Νετς: Τιμωρία στον Ίρβινγκ για αντισημιτικά σχόλια, πέντε ματς off άνευ αποδοχών

Νετς: Τιμωρία στον Ίρβινγκ για αντισημιτικά σχόλια, πέντε ματς off άνευ αποδοχών

Νίκος Καρφής
Νετς: Τιμωρία στον Ίρβινγκ για αντισημιτικά σχόλια, πέντε ματς off άνευ αποδοχών
Oι Νετς τιμώρησαν τον Κάιρι Ίρβινγκ με αποκλεισμό τουλάχιστον πέντε παιχνιδιών άνευ αποδοχών για τα αντισημιτικά σχόλια που είχε κάνει.

Ο Καϊρί Ίρβινγκ είναι το πρόσωπο των ημερών στο ΝΒΑ, όμως συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του για εξωγηπεδικούς λόγους. Ο παίκτης των Μπρούκλιν πόσταρε λινκ ταινίας με αντισημιτικά μηνύματα στο τουίτερ και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ αντέδρασε γρήγορα, δείχνοντας την απογοήτευση του και μάλιστα ανέφερε πως θα συναντηθεί μαζί του. Τώρα έρχονται και οι Νετς να πάρουν μέτρα και με ανακοίνωση τους ξεκαθαρίζουν πως ο Uncle Drew θα είναι εκτός ομάδας για τουλάχιστον πέντε ματς δίχως να πληρώνεται εξαιτίας των αντισημιτικών σχολίων.

«Τις προηγούμενες ημέρες, κάναμε επανειλημμένες προσπάθειες να μιλήσουμε με τον Ίρβινγκ και να τον κάνουμε να καταλάβει τους κινδύνους και το κακό που μπορεί να προκαλέσουν τα λόγια και οι πράξεις του, οι οποίες ξεκίνησαν από το προμοτάρισμα ταινίας που περιέχει βαθύ αντισημιτικό μίσος. Θεωρήσαμε ότι το να ακολουθήσουμε τον δρόμο της εκπαίδευσης θα ήταν το καλύτερο και θεωρήσαμε ότι θα είχαμε πρόοδο με την κοινή μας δέσμευση για την εξάλειψη του μίσους και της μισαλλοδοξίας.

Απογοητευτήκαμε σήμερα, όταν μας δόθηκε η ευκαιρία στην συνάντηση με τα media, στην οποία η Κάιρι αρνήθηκε να πει κατηγορηματικά ότι δεν έχει αντισημιτικές πεποιθήσεις, ούτε ότι αναγνωρίζει το υλικό μίσους στην ταινία. Δεν ήταν η πρώτη φορά, είχε την ευκαιρία -αλλά δεν κατάφερε- να ξεκαθαρίσει την θέση του.

 

Το να αποτυγχάνεις να αποδοκιμάσεις τον αντισημιτισμό σε μία τέτοια ευκαιρία, είναι ενοχλητικό και αντιτίθεται στις αξίες του οργανισμού. Θεωρούμε ότι δεν έχει θέση στους Μπρούκλιν Νετς.

Αποφασίσαμε ότι ο Καϊρί θα τιμωρηθεί χωρίς μισθό μέχρι να ικανοποιήσει μία σειρά διορθωτικών μέτρων που θα αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς του. Η τιμωρία του δεν θα είναι μικρότερη των πέντε αγώνων», ανέφερε η ανακοίνωση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα