ξεκίνησε βασικός και πέρασε στο γήπεδο, ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Λέοναρντ μέτρησε 14 πόντους, 6/12 σουτ, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και έδειξε τον δρόμο της νίκης στην ομάδα του, εκεί που οι Λέικερς πήγαν για την ανατροπή. Οι λιμνάνθρωποι μείωσαν σε 99-95, ένα λεπτό πριν το τέλος, αλλά εκεί ήρθε η ώρα να αναλάβει δράση το πιο βαρύ όνομα στο ρόστερ των Κλίπερς.

Ο Λέοναρντ βγήκε από τα screen και πήρε το σουτάκι μέσης απόστασης για να γράψει το 101-95 και να δώσει τη χαριστική βολή στην παρέα του ΛεΜπρόν. Ο Λέοναρντ σβηστός στην πρεμιέρα, καθάρισε τους Λέικερς και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει όταν παίζει 30+ λεπτά και βρίσκεται στο 100%. Γιατί αυτός ο Λέοναρντ δεν είναι ακόμα το... τέρας, το... ρομπότ που έφτασε στην κορυφή του ΝΒΑ.

Να τον φοβάστε όταν γίνεται... ρομπότ

jkjk

O κύριος Λέοναρντ είναι κομπιούτερ, ένα ρομπότ πάνω στο παρκέ, όπως έχει δείξει στα χρόνια που μεσουρανούσε στο ΝΒΑ, απαλλαγμένος από τραυματισμούς. Το έκανε στους Σπερς, το ξαναέκανε στην ιστορική σεζόν των Ράπτορς. Δεν... νιώθει, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Θέλει απλά τη μπάλα στα χέρια του για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Μπορεί ο κόσμος να διαλύεται γύρω του, αλλά εκείνος πάντα είναι απαθέστατος. Πάντα κλείνει τα... αυτιά του και κάνει τη δουλειά του. Δεν επηρεάζεται από τίποτα.

Στους Σπερς κατάλαβε όλος ο κόσμος πως πρόκειται για τεράστια κλάση παίκτη. Ο Πόποβιτς τον... έφτιαξε, τον εμπιστεύτηκε και ο Κlaw τον δικαίωσε. Έγινε ένας εξαιρετικός παίκτης και έμαθε να λειτουργεί εξαιρετικά σε μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες σαν ίσος προς ίσο. Μάλιστα πήρε το βραβείο του MVP των τελικών το 2014.

Έπρεπε να περιμένει 5 χρόνια για να βάλει το δεύτερο βραβείο ΜVP των τελικών στη συλλογή του. Και το έκανε με μια ομάδα που όλοι χαρακτήριζαν loser. Eπίσης το έκανε σαν απόλυτος ηγέτης. Το νούμερο 1 της ομάδας του. Πριν πάει ο Λέοναρντ στους Ράπτορς, οι Καναδοί πάντα κάπου τα... διέλυαν όλα στα playoffs. Έφταναν κοντά, αλλά έχυναν την καρδάρα με το γάλα. Όλα αυτά μέχρι να βρουν έναν τεράστιο ηγέτη, έναν άνθρωπο βγαλμένο για τα δύσκολα. Ο Klaw έμεινε μόλις για μια σεζόν στον Καναδά, αλλά έκανε μια ολόκληρη χώρα να τον λατρέψει, οδηγώντας τους Ράπτορς στο πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Τώρα θέλει να κάνει το ίδιο με άλλη μια ομάδα που όλοι θεωρούν loser και βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στη σκιά της διάσημης και γεμάτης τίτλους, ομάδας του LA, τους Λέικερς. Ο Λέοναρντ άκουσε πολλά τα τελευταία χρόνια για τον περιορισμό λεπτών, τη διαχείριση, όμως στάθηκε άτυχος με σοβαρούς τραυματισμούς. Ανέκφραστος όπως πάντα θα μπαίνει στο παρκέ τη φετινή σεζόν για να... σκοτώσει γλυκά τους αντιπάλους του και να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις να επιστρέψει στην κορυφή, δίπλα στους Πολ Τζορτζ και Τζον Γουόλ, οι οποίοι επίσης έχουν να αποδείξουν πολλά και θα επιδιώξουν να κλείσουν στόματα.

Εκτός αυτού, διαθέτουν και ένα από τα πληρέστερα ρόστερ της λίγκας. Εκτός της τριάδας στην περιφέρεια που κάνει τη διαφορά (Λέοναρντ-Τζορτζ-Γουόλ), υπάρχει ο Μάρκους Μόρις και ο Ζούμπατς στη ρακέτα. Επίσης ο πάγκος μπορεί να προσφέρει λύσεις. Πάουελ, Ρέτζι Τζάκσον, Κόβινγκτον, Μπατούμ, Μαν και Κενάρντ λύνουν τα χέρια του Λου, ο οποίος διαθέτει γεμάτη φαρέτρα για να φτάσει μακριά στα playoffs.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα